Bart De Pauw in ‘De tafel van Gert’: “Ik hoop op een gesprek met de vrouwen, ik wil niets liever dan zeggen dat het me spijt”

Na zeven jaar van stilzwijgen heeft Bart De Pauw dinsdagavond een uur lang zijn verhaal mogen doen in De tafel van Gert op Play4. Daarin verontschuldigde de tv-maker zich bij zijn slachtoffers, benadrukte hij dat de documentaire Het proces dat niemand wou een eenzijdig beeld schept waarin hij zichzelf niet herkent, en getuigde hij over de weerslag die de affaire heeft op hem en zijn gezin. “Ik hoop dat een gesprek met de dames er nog kan komen.”

 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Chris Van den Wyngaert was 18 jaar rechter in Den Haag: “Begin van bewijs dat Israël aan verkeerde kant van geschiedenis staat”

Christine ‘Chris’ Van den Wyngaert (72) zetelde achttien jaar als rechter in Den Haag. Haar collega’s beslissen nu of Israëlisch premier Benjamin Netanyahu het rijtje vervoegt van notoire oorlogsmisdadigers, want de aanklager van het Internationaal Strafhof vraagt voor hem een arrestatiebevel. Loopt Netanyahu écht het risico om achter de tralies te belanden? “Door dit werk begin je te twijfelen aan

Lees meer »

PORTRET. Topadvocaat Amal Clooney speelt grote rol in mogelijke arrestatie Netanyahu: “Ik aanvaard niet dat eender welk conflict buiten de wet zou vallen”

Stijlicoon, vrouw van filmster George Clooney, maar bovenal mensenrechtenadvocaat. Amal Clooney laat van zich horen als topadviseur van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Als één van de juristen adviseerde ze hoofdaanklager Karim Kahn om een verzoek tot arrestatie in te dienen tegen onder meer drie Hamas-kopstukken en de Israëlische premier Netanyahu. Een portret van een gebeten advocate die

Lees meer »

Voormalig jeugdvoetbaltrainer (27) had al verbod op sociale media, maar kon het cyberlokken niet laten: “Onze zoon durft niet meer naar buiten”

Hij had een voorwaardelijke celstraf van 3 jaar boven zijn hoofd hangen en mocht niet meer op sociale media. Maar toch begon een 27-jarige man uit Kortrijk bijna meteen na zijn vrijlating opnieuw online te chatten met minderjarigen. Hij vroeg hen naaktfoto’s en liet hen in ruil voor virtuele muntjes perverte video-opdrachten uitvoeren. “Voor hem was het misschien een spelletje

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Minstens 2 doden bij aanval op bouwmarkt in Charkiv

Lees hier al het nieuws van zaterdag 25 mei over de Russische invasie van Oekraïne. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de noordoostelijke stad Charkiv zijn zeker twee doden gevallen. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky waren er “meer dan 200 mensen” in de hypermarkt op het moment van de aanslag. Het Russische leger beweert intussen het dorpje

Lees meer »

Politie Veurne trekt op korte tijd liefst 15 rijbewijzen in voor GSM-gebruik: trucker leest zelfs krant achter stuur

Dat GSM-gebruik achter het stuur een groot probleem blijft, bleek gisteren zeker tijdens de actie ‘afleiding achter het stuur’ in politiezone Spoorkin. Op slechts enkele uren tijd, en op twee controleplaatsen, trok de politie liefst 15 rijbewijzen in voor bestuurders die hun GSM gebruikten achter het stuur. Een vrachtwagenchauffeur werd zelfs betrapt toen hij zijn krant las achter het stuur.

Lees meer »

Woordvoerder Bram Keirsebilck is job kwijt door faillissement van KVO: “Begrijp niet dat sommigen nog recht in de spiegel kunnen kijken”

“KVO bluft in men êrte want supporter van een club blijf je voor je leven. Oaltied Ostende”, benadrukt Bram Keirsebilck met enkele Oostendse accenten. De woordvoerder van KV Oostende is door de schuld van verscheidene boosaardige figuren zijn club en zijn job kwijt.
The post Woordvoerder Bram Keirsebilck is job kwijt door faillissement van KVO: “Begrijp niet dat sommigen

Lees meer »

Langste Tafel moet mensen verbinden in Roeselare

In de Week van Verbondenheid wil Stad Roeselare muren breken. Muren waarachter eenzaamheid schuilgaat en muren tussen mensen. Kom langs bij een van de Langste Tafels in Roeselare waar je kan genieten van het eten en van elkaars gezelschap.
The post Langste Tafel moet mensen verbinden in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na eindejaarsfeestje met collega’s met 2 promille naar huis: 45 dagen rijverbod en boete voor productiedirecteur

“Het spijt me. Ik maakte een foute keuze door toch nog in de auto te stappen.” Een productiedirecteur uit Lendelede sloeg voor de Kortrijkse politierechtbank mea culpa toen hij zich moest verantwoorden voor dronken sturen. Aan een boete en een rijverbod ontsnapte hij echter niet.
The post Na eindejaarsfeestje met collega’s met 2 promille naar huis: 45 dagen rijverbod

Lees meer »