Wat u denkt, klopt echt: nooit zoveel regen gehad

Zes maanden haast onafgebroken nattigheid, zoiets maken we in België maar één keer om de vijftig jaar mee. Vooral Vlaanderen kleurt kletsnat op de kaart.

 

Meer krantenkoppen in België

B&B BBruT al maanden volboekt na ‘Met Vier in Bed’: “Sinds die maximumscore ging het echt hard voor ons”

Een jaar nadat David Verheyden (49) en Saskia Vermeersch (52) in ‘Met Vier in Bed’ een maximumscore behaalden, gaat het nog steeds bijzonder goed met hun B&B BBruT in Dudzele. “Ik heb mijn hoofdjob in Oostende nog wat teruggeschroefd om alles hier samen met Saskia rond te krijgen”, zegt David Verheyden. “En we hebben op het domein nu ook nog

Lees meer »

Nick Bril draait in afwachting van proces set op Tomorrowland: “Als je weet wat zijn hulpkok overkwam, is dansen ongepast”

Zijn beats kwamen lekker. Net als zijn exclusieve gerechtje even verderop. Sterrenchef Nick Bril (40) is volop verwikkeld in de zaak rond het ongeval waarbij zijn sous-chef beide benen verloor, maar lonkte met een DJ-set op Tomorrowland nadrukkelijk richting feest. “Sorry, ik ga vandaag niets vertellen,” klonk het tijdens zijn soundcheck. Zijn strandje oogde lang verlaten en wie danste deed

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

Koning Filip is hoopvol na verkiezingen, maar roept op tot “hoogdringende” aanpak van begrotingstekort

Koning Filip ziet na de recente federale verkiezingen mogelijkheden voor politieke partijen en regio’s om toenadering tot elkaar te zoeken. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse tv-toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Nu België op het “Europees strafbankje” zit en onder financieel toezicht staat vanwege buitensporig begrotingstekort, roept de koning ook op dat probleem “hoogdringend” aan te pakken.

Lees meer »

Turkije brengt de Duitse döner in problemen

Een Turkse vereniging wil de döner als traditioneel gerecht laten erkennen en omschrijft precies wat van een broodje met kebabvlees een döner maakt. De Duitse dönermakers zijn ongerust, want hun gerecht houdt zich niet aan regels.

Lees meer »

Minstens drie doden door tyfoon Gaemi in Taiwan

In Taiwan zijn door tyfoon Gaemi, die hevige regen en stormen veroorzaakt, minstens drie mensen om het leven gekomen. Dat melden de Taiwanese autoriteiten. Nog eens 284 mensen raakten gewond en 450.000 gezinnen zaten tijdelijk zonder stroom.

Lees meer »

Cercle trapt seizoen op gang met gelijkspel op bezoek bij Kilmarnock in Europa League

Cercle Brugge heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Vereniging bleef donderdagavond in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League – zijn eerste Europese duel in veertien jaar tijd – steken op een 1-1-gelijkspel tegen het Schotse Kilmarnock. De terugwedstrijd is volgende week in het Jan Breydelstadion.
The post Cercle trapt seizoen

Lees meer »