Amerikaanse steun voor Oekraïne hangt af van gewaagde strategie

Oekraïne heeft nood aan Amerikaanse centen, maar die worden geblokkeerd door het Huis van Afgevaardigden. De Republikeinse Huis-voorzitter zoekt een doorbraak.

 

Meer krantenkoppen in België

Vapesector wil “strengere controle” op leeftijd en illegale vapes, FOD Volksgezondheid roept handelaars op leeftijdsbewijzen te vragen

VapeBel, de sectororganisatie voor verkopers en verdelers van elektronische sigaretten, wil strengere controles op leeftijd en illegale vapes. Volgens FOD Volksgezondheid wordt er gecontroleerd, maar dragen handelaars ook een verantwoordelijkheid in de verkoop aan jongeren. "Dit is een oproep aan handelaars om de wetgeving te respecteren", klinkt het.

Lees meer »

Derde, tweede of toch nog eerste: hoe de uitkomst van zondag het ritme van de mercato van Anderlecht zal bepalen

Behoudt Anderlecht uitzicht op de Champions League of moet paars-wit vrede nemen met de Europa of Conference League als troostprijs. Het resultaat van zondag op Antwerp – en dat van zowel Club Brugge als Union – zal bepalend zijn voor het ritme van de zomermercato op Neerpede. Derde, tweede of toch nog eerste, wat zijn de ‘gevolgen’? En wat met

Lees meer »

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

De Iraanse president Ebrahim Raisi is zondag omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam bij de crash om het leven, net als de overige zeven inzittenden van het toestel. Dat bevestigt een Iraanse overheidsfunctionaris deze ochtend vroeg aan persbureau Reuters. Ook de Iraanse vicepresident Mansouri bevestigt op X het overlijden van president Raisi, maar er

Lees meer »

Vanaf 21 mei met een andere aannemer: Werken Rekestraat in Wervik hervatten

Volgens de planning hervatten de werken voor het vernieuwen en ondergronds brengen van diverse nutsleidingen in de Rekestraat in Wervik op 21 mei. Het zal dan liefst 40 dagen zijn dat de werken stil lagen. Met de firma Zeelse Grond- en Kabelwerken hervat een andere aannemer de werken.
The post Vanaf 21 mei met een andere aannemer: Werken Rekestraat

Lees meer »

Belg (17) die vriendin verloor in overstromingen 2021, klaagt TotalEnergies aan wegens klimaatgevolgen: “Ze moeten gestopt worden”

Acht klimaatslachtoffers, waaronder de Belg Benjamin Van Bunderen Robberechts (17), hebben de top van TotalEnergies aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag, schuldig verzuim, het niet voorkomen van rampen en het vernielen van biodiversiteit. “Sinds de dood van mijn vriendin Rosa kan ik niet anders dan me voor deze zaak inzetten”, verklaart Benjamin.

Lees meer »

Tegenstander Oostende in finale play-offs bekend: Antwerp Giants

De Antwerp Giants hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van de Belgische play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketbalkampioenschap. Antwerp won in de halve finale in de eigen Lotto Arena zijn vijfde en beslissende wedstrijd van de ‘best-of-five’ tegen Limburg United met 76-64. In de finale zullen de Antwerpenaren het opnemen tegen Oostende, dat woensdag zelf Luik uitschakelde

Lees meer »

Klondiker Trial is aan de tweede editie toe

Op zaterdag 25 mei organiseert de ambachtelijke huisbrouwerij Klondiker zijn tweede Klondiker Trial doorheen het landelijke Meulebeke.
The post Klondiker Trial is aan de tweede editie toe appeared first on KW.be.

Lees meer »