LIVEBLOG OLYMPISCHE SPELEN. Het aftellen kan nu écht beginnen: olympische vlam traditioneel ontstoken

Nog 101 dagen voor de start van de Olympische Spelen. Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Zomerspelen die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht van Europese waakhond

Het Alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Marjolein Acke uit ‘Sing Again’ en Helmut Lotti samen in ‘Tien om te zien’: “Maar ik zal nooit met hem op een vliegtuig stappen”

“Helmut Lotti mag mij altijd bellen.” Marjolein, de winnares van ‘Sing Again’, droomt al jaren van een duet met Helmut Lotti en komende zondag kan de VTM-kijker met eigen ogen zien hoe de droom van de 17-jarige sopraan uitkomt. Tijdens ‘Tien om te zien’ brengt het tweetal een nummer van Lotti’s eerste ‘Goes Classic’-album. Al had Marjolein wel een opvallende

Lees meer »

Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan

In de aanloop naar het jaarlijkse belle époquefeest Trammelant onthulde de gemeente De Haan afgelopen weekend een strooien beeltenis in authentieke belle époquestijl. De 4,5 meter hoge bezienswaardigheid is van de hand van de Haanse strokunstenaar Maximus Sculptor.
The post Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump ontmoet Israëlisch premier Netanyahu voor het eerst sinds vertrek uit Witte Huis: “Hij zet persoonlijke vetes opzij”

De Amerikaanse oud-president Donald Trump en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben elkaar voor het eerst sinds het vertrek van Trump uit het Witte Huis in 2020 ontmoet. Trump noemde zichzelf tijdens zijn presidentschap "de meest pro-Israëlische president in de moderne geschiedenis", maar sinds de oorlog in Gaza is zijn relatie met de Israëlische premier wel verzuurd.

Lees meer »

Twee begeleiders naar huis, hoofdcoach zal niet op de bank zitten: spionagezaak op Spelen beroert de gemoederen

De spionagezaak blijft niet zonder gevolgen. Het Canadees Olympisch Comité heeft twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analyticus Joseph Lombari. Het tweetal wordt verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone.

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »

Eric en Carine vieren hun gouden huwelijksjubileum

Het echtpaar Eric Van Poucke (geboren in Brugge op 14 oktober 1953) en Carine Philibert (geboren in Brugge op 8 oktober 1955) uit de Kapelaanstraat in Sint-Kruis vierde op zondag 14 juli het gouden huwelijksjubileum.
The post Eric en Carine vieren hun gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dag na brand in Oostende wordt via gat in muur wietplantage ontdekt bij buren: “Het stonk wel eens, maar hier hadden we nooit aan gedacht”

Opvallend nieuws uit de Kaaistraat in Oostende, een dag na de brand in een flatgebouw waarbij een man (35) zich naar veiligere oorden moest springen. In het aangrenzende gebouw werd via een gat in de muur een wietplantage aangetroffen. Alles wijst erop dat het eerder een toevallige ontdekking was. Een 21-jarige man werd opgepakt. “En zeggen dat er kinderen in

Lees meer »

Brons voor Michaël Battheu met Special Devils & Flames op Gothia Cup: “Tranen van geluk en een traantje voor hierboven”

Michaël Battheu nam deel met de Special Devils & Flames aan het internationale tornooi Gothia Cup. Met een derde plaats en onvergetelijke herinneringen blikt hij tevreden terug op zijn eerste internationale avontuur.
The post Brons voor Michaël Battheu met Special Devils & Flames op Gothia Cup: “Tranen van geluk en een traantje voor hierboven” appeared first on KW.be.

Lees meer »