Ouderraad Klavertje Vier organiseert tweede editie van Obstacle Run: “Een familiehappening worden”

Na het succes van vorig jaar organiseert de ouderraad van de gemeentelijke basisschool op zaterdag 7 oktober de tweede editie van hun Obstacle Run. Op een veld langs de Bloemhoekstraat krijgen de deelnemers een pittig parcours van anderhalve kilometer met 23 obstakels voorgeschoteld.

De gemeentelijke basisschool Klavertje 4 uit de Roeselaarsestraat kan rekenen op een sterk oudercomité. Jaarlijks pakken de ouders met verschillende activiteiten uit, zoals een kinderfuif of deelname aan de plaatselijke kerstmarkt. Ook in het kader van Sinterklaas voorziet het oudercomité jaarlijks een verrassing.

“We broedden al even op het idee om ook een obstacle run te organiseren. Door de coronacrisis bleven die plannen misschien langer dan aanvankelijk gedacht in de koelkast, maar vorig jaar kwam het er toch van”, aldus Alexander Huyghebaert, voorzitter van het oudercomité.

23 obstakels

De eerste editie van het evenement werd onmiddellijk een succes. Vierhonderd deelnemers waagden zich aan het parcours op het veld van een Ook voor de tweede editie van de Obstacle Run palmt het oudercomité die locatie in.

“We stippelen een parcours van anderhalve kilometer uit. Onderweg moeten de deelnemers 23 obstakels overwinnen. Tien obstakels, waaronder één grote, zijn nieuw in vergelijking met vorig jaar. Van klimmen tot glijden, de verschillende obstakels zijn erg divers. We hebben er wel voor gezorgd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om die te overwinnen”, aldus Alexander.

Ook dit jaar wordt de Obstacle Run opgedeeld in twee delen. Van 13 tot 17 uur zijn de individuele deelnemers aan de beurt. Daarna is het de beurt aan de groepen die per vijf het parcours afleggen. De tijd van de laatste telt voor de uitslag.

“Onder andere de brandweer van Moorslede gaf inmiddels aan met enkele teams aanwezig te zullen zijn. Momenteel zijn er twee weken voor het evenement al driehonderd deelnemers ingeschreven. We hopen minstens het aantal van vorig jaar te evenaren.”

Familiegebeuren

Aan de Obstacle Run zijn prijzen verbonden, maar deelnemen is volgens de organisatoren toch belangrijker dan winnen. “We hopen met dit evenement echt uit te groeien tot een familiegebeuren. Hoe snel je het parcours aflegt is eigenlijk minder belangrijk. Het belangrijkste is dat de deelnemers volop genieten van de sfeer, het familiale en het vriendengebeuren. Ook dit jaar zullen er bijvoorbeeld heel wat plaatselijke verenigingen deelnemen. Anderzijds zien we ook dat sommige sterke sporters van buiten de gemeente zich ook inschrijven. Het wordt dus een mooie mix.”

De organisatoren hebben bij het uitwerken van hun concept ook gedacht aan de allerkleinsten. “Voor kinderen onder de zes jaar is een apart kinderparcours voorzien. De 6- tot 12-jarigen leggen wel het grote parcours van anderhalve kilometer af, maar zij kunnen kiezen voor gemakkelijkere obstakels.”

Frietjes en dansje

De Obstacle Run is ook dit jaar meer dan het overwinnen van de verschillende obstakels alleen. “Ook dit jaar voorzien we catering. Met ons team zullen we frietjes en braadworsten bakken en pasta serveren. Deelnemers kunnen natuurlijk ook volop genieten van een drankje.”

Na het sportieve gedeelte is het tijd voor nog wat extra ontspanning. “Na de prijsuitreiking komt er een dj en zal men ook nog een dansje kunnen placeren.”

Aankoop computers

De ouderraad hoopt met de organisatie van het evenement opnieuw een mooie opbrengst over te houden voor de werking van de school. “Het voorbije jaar hebben we met de ouderraad onder andere computers aangekocht. Daarnaast ondersteunen we de school bij de organisatie van verschillende evenementen en activiteiten.”

De ouderraad bestaat momenteel uit vijftien enthousiaste ouders. “We hebben een erg goed team. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog veel leuke dingen organiseren ten voordele van de school.”

Meer informatie omtrent de Obstacle Run is te vinden via www.klavertje4obstaclerun.be

The post Ouderraad Klavertje Vier organiseert tweede editie van Obstacle Run: “Een familiehappening worden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Van Tigchelt wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een fout maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld).

Lees meer »

Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 43-jarige Oostendenaar aangehouden op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte stond maandagavond in de buurt van een brand met een mes te zwaaien.
The post Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Willy en Annie varen in briljanten huwelijksbootje: “De vonk sloeg meteen over”

Willy Van de Velde (92) en Annie De Zutter (85) zijn maar liefst 65 jaar getrouwd. Een speciale huwelijksverjaardag die het koppel niet onopgemerkt voorbij liet gaan. Om deze bijzondere gelegenheid uitgebreid te vieren, verzamelden ze samen met hun familie in restaurant Artisan, waar ze genoten van een lekker etentje.
The post Willy en Annie varen in briljanten huwelijksbootje:

Lees meer »

Wat bezielde man die Slovaakse premier Fico neerschoot? Zoon van verdachte: “Misschien is er kortsluiting in zijn hoofd geweest”

Een 71-jarige dichter die nog ooit een vereniging stichtte tegen geweld. Dat is de verdachte van de aanslag tegen de Slovaakse premier Robert Fico. Die verkeerde enkele uren in levensgevaar nadat hij woensdagnamiddag van dichtbij werd neergeschoten. Fico is in vele opzichten omstreden en in Rusland wordt al geopperd dat Oekraïne wel achter de aanslag zal zitten. Maar wat weten

Lees meer »

Zieke Cian Uijtdebroeks verlaat de Giro: “Dit is een enorme tegenslag”

Een zware domper voor Cian Uijtdebroeks (21). Onze landgenoot, drager van de witte trui en vijfde in het algemene klassement, verlaat ziek de Giro. Gisteren vertelde hij al keelpijn te hebben, nu hebben de viruskiemen hem helemaal te pakken. Hij is na Robert Gesink, Christophe Laporte en Olav Kooij al de vierde renner van Visma-Lease a Bike die moet opgeven.

Lees meer »

Regenboogkleuren en Palestijnse vlaggen op Brusselse pride

Duizenden mensen zijn door de straten van de hoofdstad getrokken voor de Brussels Pride, de jaarlijkse hoogdag voor de queer-gemeenschap in België. De pride is een feest en protest ineen en heeft dit jaar als thema veiligheid, elke dag, overal. Het was een opvallend politiek geladen editie. Petra De Sutter: “Onze rechten staan onder druk.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland heeft niet voldoende troepen voor grote doorbraak in Oekraïne, zegt NAVO-generaal – “Rusland gebruikt burgers als menselijk schild”

Het Russische leger houdt 35 tot 40 burgers vast in de stad Vovtsjansk en gebruikt hen als menselijk schild om een militair hoofdkwartier te beschermen. Dat zegt de lokale politie. De Russische opmars zou in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv dan weer een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Regenboogkleuren symboliseren verbinding in nieuwbouw HDO-paviljoenen Ons Tehuis Ieper

Vereniging Ons Tehuis (VOT) is bezig aan de realisatie van een grootschalig nieuwbouwproject achter de bestaande gebouwen langs de Poperingseweg 30 in Ieper. Er is al een serieus gedeelte van de ruwbouw gerealiseerd van de twee paviljoenen op de terreinen waar onder meer vroeger het Rode Kruis gehuisvest was. Woensdag vond de officiële/symbolische eerstesteenlegging plaats in aanwezigheid van alle betrokken

Lees meer »

“Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro”

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt donderdag uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten

Lees meer »

Marie en Gilbert vormen diamanten paar

Marie Gryp (81) en Gilbert Feys (83) uit de Sint-Bertinuslaan vierden hun diamanten huwelijksjubileum, samen met de familie in Feestzaal De Vrede.
The post Marie en Gilbert vormen diamanten paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geen moment in een zwart gat gevallen” en toch maakt Linda De Win drie jaar na verplicht pensioen haar comeback

In de zomer van 2021 werd Linda De Win (67) naar eigen zeggen ‘zonder argument aan de deur gezet bij de VRT’. Haar enige fout: ze werd 65 en moest daarom zeer tegen haar zin verplicht met pensioen. Binnenkort maakt de ex-‘Villa Politica’-journaliste haar tv-comeback op Play4 aan de zijde van Gert Verhulst – tot haar eigen grote verrassing. “Tot

Lees meer »

OVERZICHT. Gastland Duitsland maakte EK-selectie bekend op ludieke wijze, Undav bij 27 namen, geen Goretzka en Gnabry

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

Mister Gay-finalist houdt regenboogactie in Wenduine: “Hier kan je gewoon jezelf zijn”

Naar aanleiding van de ‘Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie’ hield Tom Glazemaekers, finalist Mister Gay Belgium, een symbolische regenboogactie aan het spioenkopje in Wenduine. “Tom komt hier al meer dan dertig jaar op vakantie, voor hem is de openheid naar de LGBTQ-gemeenschap in ons badplaatsje dan ook heel belangrijk”, zegt schepen Marleen De Soete.
The post

Lees meer »