Alec Baldwin “zwaaide met geweer” net voor dodelijke schietincident op filmset van ‘Rust’, blijkt uit videobeelden

“Alec Baldwin zwaaide in het rond met het vuurwapen”, dat bleek uit videobeelden die donderdag in de rechtszaal getoond werden in New Mexico. Daar wordt momenteel de eerste zaak rond het dodelijke schietincident op de filmset van Rust behandeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Volkswagen werd jarenlang gehackt, vermoedelijk door Chinese cyberspionnen

Het wereldwijde IT-systeem van Volkswagen, de grootste autofabrikant van Europa, is jarenlang gehackt. Dat blijkt uit interne documenten die Paper Trail Media, Der Spiegel en ZDF deelden met Knack en andere mediapartners van #Hidden Front, een onderzoeksproject naar Chinese inlichtingenactiviteiten in Europa. Hackers konden bij de Volkswagen-groep liefst 19.000 bestanden buitmaken, met onder meer informatie over nieuwe technologische ontwikkelingen.

Lees meer »

Supermarkten in de clinch om groenten en fruit: is Lidl echt de goedkoopste zoals het beweert?

De supermarktoorlog heeft zich naar een nieuwe rayon verplaatst: die van groenten en fruit. Lidl toetert sinds kort: “Elke dag vers, aan de laagste marktprijs.” Maar de concurrentie steigert: “Niet correct en mogelijk zelfs misleidend voor de klant.” Wat is er aan de hand? Waar zijn groenten en fruit echt het voordeligst? En is Lidl enkel op dinsdag de goedkoopste,

Lees meer »

DE INSIDER. Procureurs blijven geschorst na sjoemel met magistratenexamen: “Plots had die medewerker veel interesse in dossiers over diefstal”

De schorsing van de twee West-Vlaamse afdelingsprocureurs, die in opspraak kwamen na gesjoemel bij magistratenexamens, is dinsdag ook in hoger beroep bevestigd door de tuchtrechtbank in Brussel. Wat deden ze dan precies? En wat is de impact hiervan in de juridische wereld? We vragen het aan crimi-journalist en Insider Marc Klifman.

Lees meer »

Gesjoemel van verdachte bankdirecteur kan door verjaring niet meer bestraft worden: “Ik excuseer me in naam van justitie”

Een 50-jarige ex-bankdirecteur uit Oostende riskeert geen straf meer, ook al zou hij zijn klanten voor drie miljoen euro hebben opgelicht. Het strafdossier is inmiddels verjaard. “Ik excuseer mij namens justitie”, richtte de voorzitter zich tot de burgerlijke partijen. Die hopen wel nog hun zuurverdiende centen terug te zien.
The post Gesjoemel van verdachte bankdirecteur kan door verjaring niet meer

Lees meer »

Weduwe Navalny geeft voor het eerst sinds zijn dood interview: “Ik ga tegen Poetin vechten. Poetin is mijn vijand. Hij heeft mijn man vermoord”

De weduwe van Poetincriticus Aleksej Navalny (47) heeft voor het eerst sinds de dood van haar man in een Russische strafkolonie een interview gegeven. Daarin vertelde Joelia Navalnaja (47) over het moment dat ze haar echtgenoot voor het laatst zag, hoe ze het nieuws van zijn overlijden vernam en hoe ze tot het besluit kwam om zijn strijd verder te

Lees meer »

Grindr-gebruikers klagen datingapp aan voor delen van gevoelige data

Gebruikers van Grindr hebben in een rechtszaak in Londen de datingapp voor de lgbtq+-gemeenschap aangeklaagd. De app zou zonder toestemming van de gebruikers gevoelige persoonlijke informatie hebben gedeeld met reclamebedrijven voor commerciële doeleinden. Dit omvatte naast hiv-testdata ook informatie over etniciteit en seksuele geaardheid.

Lees meer »

Howest-student in de prijzen op eerste editie van Future Proef Award

In de VUB werden gisterenavond de allereerste Future Proef Awards uitgereikt. Howest-alumnus Jors Vandevelde werd heel mooi tweede in de categorie graduaatsproeven. Hij ontwikkelde tijdens zijn stage een ‘ongrid batterijsysteem’ dat 22 batterijen slim aanstuurt in combinatie met 180 zonnepanelen. “De graduaatsproef van Jors maximaliseert het gebruik van hernieuwbare energie en minimaliseert de aankoop van elektriciteit. Een op en top

Lees meer »

LIVEBLOG PAOK-CLUB BRUGGE. Coach Hayen, ontspannen Vanaken en andere Club-spelers arriveren aan stadion

Met een 1-0-bonus begint Club Brugge vanavond aan z’n levensbelangrijke terugmatch van de kwartfinale in de Conference League tegen PAOK Saloniki. Slaagt Club erin om in de Griekse heksenketel te overleven? Als blauw-zwart zich kwalificeert, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale haalt. Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Moeten kerkfabrieken nog subsidies krijgen? De ene zit op een miljoenenberg, de andere staat in het rood

“Je kan niemand verplichten te betalen voor het geloof van een ander.” En dus wil Gwendolyn Rutten (Open Vld) af van de lokale financiering – jaarlijks 60 miljoen euro! – van geloofsgemeenschappen. Al is de ene kerkfabriek de andere niet. We legden ons oor te luisteren bij een welvarende kerk in Antwerpen en eentje in Kortrijk-Dutsel, waar het harken is.

Lees meer »

Kamer keurt verlenging levensduur jongste kerncentrales goed

De plenaire Kamer heeft donderdag de verlenging van de levensduur van de twee jongste kerncentrales met tien jaar goedgekeurd. De hervorming, misschien wel de meest besproken maatregel van de afgelopen legislatuur, schrijft voor dat Doel 4 en Tihange 3 ten laatste op 31 december 2037 sluiten.

Lees meer »

Grote phishingprovider offline gehaald na internationale operatie

Politie- en veiligheidsdiensten van maar liefst negentien landen hebben deze week een in het Verenigd Koninkrijk opgerichte, internationale phishingprovider uit de lucht gehaald. De operatie, waaraan voor ons land de federale gerechtelijke politie Brussel meewerkte, werd op internationaal niveau gecoördineerd door Europol. Criminelen gebruikten LabHost om persoonsgegevens van mensen te achterhalen.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Frankrijk verbiedt Palestina-conferentie in Rijsel – “Veiligheidsraad stemt vandaag al over VN-lidmaatschap Palestijnen”

Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. En de

Lees meer »

Vlaanderen wil eigen staatsbon: “Nuttig om 2,5 miljard euro schulden te financieren”

Vlaanderen wil een graantje meepikken van het succes dat de federale regering vorig jaar oogstte. Vorige week zat het Vlaams schuldcomité namelijk rond de tekentafel om een Vlaamse staatsbon in de steigers te zetten. Een nieuw beleggingsproduct met mogelijk hetzelfde rentetarief en verkoopplatform als de federale bon. Knelpunt is de verlaagde roerende voorheffing, al kan Vlaanderen een andere korting geven

Lees meer »