Beelden tonen hoe torenspits van historisch gebouw in Kopenhagen instort

In de Deense hoofdstad Kopenhagen woedt momenteel een zware brand in het historisch beursgebouw. Kenmerkend aan het gebouw is de spitse toren die erop staat, maar door de brand heeft de toren het begeven.

 

Meer krantenkoppen in België

Testaankoop ontdekt gevaarlijke stoffen in 10 van de 25 geteste kinderkleren van Shein

De Chinese webshop Shein is in heel Europa aan een grote opmars bezig. Daarom vond Testaankoop het noodzakelijk om de kleren die er verkocht worden aan een kwaliteitstest te onderwerpen. De consumentenorganisatie koos 25 kinderkleren en -schoenen en liet ze testen op de aanwezigheid van hormoonverstoorders, PFAS, zware metalen en andere schadelijke stoffen. Wat blijkt? In 10 van de 25

Lees meer »

Tachtig jaar geleden werd Sint-Michiels gebombardeerd: dubbel zoveel burgerdoden als gesneuvelde soldaten

Tachtig jaar geleden, op 28 mei 1944, bombardeerden de geallieerden het kasteel Ter Linden in Sint-Michiels, waar de Duitse Kriegsmarine een afluisterstation had. “Zo kon een te vroege ontdekking van D-Day, de landing in Normandië, vermeden worden. Maar er vielen twee keer zoveel burgerslachtoffers als Duitse soldaten”, zegt Jo Bergez, medeorganisator van de herdenking. De vredesboodschap klinkt anno 2024 actueler

Lees meer »

Is het zeker dat de helikopter per ongeluk is neergestort? Politicologe en Iran-kenner over plotse dood Iraanse president

Het waren al woelige tijden in Iran met interne protesten en buitenlandse conflicten, maar met de plotse dood van president Ebrahim Raisi, die om het leven kwam bij een helikopterongeluk, komt het regime volgens politicologe en Iran-kenner Elly Mansoury (VUB) nog meer onder druk. “Het regime probeert zich machtig en eendrachtig te tonen, maar dat lijkt me een ‘mission impossible’

Lees meer »

Net op dag dat Club vergunning hoopte te krijgen voor nieuw voetbalstadion loopt het wéér mis: “Een kaakslag”

De verwachte toekenning van een nieuwe omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge door de Vlaamse regering is er vrijdag tegen alle verwachtingen in niet gekomen. De reden? De Raad van State heeft net vandaag de aangepaste parkeerregel van de stad Brugge, een euvel uit de eerste vergunning, geschorst. Het hele dossier is een juridisch kluwen

Lees meer »

Het streven van jeugddirecteur Rik Coucke: “Onze jeugd blijft voetballen op Schorre in KVO-kleuren”

Twaalf maanden na de degradatie uit de Jupiler Pro League verdwijnt KV Oostende ook uit de Challenger Pro League. Begin juni volgt het faillissement van de nv KV Oostende. Dit barslechte nieuws heeft ook zware gevolgen voor de honderden jeugdspelers van de kustploeg. Jeugddirecteur Rik Coucke is vast van plan om samen met andere mensen met een echt KVO-hart al

Lees meer »

De must-reads van het weekend

03:00 De stembusgang staat in het teken van polarisering en de vraag hoe hoog de extremen zullen scoren. Op twee weken van de verkiezingen trekken we het dorp in en peilen we de politieke temperatuur op het…

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland beweert dorp in oosten van Oekraïne te hebben veroverd

Het Russische leger beweert het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne, te hebben veroverd. De Russische president Vladimir Poetin heeft intussen benadrukt dat hij niet meer wil onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Soms peperduur, vaak dubieus. Hier volgen voedingscoaches hun opleidingen: “Het kost 9.000 euro, maar dat verdien je snel terug”

Dat voedingscoaches soms verkeerde adviezen en twijfelachtige behandelingen geven, las u hier gisteren al. Maar hoe komen zij aan hun diploma’s? Onderzoeksjournalist Joppe Nuyts zocht uit hoe voedingscoaches in binnen- en buitenland les volgen bij soms dubieuze opleidingscentra. Sommige worden zelfs door de overheid gesubsidieerd. Hoe kan dat? En wat wordt er in zo’n opleidingen dan verteld?

Lees meer »

Voetbaltornooi voor de jeugd in Deerlijk

Veel ploegen en veel supporters waren aanwezig voor het jeugdvoetbaltornooi van Deerlijk Sport. Enkel de zaterdagnamiddag zorgde een lange regenbui voor wat hinder.
The post Voetbaltornooi voor de jeugd in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »