Volwassenenonderwijs LBC Beringen zet QR-codes in voor cursisten met taalproblemen

In het volwassenonderwijs in Beringen werken ze sinds kort met QR-codes voor cursisten met taalproblemen. Als ze die code scannen krijgen ze een vertaling of extra informatie met foto’s en video’s. "We merkten dat heel veel van onze anderstalige cursisten niet slaagden voor bepaalde cursussen", zegt Marc Desiron van LBC Beringen. 

Meer krantenkoppen in België

Vader vermoorde Michiel wil dat justitie lessen trekt uit drama: “Een magistraat kan onvoldoende inschatten of iemand geweld zal gebruiken”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen 100 jaar de deuren: “Tijd om te genieten van momenten met de familie”

Als een laatste der Mohikanen sluit Vishandel Deconinck, de laatste vishandel van Komen-Waasten, eind juli de deuren. Met net geen 100 jaar op de teller, hebben Patrick (62) en Katrien (62) besloten om te genieten van een welverdiend pensioen. “Vis uit de Noordzee? Dat is bijna een uitzondering geworden.”
The post Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen

Lees meer »

Grootste klimaatzaak ooit in Brazilië: veehouder krijgt boete van 47 miljoen euro voor ontbossen Amazonewoud

In Brazilië is de eigenaar van een groot veebedrijf veroordeeld tot een boete van 292 miljoen Braziliaanse real (ruim 47 miljoen euro) voor het toebrengen van schade aan het Amazonewoud. Hij moet het vernielde regenwoud ook proberen te herstellen. Het gaat om de grootste burgerlijke rechtszaak voor klimaatmisdrijven ooit in Brazilië. De uitspraak kan een precedent scheppen voor toekomstige rechtszaken:

Lees meer »

Dit wist je nog niet over Mr. Bean, het bekendste alter ego van Rowan Atkinson: “Er waren slechts 15 afleveringen”

“Hij is heel vreemd, extreem egoïstisch en egocentrisch.” Zo beschrijft Rowan Atkinson (69) Mr. Bean, het personage dat hij meer dan dertig jaar geleden creëerde. Toch veroverde deze sociaal onaangepaste, maar hilarische nerd de hele wereld. Reden genoeg voor het weekblad ‘Primo’ om enkele straffe weetjes over Mr. Bean op een rij te zetten. Met in de hoofdrol een gecrashte

Lees meer »

Russen boeken slechts schamele terreinwinst in Oekraïne: “Als Kamala Harris de verkiezingen in de VS wint, zal Poetin met een plan B moeten komen”

Het Russische leger heeft grote moeite om door de Oekraïense defensielijnen te breken, zodat de terreinwinst klein blijft. Hoe komt dat? Hebben de Oekraïense troepen de veerkracht en het materiaal om het tij te keren? Oud-kolonel Roger Housen analyseert de situatie: “De Russen hebben hun kansen gemist en vechten met één arm op de rug gebonden.”

Lees meer »

Rapper Soufiane Eddyani weer in de cel omdat hij enkelband had doorgeknipt: aanklager eist vijf jaar cel wegens verkrachting minderjarige meisjes

De Antwerpse rapper Soufiane Eddyani, bekend van de hit God Vergeef Me zit opnieuw in de gevangenis. Eddyani werd opgesloten omdat hij onder invloed van lachgas zijn elektronische enkelband had doorgeknipt. Eddyani stond dinsdag in Antwerpen voor de rechter, wegens de verkrachting van drie jonge meisjes. De procureur eist vijf jaar gevangenisstraf.

Lees meer »

Politiezone MIRA investeert in nieuwe wijkkantoren voor Avelgem en Zwevegem

Na het nieuwe wijkkantoor in Anzegem, staat ook voor de wijkinspecteurs in Avelgem en Zwevegem een nieuw wijkkantoor gepland. Op de politieraad van 25 juni werden zowel voor Zwevegem als Avelgem een voorstel ingediend, nadat dit eerder werd goedgekeurd door het politiecollege. Beide voorstellen werden unaniem goedgekeurd door de politieraad.
The post Politiezone MIRA investeert in nieuwe wijkkantoren voor

Lees meer »

“Laatste van zijn generatie”: Medeoprichter van Mexicaans Sinaloa-drugskartel en zoon van drugsbaron ‘El Chapo’ opgepakt in VS

In de Verenigde Staten zijn 2 machtige drugsbarons, onder wie de medeoprichter van het Mexicaanse Sinaloa-drugskartel, opgepakt. Het gaat om Ismael ‘El Mayo’ Zambada en Joaquín Guzmán Lopez, de zoon van de beruchte drugsbaron ‘El Chapo’, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. "’El Mayo’ was een van de laatsten van zijn generatie die nog op vrije voeten was", zegt

Lees meer »