Heeft J.K. Rowling na alle controverse nog vrienden overgehouden aan de ‘Harry Potter’-films? “Ze heeft mijn leven gered”

De Britse schrijfster J.K. Rowling (58) ligt al lange tijd onder vuur vanwege haar standpunten over transgender personen. Niet alleen haar fans zijn verbolgen, maar ook de acteurs die destijds bekend werden dankzij haar boeken. Daniel Radcliffe (34), Emma Watson (34), Rupert Grint (35) en vele anderen stonden onder druk om een kant te kiezen. Wie heeft dat gedaan en wie niet? En zijn er nog acteurs over die haar onvoorwaardelijk steunen? “Ze heeft mijn leven gered.” 

Meer krantenkoppen in België

“Wat is er aan de hand met de coureur die vorig seizoen top was?”: onze F1-watcher deelt drie buizen uit, maar zag ook twee uitblinkers

“De ironie van het lot.” Onze Formule 1-watcher zag in Imola een sterke uitdager voor Verstappen, die wel alweer won. “Hij buffelde van start tot finish, voluit op de limiet, en werd daarvoor beloond.” Drie renners kregen dan weer een buis. “En of het seizoen nog pijnlijk lang is voor hem.” Ons rapport voor de GP van Emilia-Romagna.

Lees meer »

“Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en paars-wit schaakmat”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »

Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’

In het kader van de derde editie van de ‘Zero Waste Week’ trok zaterdagnamiddag een opvallende stoet door het centrum. Onder de noemer ‘Expeditie Textiel(t)berg’ stapte een twintigtal deelnemers namelijk met een hele berg tweedehandskledij door de centrumstraten.
The post Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogleraar met interesse voor wormen, maar ook in opspraak voor gesjoemel: wie is de gedoodverfde nieuwe premier van Nederland?

Witte rook in Nederland: er is na zes maanden eindelijk een politiek akkoord. Rest wel nog de vraag wie er premier zal worden. Volgens de Nederlandse media is er geen twijfel mogelijk: het zal de 67-jarige Ronald Plasterk uit Den Haag zijn. Wie is de ‘minister van Feesten en Partijen’, tegen wie verkiezingswinnaar Geert Wilders ooit een motie van wantrouwen

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE. Kudus geeft Arsenal beetje hoop met onwaarschijnlijke omhaal – Tomiyasu schiet gelijkmaker tegen de touwen

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »

“Als ik écht een aanwezige vader wil zijn, moet ik stoppen met ‘Familie’”: combinatie carrière en gezin niet evident voor Roel Vanderstukken

Roel Vanderstukken (47) heeft er een loodzwaar jaar opzitten. Niet alleen had hij opnames voor ‘Familie’, er waren ook de voorstellingen van ‘The Broken Circle Breakdown’ én de overname van het restaurant Frans & Yvonne in Kontich. Een langverwachte droom, maar wel eentje die veel vraagt van Roel en z’n gezin, vertelt hij in ‘Primo’. “Mijn vrouw Anne-Sophie had haar

Lees meer »

Het hallucinante telefoontje van jongetje van tien naar de politie: “Papa heeft mama neergestoken. Ze heeft kindje in haar buik”

“Papa heeft mama neergestoken. Ze heeft een kindje in haar buik.” Dat hallucinante telefoontje loopt zondagmorgen binnen bij de politie van Antwerpen. Aan de andere kant van de lijn spreekt een jongetje van 10 jaar. Hij geeft de politie zijn adres. Enkele minuten later stappen de hulpdiensten het appartement binnen. De mama is overleden, de papa verkeert in levensgevaar.

Lees meer »

Deze week opnieuw kans op wateroverlast: “Venijnig ‘tripelpunt’ brengt mogelijk veel neerslag”

We hebben nog maar weinig droge momenten met aangename temperaturen gekend tijdens de lente. Afgelopen weekend was er zelfs op verschillende plaatsen wateroverlast door de zware regenval. En ook nu tijdens het begin van de week moeten we opnieuw rekening houden met een kletsnat weerbeeld. Maar waarom en wanneer krijgen we dan te maken met stevige neerslag? Zijn alle weermodellen

Lees meer »

Het aangrijpende verhaal van de Titanic, te zien in ‘Titanic: The Artifact Exhibition’ in Tour & Taxis in Brussel

Wie nog niet de kans had om Titanic: The Artifact Exhibition te bezoeken in Tour & Taxis te Brussel heeft geluk. De tentoonstelling over het legendarische schip wordt wegens groot succes verlengd tot 30 juni 2024!
The post Het aangrijpende verhaal van de Titanic, te zien in ‘Titanic: The Artifact Exhibition’ in Tour & Taxis in Brussel appeared first

Lees meer »