OVERZICHT. Gevel van woning stort gedeeltelijk in, omgewaaide bomen en veel file: onweer laat zich voelen in Vlaanderen

Op verscheidene plaatsen in ons land heeft het onweer maandag schade veroorzaakt. Het gaat vooral om omgewaaide bomen en ongevallen door de felle rukwinden, maar ook de voorgevel van een woning stortte gedeeltelijk in.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V zet met Marijke en Dorothy in op lokaal verenigingsleven: “Nadruk leggen op familiale karakter van onze badstad”

Met Dorothy Marrannes en Marijke Vileyn lost CD&V opnieuw twee namen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Twee dames die al decennialang stevig geëngageerd zijn in het verenigingsleven van onze badstad”, zegt Sandy Buysschaert.
The post CD&V zet met Marijke en Dorothy in op lokaal verenigingsleven: “Nadruk leggen op familiale karakter van onze badstad” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom (27) houdt dieven staande in zijn supermarkt, maar belandt zélf voor rechter: “Frustrerend, want ik ben totaal geen agressieveling”

Tom Delva (27) wordt jaarlijks een 800-tal keer met diefstal geconfronteerd in zijn Proxy Delhaize in Bredene. Tóch staat hij nu zelf terecht voor geweld tegen drie betrapte dieven. “Wat moet een mens nog gaan doen om ze staande te houden?”
The post Tom (27) houdt dieven staande in zijn supermarkt, maar belandt zélf voor rechter: “Frustrerend, want ik

Lees meer »

VS wil relatie met Georgië herzien nu parlement presidentieel veto tegen ‘wet rond buitenlandse invloed’ wil herroepen

De Verenigde Staten willen hun bilaterale relaties met Georgië herzien als de ‘wet op buitenlandse invloed’ wordt aangenomen. Volgens die nieuwe wet moeten mediabedrijven en ngo’s die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren. De president van Georgië had een veto uitgesproken tegen de wet, maar het parlement wil dat nu ongedaan maken.

Lees meer »

Jaarlijks buurtfeest van Kappellestraat is groot succes

Het jaarlijkse buurtfeest van en voor de inwoners van de Kapellestraat, was opnieuw een overweldigend succes. Het kwartet Gilles Verstraete, Vicky Genbrugge, Lies Vandenbulcke en Lieselot Breyne stond in voor de warmhartige samenkomst op een zonovergoten feeststrook in hun straat. “Door omstandigheden en de kalender, viel ons feest nu ietsje vroeger in de meimaand. Maar
The post Jaarlijks buurtfeest

Lees meer »

KIJK. Chris Hemsworth onthult eigen ster op Hollywood Walk of Fame

De 2.781ste ster van The Hollywood Walk of Fame is onthuld en de nieuwe tegel draagt de naam van de Australische acteur Chris Hemsworth. Hij is de nieuwste ‘Marvel’-superheld die de eer krijgt en daarom is zijn collega Robert Downey Jr., voor vele bekend als Iron man, aanwezig om hem te steunen. Acteren is een sprong in het diepe en

Lees meer »

Yolande (80) smeerde 288.000 sandwiches en geeft Rientje uit ‘Nonkels’ gelijk: “Die met preparé zijn altijd het eerst op”

Ga in Vlaanderen rond met een plateau sandwiches en die met preparé zijn het eerst weg. Dat weet niet alleen Rientje in de laatste aflevering van Nonkels, maar ook Yolande Smesman (80). De vrijwilligster van KAA Gent smeerde de afgelopen 36 jaar meer 288.000 sandwiches. Afgelopen weekend werd ze net als Hein Vanhaezebrouck en Laurent Depoitre feestelijk uitgezwaaid.

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. De Ketelaere steunt Club, wordt blauw-zwart volgens u nog onttroond? Volg de slotspeeldag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

Beschermde chalet van betreurde kasteelheer in Kemmel wordt jeugdverblijf: “Vlaanderen pompt 1,5 miljoen euro in renovatie”

Twee jaar nadat kasteelheer Patrick Geelhand de Merxem het leven liet bij een jachtincident krijgt ‘zijn’ beschermde chalet een nieuwe bestemming: de Vlaamse regering pompt anderhalf miljoen euro in een renovatie tot jeugdverblijf. “Een fantastisch initiatief”, reageert Jean-Pierre, dichtste buur en broer van Patrick.
The post Beschermde chalet van betreurde kasteelheer in Kemmel wordt jeugdverblijf: “Vlaanderen pompt 1,5 miljoen

Lees meer »

Toezichthouders Vlaamse uniefs kijken weg van spiekende studenten uit protest tegen geweld in Gaza

Een groep van toezichthouders aan Vlaamse universiteiten zal uit protest tegen het geweld in Gaza de lopende examenperiode niet strikt toezien op spieken en andere overtredingen. “Zolang onze rectoren wegkijken van schendingen van internationale rechtsregels door Israëlische instellingen, zullen wij dat ook doen wanneer studenten regels overtreden”, zeggen ze. De oproep is alvast ondertekend door een twintigtal doctoraatsstudenten aan UGent,

Lees meer »

Eeuwelinge Martha geniet volop in wzc ’t Ponton

Martha Markey werd op 15 mei 100 jaar. Het was een dag waar ze al lang naar uit keek. Ze vierde haar 100ste verjaardag samen met haar familie en medebewoners van het woonzorgcentrum ’t Ponton en kreeg bezoek van de burgemeester van Oostende Bart Tommelein en schepen Hina Bhatti.
The post Eeuwelinge Martha geniet volop in wzc ’t Ponton

Lees meer »

‘Fietsen & Trompen!’ brengt ode aan fietsende fanfares

Op zondag 2 juni stelt auteur en muzikant Geert Vanmaeckelberghe zijn boek ‘Fietsen en Trompen!’ voor aan het grote publiek in sport- en cultuurcentrum De Klokkenput in Eernegem. Een halve thuismatch, want de Oostendenaar is lid van fietsende fanfare KVC De Zwaluw Eernegem.
The post ‘Fietsen & Trompen!’ brengt ode aan fietsende fanfares appeared first on KW.be.

Lees meer »