Wapenverantwoordelijke op filmset ‘Rust’ moet 18 maanden naar gevangenis na fatale kogel uit pistool Alec Baldwin

De wapenverantwoordelijke op de filmset van Rust, waar Alec Baldwin in oktober 2021 een cinematograaf doodschoot, is veroordeeld tot 18 maanden cel. Zij is de eerste die veroordeeld is voor het drama op de set.

 

Meer krantenkoppen in België

2023 was in Spanje tweede warmste jaar ooit

2023 was het tweede warmste jaar in Spanje sinds het begin van de metingen in 1961. Dat heeft de Spaanse meteorologische dienst Aemet donderdag laten weten. Het record staat op naam van 2022 toen de gemiddelde jaartemperatuur met bijna 15,5 graden voor de eerste keer uitkwam boven de 15 graden.

Lees meer »

Agnès en Georges zijn een diamanten koppel

Op zaterdag 4 mei vierden Agnès Desplenter (78) en Georges Pareit (85) hun diamanten jubileum. Agnès, de jongste van drie kinderen, groeide op in Lauwe. Op 14-jarige leeftijd begon ze te werken als gezinshulp bij een bakker in Moeskroen en later in Kortrijk. Op 17-jarige leeftijd vond ze werk in de fabriek De Witte Lietaer
The post Agnès en

Lees meer »

“Ik ben nóóit op zo’n verzoekjes ingegaan”: ‘Sing Again’-finalist Dean kon na ‘Idool’ niet ongestoord over straat

Na z’n winst in ‘Idool’ in 2007 groeide Dean Delannoit (35) uit tot hét meisjesidool van Vlaanderen. “Ik moest in die periode handtekeningen zetten op vreemde plaatsen en kreeg veel pikante foto’s”, verklapt hij. Zeventien jaar later maakt de zanger opnieuw indruk in ‘Sing Again’. Wat deed hij in tussentijd? En waarom stopte het grote succes plots? “Van muziek alleen

Lees meer »

Ooggetuigen gezocht van fietsongeval door voetganger op Meenseweg in Ieper: “Mijn heupkom en bekken zijn gebroken, er volgt nog een zware operatie”

De politie zoekt ooggetuigen van een ongeval tussen een fietser en een voetganger donderdagavond op de Meenseweg in Ieper. De voetganger zou zonder kijken overgestoken hebben, waardoor de fietser de man probeerde te ontwijken en hem nipt raakte. De fietser kwam zwaar ten val, waarna de voetganger in zijn auto stapte en weg reed. De fietser werd met de ambulance

Lees meer »

Boezemvrienden Sergio Quisquater (58) en Sam Gooris (51): “Al die kliekskes in de showbizzwereld, precies de speelplaats op ‘t schoolke”

Er gaat geen dag voorbij of Sergio Quisquater en Sam Gooris hebben elkaar wel gehoord, gezien of gelezen. Meestal op WhatsApp, soms via FaceTime, toch minstens één keer per maand in ‘t echt. Ze zijn al meer dan dertig jaar vrienden, en onlangs hebben ze elkaars handtekening op hun lijf laten tatoeëren, bloednuchter. “Sommige mensen zeggen dan: ‘Dat is wel

Lees meer »

Assuralia klaagt geschorste Franse verzekeraar SFAM aan, omdat het geld van rekeningen blijft halen

Assuralia, de federatie van verzekeraars, dient een klacht in bij het Brusselse parket en bij de Federale Overheidsdienst Economie tegen SFAM. Dat is een Frans bedrijf dat vooral gsm-verzekeringen verkocht. Assuralia vindt dat SFAM op een frauduleuze manier te werk gaat en klanten misleidt. Zo verdween er via eenzijdige domiciliëring 4.800 euro van Rudi’s rekening: "Ze haalden dat er in

Lees meer »

Man (21) gaat aan hoge snelheid van weg af en eindigt op dak in veld in Koekelare: “Slechts lichtgewond aan de hand”

Een 21-jarige jongeman raakte zondagmiddag als bij wonder slechts lichtgewond bij een spectaculair ongeval in Koekelare. De man ‘vloog’ met een naar verluidt waanzinnige snelheid de weg af, werd door een gracht de lucht in gekatapulteerd en kwam meters verder op het dak in een veld terecht. “Hij kon gelukkig zelf de wagen verlaten”, klinkt het bij de politie.

Lees meer »

Minstens 4 doden en ongeveer 20 gewonden nadat dakterras op Mallorca instort

Drama op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca: donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping van een restaurant in en viel dit op het volle terras op de begane grond. Er zijn zeker vier doden te betreuren en een twintigtal mensen raakten gewond. Zeven gewonden zouden in levensgevaar verkeren. Mogelijk loopt de dodentol verder op, vrezen plaatselijke media.

Lees meer »

Meer dan 1.200 bezoekers voor de Hop In Trail

Onlangs stond de eerste editie van de Hop In Trail op het programma in Poperinge. Bezoekers konden via een hindernissenloop of wandelzoektocht het bedrijventerrein op een bijzondere manier leren kennen.
The post Meer dan 1.200 bezoekers voor de Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overheidsdienst Justitie “volgde regels niet” bij contracten rond digitalisering met bpost: “We hebben een probleem”

De overheidsdienst Justitie volgde de regels niet bij contracten die ze afsloot met postbedrijf bpost voor de digitalisering van Justitie. Dat schrijven leidinggevenden van de overheidsdienst in een interne nota. Daarin worden ook vragen gesteld bij de goedkeuring van een contract door voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Huidig Justitie-minister Paul Van Tigchelt (Open VLD) zegt dat

Lees meer »