De schade is beperkt, maar het prijskaartje is stevig: Iraanse aanval kost Israël bijna miljard euro

De Iraanse vergeldingsactie was een slag in het water. De dreiging van het land is minder groot dan gedacht. Dat ligt niet alleen aan de internationale reactie en de beste luchtafweer. Het heeft Israël alleen geld gekost. Maar wel heel veel geld.

 

Meer krantenkoppen in België

De bekentenissen van het gangsterliefje van Luca Brecel: “In 2020 verloor ik mijn mama. Ik greep naar cocaïne om te blijven gaan”

Door haar druggebruik zette haar vader haar ooit aan de deur. Ook op haar werk werd ze buitengesmeten. Laura Vanoverberghe (25), vandaag het lief van snookersensatie Luca Brecel (29), sliep zelfs een tijd op straat. Ze studeerde af als boekhouder, maar de enige boekhouding die de politie terugvond, was die van haar drugsbende. Hoeveel ze verdiende met het dealen kon

Lees meer »

Hugo Sigal neemt sinds de dood van zijn Nicole antidepressiva: “Ik ben proberen stoppen, maar ik heb die pillen nodig”

Hugo Sigal (76) neemt sinds het overlijden zijn Nicole antidepressiva. Dat onthult hij in het nieuwe boek ‘Leven voor twee’, waarin hij reflecteert op wat er allemaal gebeurde na vier november 2022. De dag dat zijn levenspartner door een ongelukkige geval overleed. “Ik ben er mee proberen stoppen, maar na drie maanden moest ik de dokter gelijk geven en toegeven

Lees meer »

KIJK – Sebastien Dewaele ‘bedankt’ de dikkenekken in cover van clublied KV Oostende: “Merci om alles kapot te maken”

KVO-ambassadeur Sebastien Dewaele heeft een cover van Lucy Loes’ ‘Op de vismarkt’ gezongen. Na de laatste noot verwoordt hij kort maar kordaat zijn mening over de slechte situatie bij KV Oostende, dat op 3 juni het faillissement aanvraagt.
The post KIJK – Sebastien Dewaele ‘bedankt’ de dikkenekken in cover van clublied KV Oostende: “Merci om alles kapot te maken”

Lees meer »

Opnieuw tegenslag voor nieuw stadion Club Brugge: parkeerverordening van de stad geschorst

De Raad van State schorst de parkeerverordening van de stad Brugge die nodig is voor de bouw van het nieuwe voetbalstadion. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir moet de komende weken beslissen of het project een nieuwe omgevingsvergunning krijgt. De gevolgen van de schorsing worden nu onderzocht.
The post Opnieuw tegenslag voor nieuw stadion Club Brugge: parkeerverordening van de

Lees meer »

Justitiepaleis schudt zijn stellingen af

Het is een van de langstlopende Belgenmoppen: de renovatie van het Justitiepaleis in Brussel. Nadat een paar jaar geleden de stellingen werden hersteld, is nu een eerste gerestaureerde deel onthuld. “Dit gebouw is een monster.”

Lees meer »

Britse onderwijscommissie pleit voor smartphoneverbod voor jongeren onder 16 jaar

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de 16 jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Te veel schermtijd is schadelijk voor het mentale en fysieke welzijn van jongeren, klinkt het. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog meer kinderen gevaar lopen”, zegt

Lees meer »

Nieuwe stemhokjes in Wevelgem

Zondag 9 juni gaan we verplicht stemmen voor het federaal, Vlaams en Europees parlement. Enkele maanden later op zondag 13 oktober zijn er dan gemeenteraadsverkiezingen en is er voor het eerst geen stemplicht meer. In Wevelgem en de deelgemeenten vinden de verkiezingen plaats in nieuwe stemhokjes. De kostprijs is geraamd op 41.967 euro. Rolstoelvriendelijk “De
The post Nieuwe stemhokjes

Lees meer »

‘Over and out’ voor onderzoek Bende van Nijvel? “Dit is een zware blamage voor justitie en een kaakslag voor de slachtoffers”

Wordt het dossier van de Bende van Nijvel na al die jaren gewoon geklasseerd? Het is de grote vrees van de nabestaanden. Ze ontvingen allemaal een brief van het gerecht en worden op 28 juni uitgenodigd in Brussel. Hun advocaten leiden hieruit af dat het onderzoek mogelijk na 38 jaar afgesloten wordt. “Het zal op die 28 juni geen goednieuwsshow

Lees meer »

Karel Cambien schrijft boek over 101 gedenkwaardige Kortrijkzanen: “Weet je dat een stadsgenoot het uranium leverde voor de atoombom?”

Karel Cambien brengt op maandag 27 mei het boek ‘101 iconische en historische Kortrijkzanen’ uit. Wie ook maar een beetje interesse heeft in de sleutelfiguren die de Guldensporenstad kleur hebben gegeven, moet zich deze pil van bijna 400 bladzijden zeker aanschaffen. “Ik heb zelf veel bijgeleerd bij het opzoekingswerk”, klinkt het.
The post Karel Cambien schrijft boek over 101

Lees meer »