Na brand in Beurs in Kopenhagen: is België klaar mocht hier vuur uitbreken in historisch gebouw?

Organisaties achter historische panden in België moeten een calamiteitenplan uitwerken én regelmatig op rampen oefenen om schade bij een echte brand zoveel mogelijk te beperken. Dat zegt Anne-Catherine Olbrechts van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium na de brand in Kopenhagen die het historische Beursgebouw in de as legde. 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend

Na meer dan twee jaar van intensieve werkzaamheden is de heraangelegde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend. De officiële heropening werd gevierd met een wandelconcert van de Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan en een traktatie voor alle bewoners.
The post Vernieuwde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Chris Hemsworth onthult eigen ster op Hollywood Walk of Fame

De 2.781ste ster van The Hollywood Walk of Fame is onthuld en de nieuwe tegel draagt de naam van de Australische acteur Chris Hemsworth. Hij is de nieuwste ‘Marvel’-superheld die de eer krijgt en daarom is zijn collega Robert Downey Jr., voor vele bekend als Iron man, aanwezig om hem te steunen. Acteren is een sprong in het diepe en

Lees meer »

Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co

Het onderwijs is voortdurend in beweging en dat moet je Josephien Elewaut uit Varsenare niet vertellen. Sinds enkele maanden is de 42-jarige onderwijzeres zaakvoerder van Art de Co. Samen met een groep enthousiaste freelancemedewerkers verzorgt ze trainingen en coaching in het onderwijs.
The post Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spektakel in ‘Britain’s Got Talent’: zoon van Simon Cowell bestormt jurytafel en deelt Golden Buzzer uit

De laatste auditieronde van ‘Britain’s Got Talent’ bracht een verrassing met zich mee. Hoewel alle Golden Buzzers van dit seizoen al opgebruikt waren, werd de iconische knop toch nog één keer ingedrukt. Tot ieders verbazing gebeurde dat niet door één van de juryleden zelf, maar door Simon Cowells zoon Eric (10) en Amanda Holdens dochter Hollie (12).

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Hier en nu

Het moet de beroemdste VW Polo van Europa zijn, die van Esther Steijns. De rode auto dreef vorige week weg vanuit Moelingen, opgestuwd door de zware regenval die onze provincie (opnieuw) getroffen heeft. Uiteindelijk werd ie gespot door de drone van fotograaf Tom Palmaers, die stilaan een forse reputatie aan het opbouwen is als het gaat over veelzeggende luchtfotografie. Zijn

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 2 doden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv: “Puur terrorisme”

Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de noordoostelijke stad Charkiv zijn zeker twee doden gevallen. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky waren er “meer dan 200 mensen” in de hypermarkt op het moment van de aanslag. Het Russische leger beweert intussen het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne, te hebben veroverd. Volg hier

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russische luchtaanvallen op westen Oekraïne” – Minstens 14 doden en 40 gewonden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv

Het Oekraïense leger zegt dat Rusland in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitvoert. De doelen zouden vooral in het westen van Oekraïne liggen. Een gedegen beeld van de schade of slachtoffers is er nog niet. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de oostelijke stad Charkiv kwamen zaterdag minstens veertien mensen om het leven, laat de gouverneur

Lees meer »