WEERBERICHT. Nog code oranje aan de kust voor rukwinden van meer dan 100 km/u, code geel in rest van Vlaanderen

Het KMI waarschuwt met code oranje voor stevige rukwinden tot meer dan 100 kilometer per uur aan de kust. In de rest van Vlaanderen geldt nog code geel tot vanavond. Weerman David Dehenauw spreekt van een “zware buienlijn”. Het slechte weer zorgt in heel Vlaanderen voor verkeershinder. 

Meer krantenkoppen in België

Grondtroepen in Oekraïne? België denkt er (nog) niet aan

België overweegt niet om grondtroepen naar Oekraïne te sturen. Dat zei minister Defensie Ludivine Dedonder (PS) donderdag. Maar volgens afscheidnemend stafchef Michel Hofman lijkt het een kwestie van tijd voor ook wij het gaan overwegen. “Er zijn geen plannen, maar dat kan evolueren in de komende maanden.”

Lees meer »

Duitse prins schrijft grijnzend geschiedenis met “vergevorderd” coupplan

Een gesoigneerde zeventiger met glanzend grijs haar, gestoken in een marineblauw jasje en een merinowollen trui. Zo kwam prins Heinrich Reuss de 13de, de gearresteerde vastgoedondernemer uit Thüringen, dinsdag de rechtszaal in Frankfurt ingelopen. Negen verdachte Reichsbürger verschenen daar voor de rechter vanwege het beramen van een staatsgreep.

Lees meer »

INTERVIEW. Chris Van den Wyngaert was 18 jaar rechter in Den Haag: “Begin van bewijs dat Israël aan verkeerde kant van geschiedenis staat”

Christine ‘Chris’ Van den Wyngaert (72) zetelde achttien jaar als rechter in Den Haag. Haar collega’s beslissen nu of Israëlisch premier Benjamin Netanyahu het rijtje vervoegt van notoire oorlogsmisdadigers, want de aanklager van het Internationaal Strafhof vraagt voor hem een arrestatiebevel. Loopt Netanyahu écht het risico om achter de tralies te belanden? “Door dit werk begin je te twijfelen aan

Lees meer »

Fairtrade avondmarkt overdonderend succes

De recente Fairtrade avondmarkt bracht heel wat mensen op de been in de Fairtradestraat, de Kleine en Grote Dijk en het Begijnhofstraatje, aan de oevers van de Handzamevaart vlak bij het centrum van Diksmuide, waar ruim 50 lokale of fairtradehandelaars hun waren aanprezen.
The post Fairtrade avondmarkt overdonderend succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdachten op scooter openen vuur richting café in Brussel: één dodelijk slachtoffer (28)

Twee personen op een scooter hebben zondagavond kort na 23 uur het vuur geopend in de richting van een café in het centrum van Brussel. Twee mannen liepen daarbij schotwonden op. Een van de slachtoffers, een 28-jarige man, geraakte zwaargewond en is later overleden. Dat bevestigt het Brusselse parket. De daders zijn na de schietpartij gevlucht, zo meldt een woordvoerster

Lees meer »

Eerste Gravel Fun Race ‘Op en rondom Tiegemberg’

De wielervereniging Koninklijke VZW Yvegem Sportief organiseert op zondag 2 juni voor de eerste keer een gravelwedstrijd in de gemeente Ingooigem. Dat doet ze in samenwerking met Smetties Fiets Ateljee uit Vichte. “Het gaat om een wedstrijd van een kleine vijftig kilometer, op verharde en grindwegen rondom Ingooigem en Tiegem”, zegt secretaris Eric Demets.
The post Eerste Gravel Fun

Lees meer »

“Cercle zal ons die titel niet zomaar willen geven”: Club nog op z’n hoede – Stroeykens: “Ik ga geen namen noemen”

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

“Aantijgingen zijn ridicuul en grotesk”: Agentschap Natuur en Bos reageert na uithalen Dedecker en Loones (N-VA)

N-VA-kopstukken Jean-Marie Dedecker en Sander Loones zijn in onze verkiezingsreeks Cobbaert & Casteleyn vlijmscherp voor onder andere het Agentschap Natuur en Bos. In een reactie dient het ANB de politici nu van antwoord.
The post “Aantijgingen zijn ridicuul en grotesk”: Agentschap Natuur en Bos reageert na uithalen Dedecker en Loones (N-VA) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse staat Louisiana plaatst 2 abortuspillen op lijst van ‘gevaarlijke stoffen’

In de Amerikaanse staat Louisiana is een wet goedgekeurd die de abortuspillen mifepriston en misoprostol op de lijst van ‘gevaarlijke stoffen’ plaatst en zware straffen invoert voor illegaal bezit. Alleen dokters en zwangere vrouwen mogen de pil in huis hebben, andere groepen kunnen boetes of celstraffen krijgen. Louisiana is de eerste staat die zo’n maatregel invoert, maar niet de laatste

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL. Lunin start zoals verwacht, maar Ancelotti gooit met lof naar Courtois: “Hij wordt weer wat hij was: de beste keeper ter wereld”

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »