LIVEBLOG OLYMPISCHE SPELEN. Het aftellen kan nu écht beginnen: olympische vlam traditioneel ontstoken

Nog 101 dagen voor de start van de Olympische Spelen. Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Zomerspelen die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

264 studenten van UGent moeten plots examen in ander gebouw afleggen door pro-Palestijnse bezetting: “Dit zorgt voor onnodige stress”

De bezetting van pro-Palestijnse betogers aan UGent zorgt nu ook voor organisatorische problemen. 264 studenten Politicologie kregen zondagochtend het bericht dat hun examen van morgen —maandag— last minute is verplaatst. Gelukkig niet van datum, wel van locatie. Professor Carl Devos reageert bezorgd: “Dit zorgt voor onnodige stress.”

Lees meer »

Dag nadat “nieuwe rooftop bar” werd onthuld: zeker vier doden en 27 gewonden nadat terras op Mallorca instort

Drama op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca: donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping van een restaurant/club in en viel dit op het terras op de begane grond. Er zijn zeker vier doden te betreuren en minstens 27 mensen raakten gewond. Zeven gewonden zouden in levensgevaar verkeren. Mogelijk loopt de dodentol verder op, vrezen plaatselijke media.

Lees meer »

Zomerbar Azuro keert terug naar de Pottelberg: “We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit”

Na een lange zoektocht lanceren nieuwe zaakvoerders Tim Schelfhout (26) en Lennert Vintevogel (27) hun zomerbar met Ibiza gevoel nabij bouwcentrum Pottelberg, op Doenaertstraat 12. De officiële opening is gepland op vrijdag 31 mei. De toegang is gratis.
The post Zomerbar Azuro keert terug naar de Pottelberg: “We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij vuurde verwijten en verbale agressie richting Eto’o af”: Kameroense bond ontslaat Brys en komt met bedenkelijk statement na confrontatie

Marc Brys (62) is geen bondscoach meer van Kameroen. Onze landgenoot werd aan de kant geschoven na een aanvaring met de bemoeizuchtige bondsvoorzitter Samuel Eto’o (43) in de bondsgebouwen. De Kameroense voetbalbond zegt in een statement dat Brys verbaal agressief was tegen Eto’o, hoewel het in werkelijkheid de bondsvoorzitter was die fel van leer trok in een hevige discussie. “Jij

Lees meer »

Koksijdenaar deelt vuistslagen uit ‘nadat hij beledigd’ werd op café

Een 55-jarige man uit Koksijde riskeert drie maanden cel en een geldboete van 400 euro nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Koksijdenaar deelt vuistslagen uit ‘nadat hij beledigd’ werd op café appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichtfeest Lissewege brengt ode aan de natuurelementen

Op 16 en 17 augustus baadt Lissewege van 21 tot 23.30 uur opnieuw in een gezellige gloed van licht. Daarvoor zorgen onder meer het Gents collectief Strijklicht en de twee basisscholen De Lisblomme en Ter Poorten. Ze lieten zich voor de 24ste editie inspireren door ‘De Elementen’ en zullen langs een sfeervol lichtparcours een tiental wonderlijke lichtinstallaties laten zien.

Lees meer »

“Dit voelt onwerkelijk”: Zizou Bergs voor eerste keer geplaatst voor hoofdtabel Roland Garros, Chileen wacht in eerste ronde

Zondag 26 mei begint de tweede Grand Slam van het jaar met Roland Garros. Vrijdag plaatste Zizou Bergs zich als laatste Belg voor de hoofdtabel van Roland Garros. Dit maakt dat er vijf Belgen starten aan de Parijse Grand Slam. Wie geraakt het verst, waar eindigt Nadal en wie kroont zich tot gravelkoning? Volg de belangrijkste ontwikkelingen hier op de

Lees meer »