Overname van 4 miljard onderstreept run op koperdraad

09:47 De Italiaanse kabelmaker Prysmian betaalt 3,9 miljard euro voor de Amerikaanse sectorgenoot Encore Wire. Het is een nieuw voorbeeld van de run op koperdraad, dat essentieel is voor batterijen, windmol… 

Meer krantenkoppen in België

Noord-Korea stuurt weer ballonnen met vuilnis naar zuiden

Noord-Korea heeft zondag opnieuw ballonnen met vuilnis naar Zuid-Korea gestuurd. Het regime in Pyongyang deed dat vermoedelijk als reactie op de beslissing van Seoul vrijdag om weer propaganda in het grensgebied uit te zenden, nadat er donderdag ook al vuilnisballonnen uit het noorden de grens over dreven.

Lees meer »

Chantal en de sheriff maken publiciteit voor loopwedstrijd in Pollinkhove

In Pollinkhove vindt op zondag 15 september de eerste editie van de loopwedstrijd Dwars door Pollinkhove plaats. De organisatoren wisten Maaike ‘Chantal’ Cafmeyer en Dries ‘sheriff’ Heyneman te overhalen om met een filmpje promotie te maken voor deze sportieve activiteit.
The post Chantal en de sheriff maken publiciteit voor loopwedstrijd in Pollinkhove appeared first on KW.be.

Lees meer »

President Biden roept Amerikanen vanuit Oval Office op zich te verenigen om de democratie te redden: “De geschiedenis ligt in uw handen”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

Jaar nadat Juliette (4) sterft aan bacterie krijgt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik heb ze al aan elkaar voorgesteld. Met hem in mijn armen aan haar grafje”

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »

LeBron James, Simone Biles, Rafael Nadal,…: dit zijn de absolute supersterren die Parijs willen doen daveren

Vandaag gaan de Olympische Spelen in Parijs van start. De wereld kijkt vol spanning toe. Naast de prestaties van de Belgische atleten, is er ook veel aandacht voor de komst van enkele van de grootste sportsterren ter wereld. Namen zoals LeBron James, Simone Biles en Rafael Nadal trekken naar Parijs, klaar om geschiedenis te schrijven en hun stempel op deze

Lees meer »

België heeft de vijfde hoogste overheidsschuld in Europa

België was met een overheidsschuld van 108,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal van dit jaar de op vier na slechtste leerling in de Europese klas. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Alleen Griekenland (159,8 procent), Italië (137,7 procent), Frankrijk (110,8 procent) en Spanje (108,9 procent) hadden een slechtere schuldpositie.

Lees meer »

Ophef in Noorwegen om dreigbrie­ven van prinses Märtha Louise en sjamaan Durek: “Een onvergeef­lij­ke misstap”

Prinses Märtha Louise van Noorwegen (52) en haar Amerikaanse geliefde, sjamaan Durek Verrett (49), bereiden zich grondig voor op hun bruiloft volgende maand. Zo willen ze al hun tegenstanders de mond snoeren. Zelfs Dureks moeder ontving een dreigbrief met een miljoenenclaim als ze zich nog roert. “We hadden geen andere keuze”, beweert het koppel. Maar in Noorwegen is men verbijsterd:

Lees meer »