Deense hof deelt nieuwe foto’s van koningin Margrethe ter ere van 84ste verjaardag

De Deense koningin Margrethe blaast dinsdag 84 kaarsjes uit. Om de verjaardag van de voormalige koningin te vieren, geeft het Deense hof nieuwe foto’s van haar vrij. 

Meer krantenkoppen in België

Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem

Het werd woensdagavond in Ledegem een gemeenteraad met een dubbel gevoel. De raad begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Geert Wylin (CD&V/VD). Zijn opvolger is partijgenoot Nico Clarysse (58) uit Ledegem. Hij legde de eed af.
The post Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem appeared first on

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “Op dit moment geen plannen om Charkiv te veroveren”

De Russische president Vladimir Poetin laat weten dat Moskou “op dit moment” niet van plan is om de grote stad Charkiv te veroveren, maar hij voegde er aan toe dat zijn troepen “elke dag” vooruitgang boekten in de regio, “zoals gepland”. En Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Sisters

06:00 Tenzij Frederik Delaplace weer ingrijpt in de programmatie staan we voor de eerste VRT-verkiezingsshow zonder Martine Tanghe. Tientallen moet ze er gepresenteerd hebben, veel lezers hebben nooit ander…

Lees meer »

Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor een panische angst om nog te fietsen”

Een 41-jarige loonwerker uit Zonnebeke moet ruim 4 maanden zijn rijbewijs inleveren na een ongeval met vluchtmisdrijf in Wervik. Het kwam tot een aanrijding met 3 wielertoeristen terwijl hij 2,94 promille alcohol in het bloed had. “Stomme coureurs”, liet hij enkele uren later optekenen.
The post Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor

Lees meer »

‘Miskend’ uitvinder Gustaaf Beckers heeft plein in zijn dorp bij Laakdal: “Hij werd razend als hij zag dat anderen met zijn ideeën gingen lopen”

Precies honderd jaar na zijn geboorte heeft de jarenlang miskende uitvinder Gustaaf – Staf – Beckers in zijn dorp Groot-Vorst (Laakdal) een plein gekregen. Gerechtigheid is daarmee eindelijk geschied. Beckers is allicht de échte uitvinder van de revolutionaire wankelmotor en niet zijn Duitse ‘rivaal’ Felix Wankel. “Natuurlijk zijn we erg trots”, zegt zijn zoon Jan Beckers. “Mijn vader zou het

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël vraagt ‘beschaafde landen’ om Netanyahu niet te arresteren – Biden: Israëlisch offensief is geen genocide

Israël heeft maandag bondgenoten opgeroepen om al bij voorbaat te verklaren dat ze eventuele arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant zullen negeren. De twee worden – samen met drie Hamasleiders – geviseerd door het Internationaal Strafhof. Het tribunaal in Den Haag wil hen vervolgen wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. “Jullie zouden deze stap moeten veroordelen”,

Lees meer »

Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail

Op zondag 26 mei organiseert de bedrijventerreinvereniging PopIn uit Poperinge een unieke run langs 32 bedrijven. Lopers worden uitgedaagd op een gevarieerd parcours van 9 kilometer vol hindernissen en obstakels. Voor wandelaars is er een alternatieve route voorzien.
The post Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dirk Bos heeft nieuw boek: ‘Je bent toch uitgeprikt?’

Na ‘Klei-Mens’, zijn eerste verhalenbundel, heeft Dirk Bos een tweede boek klaar. In ‘Je bent toch uitgeprikt?’ brengt de Bredenaar acht kantoorverhalen die je volgens hem niet meteen serieus hoeft te nemen. “Ik ben sinds 1 mei met pensioen en je mag het boek gerust als de afsluiting van mijn professionele loopbaan beschouwen.”
The post Dirk Bos heeft nieuw

Lees meer »