Salman Rushdie gebruikt taal als mes

06:01 In ‘Knife’, dat dinsdag verschijnt, beschrijft de Brits-Amerikaanse auteur Salman Rushdie de mesaanval die hem 1,5 jaar geleden bijna het leven kostte. 

Meer krantenkoppen in België

Kim Huybrechts wint amper maand nadat hij sleutelbeen brak bij comeback, maar krijgt daarna 6-0 om de oren

Een geslaagde rentree voor Kim Huybrechts (38). Op de Players Championship 11 in het Duitse Hildesheim klopte het nummer 35 van de wereld Adam Hunt – het nummer 124. Het werd 6-3. Het was Huybrechts’ eerste dartswedstrijd na de operatie aan zijn gebroken sleutelbeen. In de daaropvolgende ronde, tegen de Nderlander Kevin Doets ging het heel wat minder: ‘The Hurricane’

Lees meer »

Koksijde op één na beste fietsgemeente

Gemeente Koksijde heeft de tweede plaats bij de verkiezing van Fietsgemeente 2024 behaald in de categorie middelgrote steden en gemeenten. Deze erkenning onderstreept de inspanningen om een fietsvriendelijke leefomgeving te creëren voor inwoners en bezoekers. Vorig jaar konden alle Vlaamse fietsers hun favoriete fietsgemeente of -stad beoordelen op fietsveiligheid en fietscomfort. In totaal brachten meer
The post Koksijde op

Lees meer »

LIVE. Identiteit vierde slachtoffer bekend – Zoekactie gaat verder: “Willen 100 procent zekerheid”

Een dag na de explosie in Hoboken is een vierde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Op dit moment is het niet duidelijk of er nog vermisten zijn, aldus de politie. De zoekactie gaat vandaag wel verder, om te garanderen dat er geen slachtoffers meer onder het puin liggen. Bij de ontploffing gisterenochtend stortten twee verdiepingen in en werd een

Lees meer »

Na dramatische score wordt Van Quickenborne geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen: “Ik zal de kamp niet aangaan met Ruth Vandenberghe”

Met voorsprong was Van Quickenborne de populairste Kortrijkzaan bij de verkiezingen in 2019. In 2024 is die populariteit ferm gedaald voor de huidige burgemeester. Een teken aan de wand voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en dus kiest hij de vlucht vooruit. Ruth Vandenberghe wordt lijsttrekker, Van Quickenborne duwer. “Mijn ambitie? Ruth helpen burgemeester te worden”

Lees meer »

Tielt heeft met De Flamingo’s nog steeds een eigen majorettekorps: “We verwelkomen maar wat graag jongens in onze groep”

Majorettes: wanneer er feest is in een stad, dorp of gemeente, is het iets wat je steeds minder ziet. Toch bestaan ze nog, en Tielt heeft zelfs zijn eigen majorettekorps in deelgemeente Aarsele. De Flamingo’s maken deel uit van de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia, die dus meer is dan alleen maar een harmonie en een drumband.
The post Tielt heeft

Lees meer »

Gewonde bij schietpartij in Anderlecht

Een persoon is vrijdag gewond geraakt bij een schietpartij in de Brusselse gemeente Anderlecht. Dat meldt het parket van Brussel, dat zo een bericht van RTL Info bevestigt. Het slachtoffer is niet in levensgevaar.

Lees meer »

Hanne Verbruggen twijfelde over toekomst bij K3: “Ik heb het afgelopen jaar moeten zoeken naar mijn identiteit”

Volgend jaar maken Marthe (27) en Hanne (30) exact tien jaar deel uit van K3. Een jubileum dat de meidengroep misschien niet haalt, zo beweren kwatongen. Geruchten over spanningen blijven circuleren en er zijn signalen dat de drie hun status van kinderidolen stilaan ontgroeid zijn. Hanne, Marthe en Julia spelen nu open kaart in ‘Dag Allemaal’ en reageren op de

Lees meer »

Nieuwe piranhasoort vernoemd naar ‘Lord of the rings’-personage

In het Braziliaanse Amazonegebied is een vegetarische vissoort ontdekt die verwant is aan de piranha. De nieuwe soort heet ‘Myloplus Sauron’. Dat heeft het British Natural History Museum dinsdag bekendgemaakt. De nieuwe soort is ontdekt door wetenschappers die hun kennis van visgemeenschappen in de Amazonerivier wilden uitbreiden.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland zit door voorraad gedetineerden en rekruteert nu volop in Afrika voor oorlog in Oekraïne

Rusland is volop bezig met het rekruteren van strijdkrachten in Afrika. Dat melden Oekraïense en Britse militaire inlichtingendiensten. En na meer dan twee jaar oorlog met Rusland, heeft 59 procent van de Oekraïners nog vertrouwen in president Zelensky. Het gaat om het laagste peil sinds het begin van de invasie in februari 2022, en dat cijfer is al een hele

Lees meer »