LIVE. “Mijn oprechtheid wordt voortdurend in twijfel getrokken, die van de anderen niet”: Bart De Pauw geeft eerste interview in ‘De tafel van Gert’

“Ik heb die vrouwen nooit bewust pijn willen doen.” Bart De Pauw (55) geeft dinsdagavond zijn eerste interview in zeven jaar. Dat doet de televisiemaker in een open en uitgebreid gesprek met Gert Verhulst in ‘De tafel van Gert’. Volg hier live de hoogtepunten van de uitzending. “Mijn grootste fout? Ik heb heel veel vervelende berichtjes gestuurd.” 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit lanceert videoclip om singles een hart onder de riem te steken: “Verdienen zij soms zwaardere facturen? Omdat cupido zijn pijlen op hen niet wil afvuren?”

De Gentse afdeling van Vooruit heeft een videoclip gemaakt. Zo wil de partij haar beleidsplannen voor alleenstaanden nog eens in de verf zetten. “Als single ben je nooit alleen. Maar je moet wel dieper tasten. Voor het dragen van dezelfde lasten”, zingen onder andere Freya Van den Bossche en Frederik Sioen in het lied.

Lees meer »

Culturele kring Ic Dien Deerlijk bezoekt concentratiekampen

In het kader van V-dag (het einde van de Tweede Wereldoorlog op 8 mei) organiseerde de Deerlijkse culturele kring Ic Dien een uitstap naar Krakau (Polen). Het initiatief werd in goede banen geleid door Dirk Demeurie en Youri Putman. Tijdens het driedaags bezoek bracht de 40-koppige delegatie onder meer een bezoek aan de concentratiekampen van
The post Culturele kring

Lees meer »

“Vlaanderen doet best niet te smalend over het politiek cabaret dat Den Haag al een half jaar lang gijzelt”

Vlaanderen en Nederland verhouden zich als Willy Sommers tot Joost Klein, als stoverij met frietjes tot stamppot met boerenkool. Wij zijn gezellig en bourgondisch, gul en bescheiden, en onze zorg, onderwijs en woningmarkt zijn wereldtop. Naast tulpen en klompen, perfecte wegen en ondernemerschap blinken Nederlanders ook uit in luidruchtigheid, spaarzaamheid en efficiëntie. En toch waren Vlaanderen en Nederland ooit één

Lees meer »

Bijna helft 15-jarige meisjes vindt zichzelf te dik, terwijl cijfers iets heel anders suggereren: waar komt dat negatieve zelfbeeld vandaan? 

Bijna de helft van de 15-jarige meisjes in Vlaanderen vindt zichzelf te dik. Dat blijkt uit een rapport van het Europese kantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Opvallend, want het rapport toont dat maar 14 procent van de Vlaamse meisjes ook echt met overgewicht kampt. Waarom denken meisjes toch zo negatief over hun gewicht? En waarom is dat verschil bij jongens

Lees meer »

België zal Europese doelstelling op vlak van hernieuwbare energie niet halen

Zelfs als de belangrijkste maatregelen uit het Nationaal Energie- en Klimaatplan (NEKP) worden uitgevoerd, zal ons land de Europese doelstelling op het vlak van hernieuwbare energie tegen 2030 niet halen. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van het Federaal Planbureau (FPB). Ook op het gebied van vermindering van broeikasgasuitstoot scoot België onvoldoende.

Lees meer »