LIVE. “Ik heb het eens kunnen zeggen. Nu kruip ik weer in mijn schulp”: Bart De Pauw geeft eerste interview in ‘De tafel van Gert’

“Ik heb die vrouwen nooit bewust pijn willen doen.” Bart De Pauw (55) geeft dinsdagavond zijn eerste interview in zeven jaar. Dat doet de televisiemaker in een open en uitgebreid gesprek met Gert Verhulst in ‘De tafel van Gert’. Volg hier live de hoogtepunten van de uitzending. “Mijn grootste fout? Ik heb heel veel vervelende berichtjes gestuurd.” 

Meer krantenkoppen in België

Bake Off-halvefinalist Jens Detollenaere (35) combineert taart met wijn in ‘Château Gâteau’: “Boek is ode aan mijn oma”

Jens Detollenaere (35) schopte het vier jaar geleden tot in de halve finale van het populaire tv-programma ‘Bake Off Vlaanderen’. Nu heeft de Dentergemnaar nog meer zoets in petto met zijn eerste bakboek ‘Château Gâteau’. Daarin koppelt hij taarten aan de juiste wijnen.
The post Bake Off-halvefinalist Jens Detollenaere (35) combineert taart met wijn in ‘Château Gâteau’: “Boek is

Lees meer »

Zo ziet Vlaams Belang de toekomst van de VRT: geen geld meer voor ‘Thuis’ en ‘FC De Kampioenen’

Als het van Vlaams Belang afhangt, hebben entertainmentprogramma’s zoals ‘Thuis’ of ‘FC De Kampioenen’ geen plaats op de openbare omroep. Dat heeft Vlaams parlementslid Chris Janssens, ondervoorzitter van Vlaams Belang, laten verstaan in ‘De Afspraak’. Vlaams Belang vindt dat de openbare omroep zich vooral moet focussen op duiding, informatieprogramma’s en cultuur.

Lees meer »

“Weet nog steeds niet hoe ik dat gedaan heb”: Julie Vanloo debuteert in WNBA met “machtig” punt, ondanks nachtmerrie vooraf

Van een binnenkomer gesproken. De eerste score van Belgian Cat Julie Vanloo (31) in de WNBA was zowaar een buzzer-beater – een shot dat binnengaat op het allerlaatste moment van een kwart. Íedereen ging uit zijn dak. “Op één been. Ik weet niet hoe ik dat gedaan heb”, vertelt Vanloo bij VTM NIEUWS-journaliste en Amerika-correspondente Romina Van Camp. En zeggen

Lees meer »

Na wekenlang protest: Georgisch parlement keurt controversiële “Russische wet” goed

De Georgische regering heeft de wet die buitenlandse invloed moet tegengaan goedgekeurd. De wet houdt in dat organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland krijgen zich moeten laten registreren als ‘agenten’ die door het buitenland worden beïnvloed. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het

Lees meer »

VIVES EcoTeam opnieuw present op Shell Eco Marathon in Nogaro: Zo ver mogelijk rijden met zo weinig mogelijk energie

Het VIVES EcoTeam neemt dit jaar opnieuw deel aan de Shell Eco Marathon in Nogaro, een stad in het zuiden van Frankrijk, van 19 tot 24 mei. Ze zetten hiermee hun jaarlijkse traditie verder. Tijdens de wedstrijd worden studenten uitgedaagd om auto’s te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden met zo weinig mogelijk energie.
The post VIVES EcoTeam

Lees meer »

“Niemand wordt beter van een handelsoorlog met China, al zeker niet de consument”

De Verenigde Staten hebben een nieuwe stap gezet in hun economische oorlog met China. President Joe Biden kondigde dinsdag een verhoging aan van de importtarieven op verschillende producten. Vooral de verhoging van de importheffing op Chinese auto’s van 27,5 naar 102,5 procent springt in het oog. Het handelsbeleid van Joe Biden moet niet onderdoen voor dat van zijn voorganger.

Lees meer »

Pakjesbezorger toont basketskills met breekbare pakketten: “We dienen een klacht in bij Bpost”

Het Fietspaleis in de Bellestraat in Sint-Niklaas heeft zaterdagochtend een wel heel onvoorzichtige pakjesbezorger over de vloer gekregen … en dat is niet de eerste keer. De man gooide er drie dozen gevuld met onderdelen voor e-bikes over een hoge poort. “De man was blijkbaar liever basketter geworden”, zegt zaakvoerster Shirley Clarke. “Dit is erover, we kunnen dit niet zo

Lees meer »