“27 intieme seconden”: Salman Rushdie vertelt over aanslag op zijn leven in nieuw boek ‘Mes’

Om klokslag middernacht is wereldwijd het nieuwe boek van de Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie uitgekomen. In ‘Knife’ blikt hij voor het eerst terug op de aanslag op zijn leven in de zomer van 2022. VRT NWS-journaliste Annelies Beck heeft de Nederlandse vertaling ‘Mes’ gelezen. "Een persoonlijk verslag van die aanval, zijn lange revalidatie en het besef dat zijn leven nooit meer wordt zoals voorheen." 

Meer krantenkoppen in België

“Dit getuigt van een verschrikkelijk egocentrisme”: Ellen (42) dient klacht in, nadat Tom Van Grieken filmpje van vechtende tieners deelt

“Tegen dat slachtoffers klacht kunnen indienen, heeft Van Grieken zijn doel al bereikt met het filmpje.” De 42-jarige Ellen uit Olen stapte naar de politie, nadat de Vlaams Belang-voorzitter via Instagram een filmpje had verspreid. Daarop is te zien hoe haar dochter en een vriendinnetje in elkaar worden geslagen aan een bushalte in Herentals. “Ik heb intussen van Tom Van

Lees meer »

Meer dan 1.200 bezoekers voor de Hop In Trail

Onlangs stond de eerste editie van de Hop In Trail op het programma in Poperinge. Bezoekers konden via een hindernissenloop of wandelzoektocht het bedrijventerrein op een bijzondere manier leren kennen.
The post Meer dan 1.200 bezoekers voor de Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente Kuurne Transformeert Wijzer tot Culturele Hub: “Er zit muziek in nieuwe bestemming”

Nu NEST, het nieuwe schoolgebouw in de Kattestraat te Kuurne, de deuren opent en de leerlingen en medewerkers van zowel Pienter als Wijzer eind juni hun huidige schoolgebouwen verlaten, ging de gemeente op zoek naar een nieuwe bestemming voor beide gebouwen. Aanvankelijk zouden beide schoolgebouwen te koop worden aangeboden aan een verkavelaar, die er een beperkt aantal woongelegenheden zou kunnen

Lees meer »

Overeenkomst met provincie voor ontwikkeling voormalig Dadipark tot landschappelijk waterpark goedgekeurd

De gemeenteraad van Moorslede keurde unaniem de samenwerkingsovereenkomst met de provincie West-Vlaanderen goed voor de ontwikkeling van het voormalige Dadipark in deelgemeente Dadizele tot een landschappelijk waterpark. “Misschien komt het in het najaar tot de eerste spadesteek”, hoopt burgemeester Ward Vergote (Visie). “Deze overeenkomst is een absolute mijlpaal in het dossier Dadipark.”
The post Overeenkomst met provincie voor ontwikkeling

Lees meer »

Spitfire neergestort bij herdenking slag om Groot-Brittannië

Tijdens een herdenking van de luchtslag om Groot-Brittannië (1940) is een historisch jachtvliegtuig van het type Supermarine Spitfire in de omgeving van de luchtmachtbasis Coningsby in het noordoosten van Engeland neergestort. Over het lot van de piloot is nog niets bekendgemaakt, aldus Britse media.

Lees meer »