Wapenverantwoordelijke op filmset ‘Rust’ moet 18 maanden naar gevangenis na fatale kogel uit pistool Alec Baldwin

De wapenverantwoordelijke op de filmset van Rust, waar Alec Baldwin in oktober 2021 een cinematograaf doodschoot, is veroordeeld tot 18 maanden cel. Zij is de eerste die veroordeeld is voor het drama op de set.

 

Meer krantenkoppen in België

Beste Nicky, laten we samen voor die tweede ster boven ons logo gaan

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Beste Nicky, laten we samen voor die tweede

Lees meer »

Anderlecht kan maand geen beroep doen op Francis Amuzu

Anderlecht is weinig bezig geweest op de transfermarkt en heeft enkele sterkhouders moeten laten gaan. Bovendien viel winger Francis Amuzu ook uit voor een maand bij paars-wit. Ook bij de Kanaries was er een leegloop van jonge, talentvolle spelers. Welke van de twee ploegen wint zaterdag de wedstrijd?

Lees meer »

20 jaar Purfruit, de oudste en grootste zelfpluktuin van het land: “Ik wilde er eerst kalkoenen kweken, maar het werd dan toch fruit”

Ooit had Bart Van Parijs (57) in het Gentse een groothandel in meubelen, tot hij 20 jaar geleden het roer volledig omgooide en als bioboer naar West-Vlaanderen trok. Hij stampte er samen met zijn partner Nele Deweerdt (55) de eerste zelfpluktuin van ons land uit de grond. Een concept dat toen helemaal nieuw was, maar intussen al goed ingeburgerd is.<br

Lees meer »

Genomineerden van ondernemersprijs Doendrik voorgesteld: “Dit jaar ook met onderscheidingen”

Al sinds 2009 reikt Unizo AKTIV’O in samenwerking met de gemeente Anzegem ieder jaar enkele Doendriks uit aan bedrijven die van zich hebben laten horen. Sinds 2018 kwam daar de Startende Doendrik bij. “Deze erkentelijke prijs voor bedrijven of ondernemers betekent een aanmoediging of een duwtje in de rug”, aldus schepen van Middenstand Christophe Vandererven. “Nieuw dit jaar is de

Lees meer »

Trump zegt dat Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan is” en dat “niemand gelooft dat Biden echt Covid had”: “Moeten campagnegeld terugbetalen wegens fraude”

Donald Trump heeft uitgebreid gereageerd op de terugtrekking van Joe Biden als presidentskandidaat. Hij zegt onder meer dat huidig vicepresident Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan” is, en dat niemand gelooft dat Biden echt Covid-19 had. “Moet de Republikeinse Partij niet terugbetaald worden wegens fraude?”

Lees meer »

“Geef mensen opnieuw de vrijheid om op eigen tempo te verbouwen: sloop de renovatieplicht”

De partijen die straks een nieuwe Vlaamse regering willen vormen, denken eraan om de renovatieplicht te hervormen. “Maar welk van hun voorstellen het ook haalt: burgers zullen gedwongen blijven om te verbouwen aan een door de overheid opgelegd tempo”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Niemand wil tabula rasa maken. Zou het dan zo’n ramp zijn om de renovatieplicht simpelweg af te

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Luchthaven in Deurne krijgt nieuwe omgevingsvergunning, ondanks bijna 6.000 bezwaren: “Geen nachtvluchten en bouw geluidsmuur”

De luchthaven in Deurne krijgt van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een nieuwe omgevingsvergunning. Die is van onbepaalde duur en houdt een aantal voorwaarden in. Zo zal de luchthaven voortaan ’s nachts moeten sluiten van 23 uur tot 7 uur en op de Boekenberglei zal een geluidsmuur worden gebouwd. Tegen de nieuwe vergunning werden bijna 6.000 bezwaren ingediend,

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

Freddy en Marie-Jeanne uit De Panne vieren gouden bruiloft

Freddy Vanoudendycke werd geboren in Ieper in 1952. Marie-Jeanne Douchy werd in 1953 geboren. Ze leerden elkaar kennen in Houthulst, en dat leidde 50 jaar geleden tot hun huwelijk.
The post Freddy en Marie-Jeanne uit De Panne vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brute pech voor Igor Thiago: ex-Club-spits blesseert zich tijdens oefenwedstrijd waarin hij 2 keer scoort

Igor Thiago (23) kon niet beter starten bij zijn nieuwe club Brentford. Bij zijn debuut was de ex-Club Brugge-speler goed voor twee doelpunten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Wimbledon. Al krijgt de Braziliaanse spits nu toch een flinke domper te verwerken. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat hij een blessure heeft opgelopen aan zijn meniscus.

Lees meer »