‘Dit is niet romanesk. Iemand steekt een mes in je, dat is behoorlijk persoonlijk’: Salman Rushdie over zijn nieuwe boek ‘Knife’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

In Roeselare kan je een jaar lang je eigen winkel winnen

Wie droomt van een eigen winkel, maakt binnenkort kans om die te winnen in Roeselare. Een volledig starterspakket inclusief een jaar lang huur, begeleiding, inrichtings- en mediabudget zorgt voor een succesvolle doorstart van een nieuw, origineel concept.
The post In Roeselare kan je een jaar lang je eigen winkel winnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Keye van der Vuurst tekent een driejarencontract bij Badalona

De Nederlandse spelverdeler Keye van der Vuurst (22) die tot vorig seizoen bij Filou Oostende speelde, heeft een contract van drie jaar getekend bij Joventu( Badalona, een Spaanse traditieclub die het voorbije seizoen in de Liga Endesa op de tiende plaats eindigde.
The post Keye van der Vuurst tekent een driejarencontract bij Badalona appeared first on KW.be.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “PS-voorzitter Paul Magnette mag dan wel staalhard njet zeggen tegen een staatshervorming, er beweegt veel meer dan we denken”

Of België uit twee democratieën bestaat zoals De Wever zegt? Soms wel. Maar het zijn alleszins geen parallelle werelden meer. Het is niet langer een dovemansgesprek van twee democratieën die deel uitmaken van hetzelfde land. Communautair zegt Paul Magnette njet, maar er beweegt veel meer dan we denken”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

KIJK. Catalanen woedend omdat Louis Vuitton bekendste park van Barcelona afsluit voor prestigieuze modeshow met wereldsterren: politie treedt hard op

In de buurt van het wereldberoemde Park Guëll in Barcelona, wereldberoemd van Antoni Gaudi’s architectuur en mozaïek, zijn er hevige protesten uitgebroken nadat de toeristische trekpleister donderdag werd afgesloten voor een besloten mode-evenement. Chaotische beelden tonen hoe het tot escalaties komt tussen de politie en de Catalanen. Die laatsten verzetten zich tegen het “privatiseren” van de publieke ruimte voor een

Lees meer »

LIVEBLOG KORTRIJK-LOMMEL. Silva met de 3-2! KVK lijkt gered

Vandaag staat de terugwedstrijd tussen KV Kortrijk en Lommel SK op het programma. De West-Vlamingen pakten een goede optie op het behoud door met het kleinste verschil te gaan winnen op Lommel. Kunnen de Limburgers nog iets terugdoen? Volg het hier op de voet! Voorlopig staat het 3-2.

Lees meer »

Ist al?

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post Ist al? appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russisch grondoffensief bij Charkiv gestopt volgens Kiev – “Poetin bereid tot staakt-het-vuren”

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een onderhandeld staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Dat melden vier Russische bronnen aan persagentschap Reuters. Tegelijk zou Poetin ook “bereid zijn om door te vechten als Kiev of het Westen niet reageren”. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv

Lees meer »

Geen bewijs dat miljonairstaks veel vermogenden doet vertrekken, maar dat zegt weinig over omvang van kapitaalsvlucht

In een YouTube-video zegt PVDA-Kamerlid Peter Mertens dat de invoering van een miljonairstaks vermogenden niet naar het buitenland doet vluchten. "Waar zo’n taks is ingevoerd, is dat niet gebeurd", stelt Mertens, en hij geeft Frankrijk als voorbeeld. Daar heeft jarenlang zo’n taks bestaan en zou slechts 0,23 procent van de belastingplichtigen zijn vertrokken. Verschillende studies geven inderdaad aan de kapitaalsvlucht

Lees meer »

Gokken onder 18 jaar is verboden, maar VTM-programma bewijst dat het kinderspel is: “Minderjarige kon in één keer 70 Win For Lifes kopen”

Gokken is kinderspel. Dat bewijst het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’. Hoewel krasloten onder de 18 jaar verboden zijn, konden vier minderjarigen er tientallen kopen. Spelen op gokautomaten ging nóg makkelijker. Hoe los je dat probleem op? En kunnen tieners echt gokverslaafd worden door één keer te krassen? Net nu komt de Hoge Gezondheidsraad met een nieuw advies.

Lees meer »

PORTRET. Natalie Harp (32), als ‘menselijke printer’ het nieuwe lievelingetje van Donald Trump

De Amerikanen zijn in de ban van ‘de menselijke printer’, alias Natalie Harp (32). De jonge, blonde vrouw werkte zich in geen tijd op tot de persoonlijk assistente van Donald Trump en voorziet haar baas voortdurend van vers afgedrukte quotes en ander papierwerk. Met haar draagbare printer volgt ze de voormalige (en toekomstige?) Amerikaanse president zelfs tot op de golfbaan.

Lees meer »