Ouderraad Klavertje Vier organiseert tweede editie van Obstacle Run: “Een familiehappening worden”

Na het succes van vorig jaar organiseert de ouderraad van de gemeentelijke basisschool op zaterdag 7 oktober de tweede editie van hun Obstacle Run. Op een veld langs de Bloemhoekstraat krijgen de deelnemers een pittig parcours van anderhalve kilometer met 23 obstakels voorgeschoteld.

De gemeentelijke basisschool Klavertje 4 uit de Roeselaarsestraat kan rekenen op een sterk oudercomité. Jaarlijks pakken de ouders met verschillende activiteiten uit, zoals een kinderfuif of deelname aan de plaatselijke kerstmarkt. Ook in het kader van Sinterklaas voorziet het oudercomité jaarlijks een verrassing.

“We broedden al even op het idee om ook een obstacle run te organiseren. Door de coronacrisis bleven die plannen misschien langer dan aanvankelijk gedacht in de koelkast, maar vorig jaar kwam het er toch van”, aldus Alexander Huyghebaert, voorzitter van het oudercomité.

23 obstakels

De eerste editie van het evenement werd onmiddellijk een succes. Vierhonderd deelnemers waagden zich aan het parcours op het veld van een Ook voor de tweede editie van de Obstacle Run palmt het oudercomité die locatie in.

“We stippelen een parcours van anderhalve kilometer uit. Onderweg moeten de deelnemers 23 obstakels overwinnen. Tien obstakels, waaronder één grote, zijn nieuw in vergelijking met vorig jaar. Van klimmen tot glijden, de verschillende obstakels zijn erg divers. We hebben er wel voor gezorgd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om die te overwinnen”, aldus Alexander.

Ook dit jaar wordt de Obstacle Run opgedeeld in twee delen. Van 13 tot 17 uur zijn de individuele deelnemers aan de beurt. Daarna is het de beurt aan de groepen die per vijf het parcours afleggen. De tijd van de laatste telt voor de uitslag.

“Onder andere de brandweer van Moorslede gaf inmiddels aan met enkele teams aanwezig te zullen zijn. Momenteel zijn er twee weken voor het evenement al driehonderd deelnemers ingeschreven. We hopen minstens het aantal van vorig jaar te evenaren.”

Familiegebeuren

Aan de Obstacle Run zijn prijzen verbonden, maar deelnemen is volgens de organisatoren toch belangrijker dan winnen. “We hopen met dit evenement echt uit te groeien tot een familiegebeuren. Hoe snel je het parcours aflegt is eigenlijk minder belangrijk. Het belangrijkste is dat de deelnemers volop genieten van de sfeer, het familiale en het vriendengebeuren. Ook dit jaar zullen er bijvoorbeeld heel wat plaatselijke verenigingen deelnemen. Anderzijds zien we ook dat sommige sterke sporters van buiten de gemeente zich ook inschrijven. Het wordt dus een mooie mix.”

De organisatoren hebben bij het uitwerken van hun concept ook gedacht aan de allerkleinsten. “Voor kinderen onder de zes jaar is een apart kinderparcours voorzien. De 6- tot 12-jarigen leggen wel het grote parcours van anderhalve kilometer af, maar zij kunnen kiezen voor gemakkelijkere obstakels.”

Frietjes en dansje

De Obstacle Run is ook dit jaar meer dan het overwinnen van de verschillende obstakels alleen. “Ook dit jaar voorzien we catering. Met ons team zullen we frietjes en braadworsten bakken en pasta serveren. Deelnemers kunnen natuurlijk ook volop genieten van een drankje.”

Na het sportieve gedeelte is het tijd voor nog wat extra ontspanning. “Na de prijsuitreiking komt er een dj en zal men ook nog een dansje kunnen placeren.”

Aankoop computers

De ouderraad hoopt met de organisatie van het evenement opnieuw een mooie opbrengst over te houden voor de werking van de school. “Het voorbije jaar hebben we met de ouderraad onder andere computers aangekocht. Daarnaast ondersteunen we de school bij de organisatie van verschillende evenementen en activiteiten.”

De ouderraad bestaat momenteel uit vijftien enthousiaste ouders. “We hebben een erg goed team. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog veel leuke dingen organiseren ten voordele van de school.”

Meer informatie omtrent de Obstacle Run is te vinden via www.klavertje4obstaclerun.be

The post Ouderraad Klavertje Vier organiseert tweede editie van Obstacle Run: “Een familiehappening worden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mexico vernietigt 50 “monstertrucks” van drugskartels

In Mexico hebben de autoriteiten 50 zelfgemaakte gepantserde voertuigen van drugskartels vernietigd. De “monstertrucks” waren in beslag genomen bij 30 onderzoeken, zo maakte het openbaar ministerie bekend. De voertuigen werden vernietigd in de noordoostelijke stad Reynosa in de staat Tamaulipas, aan de grens met de VS.

Lees meer »

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »

Rapper Soufiane Eddyani weer in de cel omdat hij enkelband had doorgeknipt: aanklager eist vijf jaar cel wegens verkrachting minderjarige meisjes

De Antwerpse rapper Soufiane Eddyani, bekend van de hit God Vergeef Me zit opnieuw in de gevangenis. Eddyani werd opgesloten omdat hij onder invloed van lachgas zijn elektronische enkelband had doorgeknipt. Eddyani stond dinsdag in Antwerpen voor de rechter, wegens de verkrachting van drie jonge meisjes. De procureur eist vijf jaar gevangenisstraf.

Lees meer »

Richard Williams, vader van Venus en Serena, gedreven door woede en geld: “Hij vond tennis idoot, maar wilde 2 kinderen om er multimiljonair mee te worden”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

Open VLD kiest Goedele Liekens als gecoöpteerd senator

Open VLD kiest voor Goedele Liekens als gecoöpteerd senator. Dat bevestigt de partij. Eerder raakte al bekend dat alle partijen buiten Vooruit een senator zullen coöpteren. Bij Open VLD was er nog geen naam bekend, maar die is er met Goedele Liekens nu dus wel. Haar voordracht kon op grote steun rekenen van de fractieleden.

Lees meer »

Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk klissen

Sinds deze zomer zijn de openbare toiletten aan het strand van De Panne tijdens de zomermaanden betalend. Met toegangspoortjes en camera’s hoopt de gemeente de netheid nog meer te garanderen en ook vandalisme tegen te gaan. Afgelopen donderdag was er voor het eerst een geval van vandalisme.
The post Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk

Lees meer »

Vooruit klaagt stadsbestuur Sint-Truiden aan voor gebruik van skybox bij STVV

Oppositiepartij Vooruit in Sint-Truiden heeft een klacht ingediend bij de Limburgse gouverneur tegen het stadsbestuur. Voor Vooruit is het bestuur niet transparant genoeg over het gebruik van een skybox, waar volgens hen meer dan 180.000 euro per jaar voor betaald wordt. Het stadsbestuur spreekt dat tegen en heeft het over een sponsor-overeenkomst die ook met andere sportclubs in de stad

Lees meer »

“Alles geven, hè!”: fans kunnen in Hasselt eventjes zelf Frankie of Protput zijn aan de bureaus van ‘Het eiland’

In de Corda Campus, een bedrijvencampus in Hasselt, staan deze week de bureaus zoals die in de legendarische VRT-serie ‘Het eiland’. Die serie bestaat 20 jaar en ging over de hilarische gebeurtenissen in het fictieve bedrijf ‘Cynalco Medics’. Fans kunnen gebruik maken van de bureaus om een dagje zelf mee te maken hoe het is om Sammy, Protput of Alain

Lees meer »

Berlijners zweven boven de stad op Europa’s hoogste schommel

Adrenalinejunkies kunnen nu een duizelingwekkende 120 meter boven de straten van Berlijn schommelen. De schommel bevindt zich op het dak van een hotel van 35 verdiepingen en is de hoogste van Europa. Waaghalzen worden – nadat ze worden vastgemaakt met een veiligheidsharnas – de leegte ingeduwd boven Alexanderplatz, in het centrum van de stad. “Zo’n fantastisch uitzicht, het is echt

Lees meer »

“Zijn komst neemt geen grammetje verdriet weg”: Annelies (42) krijgt nieuwe baby jaar nadat Juliette (4) sterft aan agressieve bacterie

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »

War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli 1944 tijdens WO II in Kortrijk

Op 20 juli werden de 182 slachtoffers van het zware bombardement van 21 juli 1944 herdacht door de W.A.R., de War Association to Remember. Zij eren elk jaar de bemanningsleden van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de 127 burgerslachtoffers in Kortrijk, Marke en Bissegem.
The post War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli

Lees meer »

Luchthaven in Deurne krijgt nieuwe omgevingsvergunning, ondanks bijna 6.000 bezwaren: “Geen nachtvluchten en bouw geluidsmuur”

De luchthaven in Deurne krijgt van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een nieuwe omgevingsvergunning. Die is van onbepaalde duur en houdt een aantal voorwaarden in. Zo zal de luchthaven voortaan ’s nachts moeten sluiten van 23 uur tot 7 uur en op de Boekenberglei zal een geluidsmuur worden gebouwd. Tegen de nieuwe vergunning werden bijna 6.000 bezwaren ingediend,

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Hij moet de waarde van geld kennen”: prins Laurent reageert op jetsetvakantie van zoon Aymeric

Geen zomervakantie voor prins Laurent (60), zo vertelt de Monseigneur ons zelf. Hij is alleen thuis in Tervuren achtergebleven, terwijl zijn vrouw prinses Claire (50) en hun drie kinderen in het zuiden van Frankrijk zitten, bij koning Albert en koningin Paola. Zoon Aymeric (18) zet intussen de bloemetjes buiten in het nachtleven van het mondaine Saint-Tropez. “Maar hij doet ook

Lees meer »