Onze man na vier maanden in het onderwijs: ‘Neem het nooit persoonlijk. En: het is persoonlijk’

Na dertig jaar journalistiek stapte Filip Rogiers dit jaar in het onderwijs. Het is nog harder werken dan hij vooraf had gedacht, zegt hij. Maar: de voldoening is gelukkig ook groot, groter dan gehoopt. “Meneer, ik heb pannenkoeken voor u gebakken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf 1 juli mag er geen alcohol meer verkocht worden in automaten, eigenaars reageren furieus: “Dit is de kleine zelfstandige pesten”

Met een mailtje van hun automatenleverancier werden ze op de hoogte gebracht. Vanaf 1 juli geldt een verbod op de verkoop van alcohol via automaten. Een aderlating voor eigenaars van automatenshops. “Hier is er tenminste nog controle, in nachtwinkels – waar verkoop wel nog mag – kopen minderjarigen wel nog drank.”
The post Vanaf 1 juli mag er geen

Lees meer »

“Rampscenario’s oefenen is nodig”: Brandoefening in Oostendse Sky Towers

Zaterdagmorgen woedde een hevige brand op de 13de en de 24ste verdieping van de Sky Towers in Oostende. Heel wat brandweermannen, politie, ambulanciers, het MUG-team en de stad Oostende werden op de been gebracht om het vuur onder controle te krijgen en de hulpdiensten te coördineren. Gelukkig ging het maar om een oefening.
The post “Rampscenario’s oefenen is nodig”:

Lees meer »

Cursisten Fietshersteller tonen hun werk

Na een tussenpauze van enkele jaren organiseert cvo MIRAS sinds september opnieuw cursussen Fietshersteller in regio Waregem. De cursisten leerden er onder andere hoe fietsen van losse frames en onderdelen tot volledig rijklare fietsen worden opgebouwd, een aanpak die wel gesmaakt wordt door de cursisten.
The post Cursisten Fietshersteller tonen hun werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is een verhaal van maten”: Spoil Engine viert 20ste verjaardag op het hoofdpodium van Graspop

Spoil Engine staat zaterdag als opener op de Mainstage van Graspop, het grootste metalfestival van ons land. Het wordt een bijzonder optreden voor de leden van de Roeselaarse metalband. De groep bestaat twintig jaar, staat voor de vijfde keer op Graspop én voor het eerste op het grote podium. “Er kan over alles gediscussieerd worden, behalve over vrouwen en geld,

Lees meer »

KIJK – Bekende fontein met zwevende kraan op rotonde in Ieper bedekt met schuim: “7.500 liter water verspild, we dienen klacht in”

In Koekelare ontstond afgelopen woensdag een schuimtapijt in de fontein van een rotonde door een flesje Dreft, zaterdag vloog het schuim in het rond op een rotonde in Ieper.
The post KIJK – Bekende fontein met zwevende kraan op rotonde in Ieper bedekt met schuim: “7.500 liter water verspild, we dienen klacht in” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rode Kruis start opleiding EHBO voor blinden en slechtzienden: “Iedereen moet kans krijgen om eerstehulpvaardigheden te leren”

Rode Kruis-Vlaanderen en de Brailleliga hebben een aangepaste eerstehulpopleiding ontwikkeld voor blinde en slechtziende personen. Daarin wordt minder foto- en videomateriaal gebruikt, maar wel meer luisterverhalen. “Iedereen, ongeacht zijn of haar handicap, moet de kans krijgen om eerstehulpvaardigheden te leren en levens te redden”, zegt Marie-Jeanne Nachtergaele van de Brailleliga.

Lees meer »