Wapenverantwoordelijke op filmset ‘Rust’ moet 18 maanden naar gevangenis na fatale kogel uit pistool Alec Baldwin

De wapenverantwoordelijke op de filmset van Rust, waar Alec Baldwin in oktober 2021 een cinematograaf doodschoot, is veroordeeld tot 18 maanden cel. Zij is de eerste die veroordeeld is voor het drama op de set.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen maar geen gehoor van de verzekering”

Het huis van Carole Himpens en haar man Roeland de Grande werd op 5 februari onbewoonbaar verklaard na een brand. Nog altijd wachten ze op groen licht van de verzekering voor de heropbouw, dit terwijl de bouwvakantie nadert. “Een stand van zaken? Daar hebben we het raden naar.”
The post Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen

Lees meer »

Tineke uit Lichtervelde haalt op 17de verjaardag als jongste Belg ooit diploma van helikopterpiloot

Het feest kan niet op voor Tineke Vandamme uit Lichtervelde. Ze viert vandaag, vrijdag, namelijk haar 17de verjaardag en schenkt zichzelf hiervoor een uniek cadeau. Tineke legde namelijk succesvol het praktijkexamen helikopterpiloot af. Ze is daarmee de jongste Belg ooit die het diploma PPL(H) – kort voor Private Pilot Licence (Helicopter) – behaalt, en mogelijk ook de jongste piloot van

Lees meer »

LIVEBLOG LECCE-ATALANTA. Atalanta start zonder De Ketelaere, die rust krijgt voor de Europa League-finale

De Ketelaere & co nemen het op tegen middenmoter Lecce. Atalanta doet nog volop mee voor een Champions League-ticket en moet dus winnen op Lecce. De uitploeg kan rekenen op een sterke De Ketelaere, die zijn goede prestaties toonde in de vorige competitiewedstrijd tegen Roma. De Rode Duivel was goed voor twee doelpunten. Krijgen we dezelfde prestatie te zien? Volg

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Torhout?

Hoe goed ben je op de hoogte van het reilen en zeilen in Torhout? Wie lag aan de basis van de Ronde van Vlaanderen? Duik je met gemak de lokale geschiedenis in? Ken je iets van heiligen? Waag dan je kans in deze Torhoutse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Torhout? appeared first on

Lees meer »

Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza

Vredescomité Kortrijk zette woensdagavond zijn schouders onder het initiatief van Pax Christi Vlaanderen om de Nakba te herdenken via een aantal Stiltecirkels. Er waren zo’n 40 deelnemers.
The post Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na megadiscotheken en typische nineties-sound pronkt België met tal van top-dj’s: waar staat ons land binnen de elektronische muziek?

Met Amber Broos en Amelie Lens staan er grote Belgische namen op de affiche van technofestival Extrema Outdoor, een van de openers van het festivalseizoen dit weekend. Ons land heeft sinds de jaren 90 een rijke traditie in verschillende genres binnen de elektronische muziek. Welke status heeft België 30 jaar na die piekperiode binnen die scene?

Lees meer »

Witte rook na bijna zes maanden: Nederland krijgt rechtse regering

Het is zover: bijna zes maanden na de verkiezingen krijgt Nederland een rechtse regering. De rechts-radicale PVV, de liberale VVD, het nieuwe NSC van Pieter Omtzigt en de BoerBurgerBeweging hebben een akkoord gesloten. “Historisch”, aldus Wilders. Zijn partij zat nooit eerder in een kabinet. Ronald Plasterk is volgens bronnen van De Telegraaf de beoogd premierskandidaat.

Lees meer »