Wat u denkt, klopt echt: nooit zoveel regen gehad

Zes maanden haast onafgebroken nattigheid, zoiets maken we in België maar één keer om de vijftig jaar mee. Vooral Vlaanderen kleurt kletsnat op de kaart.

 

Meer krantenkoppen in België

Niels Destadsbader trekt naar de Olympische Spelen… maar dan als presentator

Niels Destadsbader zal op de Olympische Spelen in Parijs de presentatie verzorgen in het Lotto Belgium House. Niels presenteerde al verschillende programma’s, maar nu komt hij dus ook in de sportwereld terecht. En daar is hij naar eigen zeggen op zijn Instagramprofiel heel enthousiast over.
The post Niels Destadsbader trekt naar de Olympische Spelen… maar dan als presentator appeared

Lees meer »

Waar Acid niet in slaagde, lukt tieners wel: TikTokkers dringen Tomorrowland binnen en blijven uit handen van security

Op TikTok zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe twee tieners probleemloos het festivalterrein van Tomorrowland binnendringen. Dat alleen al is geen sinecure, want ’s werelds grootste dancefestival ongemerkt binnen glippen doe je niet zomaar even, zou je denken. Maar daar blijft het niet bij: het duo blijft ook uit de handen van de security en kan zo nog

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge heeft rapport klaar en trekt ermee op huisbezoek: “Hopelijk weer in bestuur”

De voorbije periode maakte CD&VPLUS een rapport op van de bijna afgelopen legislatuur. Nu gaat de partij met dat rapport op huisbezoek. “Ondanks dat er maar een halve legislatuur beleid kon gevoerd worden, is het rapport over de realisaties indrukwekkend”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge heeft rapport klaar en trekt ermee op huisbezoek: “Hopelijk weer in

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »

Bart De Wever levert tussentijds rapport af bij de koning: voorzichtige vooruitgang ondanks donkere budgettaire wolken

Voorzichtig optimisme op het Koninklijk Paleis vandaag, want ondanks donkere budgettaire wolken is er sprake van ‘versnelling’ en ‘voorzichtige vooruitgang’ aan de federale onderhandelingstafel. De vijf partijvoorzitters lijken een manier gevonden te hebben om de heetste hangijzers aan elkaar te koppelen. En op Vlaams niveau schiet het al helemaal op. Dit is de exacte stand van zaken.

Lees meer »

LIVE. Prinses Elisabeth studeert af aan Oxford: volg hier de ceremonie

Vandaag is een bijzondere dag voor Prinses Elisabeth (22), want ze studeert af aan de prestigieuze universiteit van Oxford. Na drie jaar heeft ze haar bacheloropleiding Geschiedenis en Politiek succesvol afgerond. In het historische Sheldonian Theatre zal ze tijdens een plechtige ceremonie, gekleed in toga, haar diploma in ontvangst nemen. Volg het hele gebeuren hier live.

Lees meer »

Waterbeleving voor durvers en genieters

Met de Leie, de Mandel en het kanaal Kortrijk-Bossuit en enkele uit de kluiten gewassen waterplassen kan het niet anders dan dat waterbeleving in de Leiestreek hoge toppen scheert.
The post Waterbeleving voor durvers en genieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Union zal thuiswedstrijd tegen Slavia Praag in derde voorronde Champions League in Lotto Park spelen, ook Cercle en Gent kennen mogelijke tegenstanders

Union neemt het op tegen Slavia Praag in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijden worden afgewerkt op 6 of 7 augustus (in Tsjechië) en 13 augustus (in Brussel). Cercle Brugge komt uit tegen Molde of Silkeborg in de derde voorronde van de Europa League. De verliezer van dat duel komt uit tegen AA Gent in de derde

Lees meer »

EXCLUSIEF. Tom Waes verdient nu 1 miljoen euro bruto en 2 nieuwkomers bij de topverdieners: dit zijn de 6 superkanonnen van de VRT

Tom Waes is nu de absolute topverdiener bij de VRT: hij verdient jaarlijks – weliswaar deels met Nederlands geld – 1 miljoen euro bruto. Bij de zwaarste contracten zijn er met Peter Van de Veire en Karl Vannieuwkerke nog twee mannen extra bijgekomen. Maar ook: Kobe Ilsen is de eerste VRT-presentator wiens exclusiviteitscontract niet werd verlengd en ook Niels Destadsbader

Lees meer »