De schade is beperkt, maar het prijskaartje is stevig: Iraanse aanval kost Israël bijna miljard euro

De Iraanse vergeldingsactie was een slag in het water. De dreiging van het land is minder groot dan gedacht. Dat ligt niet alleen aan de internationale reactie en de beste luchtafweer. Het heeft Israël alleen geld gekost. Maar wel heel veel geld.

 

Meer krantenkoppen in België

SOS Reptiel vangt verwaarloosde reptielen op: “Aan lot overgelaten na faillissement bedrijf”

In Harelbeke werd vorige week een schrijnend geval van dierenverwaarlozing ontdekt. Na een faillissement bleken heel wat reptielen, waaronder leguanen, slangen en hagedissen, in de steek te zijn gelaten door hun eigenaar. Ze werden door een curator ontdekt waarna opvangcentrum SOS Reptiel werd ingeschakeld.
The post SOS Reptiel vangt verwaarloosde reptielen op: “Aan lot overgelaten na faillissement bedrijf” appeared

Lees meer »

Macron en Scholz delen bezorgdheid over omstreden wet Georgië

Frankrijk en Duitsland zijn “diep bezorgd over de situatie in Georgië”, waar het parlement vorige week de zogenoemde buitenlandse-agentenwet aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in een gezamenlijke verklaring. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het westen.

Lees meer »

KIJK. “Helikopterpiloot zou Mossad-agent Eli Kouptar zijn”: analist Israëlische tv blundert met internetgrap over dood Iraanse president

Een analist van de Israëlische televisiezender i24news heeft een blunder begaan op televisie. Hij citeerde informatie die circuleert op de berichtenapp Telegram dat de helikopterpiloot, die betrokken was bij de dood van de Iraanse president Raisi, een Mossad-agent was die ‘Eli Kouptar’ heette. Overduidelijk een grap, maar dat had de analist zelf schijnbaar niet door. De beelden van het incident

Lees meer »

Bisschop ontzet priester en pastoraal coördinator uit functie na aanslepend conflict: “Onmogelijk om nog te functioneren”

Priester Romuald Atingbèton en pastoraal coördinator Ann De Vuyst mogen niet meer werken in de Damiaanparochie in Erpe-Mere. Dat heeft bisschop Lode Van Hecke van het bisdom Gent beslist. De beslissing kwam er na aanslepende onenigheid tussen de priester en de coördinator. Deken Hans Vandenholen uit Aalst zal, in afwachting van een definitieve oplossing, instaan voor de parochiale werking.

Lees meer »

Nachtelijke plundertocht in Oostende levert tot 43 maanden cel op: “Zelfs een kinderdagverblijf bleef niet gespaard”

Drie Marokkanen zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een reeks inbraken in Oostende. Ze viseerden vooral apotheken, winkels en horecazaken en hadden een voorkeur voor cash geld.
The post Nachtelijke plundertocht in Oostende levert tot 43 maanden cel op: “Zelfs een kinderdagverblijf bleef niet gespaard” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diddy geeft na uitlekken beelden toch toe dat hij ex-vriendin mishandelde: “Walgelijk gedrag”

Rapper Sean Combs (54), beter bekend als Diddy, heeft zondag alsnog toegegeven dat hij zijn ex-vriendin Cassie Ventura (37) heeft mishandeld. Hij ontkende dat eerder met klem, maar vrijdag doken beveiligingsbeelden op waarin is te zien hoe hij in 2016 grof geweld tegen haar gebruikt in een hotel in Los Angeles. Het lokale Openbaar Ministerie noemt de beelden ‘extreem weerzinwekkend’

Lees meer »

Nathalie Meskens en Ruth Beeckmans delen voor de eerste keer het podium in ‘Aspe’: “Herbert Flack voorzien van koosnaampje”

Vanmiddag gaat in Antwerpse Play Zuid gaat het interactieve theaterstuk ‘Aspe – moord in de studio’ in première. VTM-gezichten Nathalie Meskens (42) en Ruth Beeckmans (42) staan daarbij voor de allereerste keer samen op de planken, tot groot jolijt van de dames. Beiden worden ze in hun rol verdacht van een moord gepleegd te hebben op een belangrijk man in

Lees meer »

Kraan kantelt om langs parcours van triatlon in Damme: “Nooit echt gevaar geweest”

In Oostkerke, een deelgemeente van Damme, is zondagmorgen een grote kraan omgekanteld ter hoogte van de Sifonbrug. De kraan werd ingeschakeld voor publicitaire doeleinden in het kader van de vijfde editie van de Viven Triatlon en Duatlon, een organisatie van de vzw Tridam.
The post Kraan kantelt om langs parcours van triatlon in Damme: “Nooit echt gevaar geweest” appeared

Lees meer »