“Dit is onze Notre-Dame”: historisch beursgebouw Kopenhagen binnenin volledig verwoest, beelden tonen hoe iconische torenspits instort

Het historisch beursgebouw in het centrum van de Deense hoofdstad Kopenhagen is getroffen door een waar inferno. Volgens brandweerchef Jakob Vedsted Andersen is het hele gebouw langs de binnenzijde verwoest. Eerder was ook de iconische torenspits van het gebouw al ingestort. “Het zal nog uren duren vooraleer het vuur onder controle is”, stelde Jakob Vedsted als chef van de hulpdiensten tijdens een persconferentie op de middag. Reddingsdiensten probeerden in allerijl waardevolle kunstwerken uit het gebouw te redden. De Deense bevolking kijkt verslagen en vol ongeloof toe. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Auto ramt kinderwagen in Wervik, en gaat er dan vandoor: “Wij trilden op onze benen, terwijl die bestuurder het amusant leek te vinden”

“Dit was zoiets waarvan je denkt dat je het enkel op televisie ziet.” Maar er zijn ook beelden van wat Kylian (24) en zijn vrouw Melanie (22) donderdag overkwam in Wervik. Toen ze met hun zoontje Lyzio de straat wilden oversteken op het zebrapad in Wervik, werd hun buggy geraakt door een auto die van geen stoppen wilde weten. “Achter

Lees meer »

4.500 bloemen, een geheime choreo en een straffe gastenlijst: achter de schermen bij het huwelijksfeest van Hanne van K3

Hun huwelijksbootje ging al in 2020 te water. Corona verhinderde echter het feest en toen kwam de geboorte van Julien de planning dwarsbomen. Maar zaterdag vierden Hanne Verbruggen (30) en Jorn Sarens eindelijk hun liefde te midden van 200 gasten en 4.500 bloemen. Van de gerechten op het menu en het zeldzame bruidsboeket tot de openingsdans en de gastenlijst: wij

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Wildgroei aan coaches en hobby-therapeuten verziekt onze samenleving”

Onderzoek van HLN toont aan dat mensen bij sommige voedingscoaches de meest bizarre en soms zelfs verboden medische adviezen krijgen. “We kunnen er eens om gniffelen, maar eigenlijk is het zeer riskant om de (mentale) gezondheid van mensen in handen te geven van hobby-therapeuten”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De wildgroei van zelfverklaarde coaches verziekt onze samenleving. Letterlijk en figuurlijk.”

Lees meer »

Goud voor Rita en Georges

Rita De Leeuw (72) en Georges De Bels (78) zijn vorige week zaterdag in het gemeentehuis gehuldigd voor hun gouden huwelijksverjaardag. Het koppel trouwde op 12 juni 1974 en kreeg twee kinderen: Dieter (46) en Evelien (41). Ze zijn gezegend met vijf kleinkinderen. Georges werd als rasechte Pittemnaar geboren op Zotte Maandag en werkte bijna
The post Goud voor

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vijf voedingscoaches, vijf keer verboden advies: “Als je dit eet, kom je niet meer van het toilet”

Een paar kilo te zwaar, maag- en darmproblemen of slechte eetgewoontes. Steeds vaker komen mensen die daarmee worstelen bij een voedingscoach terecht. Maar hoe betrouwbaar zijn die? Hoeveel kosten ze? En leveren ze echt resultaten op? Onze reporter ging undercover op consultatie bij vijf willekeurige coaches en legde hun advies voor aan experts. “Pas op: hier kan je serieuze eetstoornissen

Lees meer »

Ondanks eerdere veroordeling blijft Kortrijkse aannemersfamilie werkkrachten uitbuiten: vader en zoon riskeren zes jaar cel

Een 28-jarige Roemeen en zijn 58-jarige vader uit Kortrijk riskeren voor de Brugse rechtbank zes jaar effectieve celstraf en een monsterboete voor mensenhandel in de bouwsector. De twee zijn niet aan hun proefstuk toe.
The post Ondanks eerdere veroordeling blijft Kortrijkse aannemersfamilie werkkrachten uitbuiten: vader en zoon riskeren zes jaar cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filmpje

Ik zag een filmpje van een schreeuwende vader die een baby zonder hoofd vasthoudt. In de ochtend heb ik therapie. Ik praat over mijn werk en de uitdagingen die me bezighouden. Over het belangrijke gesprek dat ik had dat voortborduurde op thema’s uit de vorige sessie. Ik vertel over lastige familiebanden en over toekomstwijfels. Positief rond ik de sessie af.

Lees meer »