Israël zwijgt over “antwoord” op Iraanse aanval

Hoewel de Israëlische stafchef een “antwoord” belooft op de Iraanse aanval van afgelopen weekend, communiceert het Israëlische oorlogskabinet niet over tegenmaatregelen.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste Communie in Rollegem-Kapelle

Deze kinderen hebben hun eerste communie gedaan in Rollegem-Kapelle. Op de eerste rij Fenna Van Hecke, Aimé Bruneel, Mara Galle, Maurice Vandromme, Micah De Coeyer, Seppe vandromme en Céleste Debrandere. Op de tweede rij staan priester Eddie Lagae, directeur VBS De Binding Stijn Verhagen, Jervano Demeulenaer, Jitse Vanneste, Artuur Vandermeersch, Médard Vanhoutte, Joachim Vancoillie, Lucas
The post Eerste Communie

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël reageert woedend op dreigend arrestatiebevel tegen Netanyahu, Amerikaanse president Biden noemt het “schandalig”

De aanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag wil een arrestatiebevel uitvaardigen tegen de Israëlische premier Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en drie Hamas-leiders. Allen maakten ze zich volgens hem schuldig aan oorlogsmisdaden. In Israël wordt woedend gereageerd. Minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, spreekt van een “flagrant moreel bankroet”. Ook Hamas reageert

Lees meer »

Politieke partijen flirten met toelaatbare op sociale media

Ondanks strengere Europese wetgeving blijven sommige politieke partijen en hun kopstukken hun betaalde posts op sociale media specifiek targeten op basis van etniciteit. Ze zoeken zo de rand op van wat toelaatbaar is. Dat schrijft ‘De Tijd’ vandaag op basis van data uit de advertentiebibliotheek van Meta, het moederbedrijf boven Facebook en Instagram.

Lees meer »

Dj Afrojack verkoopt Vlaams kasteeldomein voor 7 miljoen euro

De Nederlander Nick van de Wall, beter bekend als dj Afrojack, heeft na vier jaar De Markgraaf in Kalmthout te koop gezet. Het kasteeldomein van maar liefst vijf hectare groot bestaat onder meer uit een villa met zestien kamers, een zwembad, wellnessgedeelte en stallen voor 17 paarden. Er hangt een prijskaartje van 7 miljoen euro aan.

Lees meer »

Veel nieuwkomers bij Hoger Op en regie door een nieuw duo

Ze vallen al enkele weken op in het straatbeeld: de knalgele affiches van het jeugdtoneel van de koninklijke toneelgilde Hoger Op Wervik. Met veel enthousiasme brengen ze het stuk ‘Gezellige vakantie? Vergeet het maar’. De voorstelling gaat door op een zondagvoormiddag en de regie is in handen van een nieuw duo: Delphine Depuydt en Caithlin Volcke.
The post Veel

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. “Volledig afgeschermd van iedereen”: zo verliep comeback Joost Klein na Songfestival-incident

Komt hij? Of stuurt hij op het laatste nippertje nog zijn kat? Zelfs de organisatoren van het Freshtival in Enschede waren pas zeker toen ze Joost Klein (26) ook effectief op het podium zagen staan. Het vrijwel onbekende festival had een mooie primeur te pakken: het eerste optreden van de zanger na alle commotie op het Songfestival. Nooit eerder kregen

Lees meer »

“Onze sterkte vind je ook in de grote bank. We hebben evenwaardige spelers”:Filou op weg naar dertiende titel op rij

Jean Salumu (33) strijdt met Filou Oostende vanaf maandag in de finales van de play-offs om een dertiende opeenvolgende landstitel. Bij het dozijn vorige kampioenschappen was Salumu zesmaal betrokken. Het eerste jaar was hij nog uitgeleend aan Leuven Bears en de jongste vijf seizoenen baskette hij in het buitenland. Hongerig blikt Salumu, de enige Belg die al de MVP-onderscheiding van

Lees meer »