Bart en Dieter jagen op de handtekeningen van 108 ‘Harry Potter’-acteurs: “Er waren al momenten dat we het wilden opgeven”

Bart Meese (34) uit Tielt en Dieter Vanderheeren (30) uit Izegem zijn handtekeningenjagers met heel veel geduld. Met hun project ‘Road To Rowling’ is het duo sinds 1 september 2019 op jacht naar 108 handtekeningen van de acteurs uit de Harry Potter-films. Die komen op de pagina’s van een Harry Potter-boek dat het duo na afloop wil veilen voor het goede doel. Ze hebben er nog 41 te gaan.

Daniel Radcliffe zette er in 2020 al zijn handtekening in. Ook David Tennant, Rupert Grint, John Cleese, Helena Bonham Carter, Tom Felton en Matthew Lewis wist het duo te strikken. Steevast met een persoonlijke ontmoeting. De teller staat nu op 67 handtekeningen.

Initieel was het de bedoeling om het boek tegen eind 2021 vol te krijgen, maar door corona liep het titanenwerk twee jaar vertraging op. “Die eerste deadline was achteraf gezien ongelooflijk naïef van ons”, zegt Dieter Vanderheeren. “We dachten toen nog domweg dat we in twee jaar de klus konden klaren.”

Reizen naar buitenland

De West-Vlamingen reisden de voorbije vier jaar al meer dan tien keer samen naar het Verenigd Koninkrijk, maar trokken ook al naar Frankrijk en Duitsland om acteurs te ontmoeten. “Die ontmoetingen zijn vaak op beurzen, maar gebeurden ook na theatervoorstellingen van de acteurs in Londen, in koffieshops of cafeetjes en in sommige gevallen worden we zelfs bij hen thuis uitgenodigd. Al kruipt er wel wat tijd in. De Eurostar naar Londen is trouwens het goedkoopst op dinsdag.”

Of het duo er na vier jaar nog steeds even veel zin in heeft? “Toegegeven, er zijn moeilijke momenten geweest waarbij Bart en ik elkaar echt moesten oppeppen om de moed niet op te geven. Zeker omdat er in de voorbije vier jaar veel veranderd is. Corona was een enorme klap. Managers veranderden, contacten verwaterden en sommige acteurs zijn ondertussen spijtig genoeg overleden. Andere acteurs, zoals Robert Pattinson (van de Twilight-reeks en recenter te zien in The Batman, red.) zijn zo goed afgeschermd dat ze onmogelijk te bereiken zijn. Ook Maggie Smith, die ondertussen 90 jaar is, wordt een enorme uitdaging. En wij zijn uiteindelijk niets meer dan twee onbenullige Belgen met een boekje. Op de allerlaatste pagina willen we eindigen met de handtekening van J.K. Rowling zelf, maar ook zij is enorm goed afgeschermd. Als we de kans zouden krijgen haar te ontmoeten springen we meteen op de trein.”

Emma Watson

Maar er zijn ook momenten van hoop. “Zo konden we vorige maand liefst vijf acteurs strikken op één dag. En onlangs kregen we te horen dat we deze zomer welkom zijn bij niemand minder dan Imelda Staunton (koningin Elizabeth in The Crown, red.). Daar trekken we ons aan op. De entourage van Emma Watson heeft ons eerder ook al laten weten dat ze zeker wil tekenen, weliswaar als het boek wat voller staat. Zodat ze weten dat het om een legitiem project gaat. Andere deuren zullen moeilijker te openen blijven, al geven we het niet op. Daarvoor zijn we nu te ver gekomen. Maar een deadline erop plakken? Dat doen we niet meer.”

Voor Make-a-Wish

Rest de vraag hoeveel het boekje – een oude Engelstalige druk van ‘De Steen der Wijzen’- zou kunnen opbrengen aan het einde van de rit. “We zouden het uiteindelijk willen veilen voor Make-a-Wish, liefst in Londen zelf, toch de hoofdstad van de Harry Potter-fans. Toen we aan het project begonnen, hadden we een paar duizend euro voor ogen, maar hier en daar horen we nu al dat fans er wellicht een aardige duit voor zullen over hebben. Leuk is trouwens dat veruit de meeste acteurs naast hun handtekening ook een tekstje of een tekeningetje maakten. Als we de kaap van tienduizend euro zouden halen zou dat fantastisch zijn. Maar eerst moeten we het vol krijgen.”

De vorderingen van het project volgen kan viawww.roadtorowling.com

The post Bart en Dieter jagen op de handtekeningen van 108 ‘Harry Potter’-acteurs: “Er waren al momenten dat we het wilden opgeven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide rommelmarkt

Op 25 en 26 mei vinden in Sint-Andries Brugge de Pleinfeesten plaats. Zaterdag 25 mei worden deze feesten, die aan de 18de editie toe zijn, vanaf 17 uur ingezet met een buurtfeest aan paviljoen ‘Den Breydel’. Lokale dj’s en een optreden van Davy Gilles van de Romeo’s zorgen voor de ambiance.
The post Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide

Lees meer »

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: “Onderzoeksrechter vindt dat ze trucker niet dood wilden”

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

“Een huis verkopen aan 60.000 euro, dat is belachelijk”: oppositie kritisch over verkoop sociaal patrimonium aan Woonmaatschappij IJzer en Zee

De gemeenteraad van De Panne keurde meerderheid tegen oppositie de verkoop van het sociaal woonpatrimonium goed aan de Woonmaatschappij IJzer en Zee. Voor de verkoop van 158 sociale huizen krijgt de gemeente 9.440.800 euro, dat is gemiddeld 60.000 euro per huis. “Belachelijk”, vindt Christophe Delrive (DAS). Waarom doet de gemeente dit?
The post “Een huis verkopen aan 60.000 euro,

Lees meer »