‘Europese top’ van rechts-conservatieve kopstukken in Brussel is geannuleerd: politie moet betrokkenen uit hotel zetten

Een jaarlijkse bijeenkomst van kopstukken van rechts-conservatieve politici uit verschillende Europese landen die normaal gezien dinsdag en woensdag had moeten plaatsvinden in de Brusselse gemeente Etterbeek, is geannuleerd. Dat hebben burgemeester Vincent De Wolf en de lokale politiezone maandag bevestigd aan persbureau Belga.

 

Meer krantenkoppen in België

Paul Van Tigchelt wil ‘minister van Veiligheid’ worden

Met een ambitieus plan voor de hervorming van de politie, dat hij woensdag voorstelde op het Mechelse politiecommissariaat, solliciteert minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) openlijk voor de portefeuille van Binnenlandse Zaken in de volgende regering. Het liefst in combinatie met Justitie, als een soort ‘minister van Veiligheid’, zegt hij.

Lees meer »

Luchtdrukwapens, 800 XTC-pillen en kilo’s cocaïne: vriendin Luca Brecel maakte deel uit van drugsbende waarvan kopstukken vijf jaar cel riskeren

In april vorig jaar pakte snookerster Luca Brecel uit met zijn nieuwe liefde L.V. (25). Wat niemand wist is dat de Blankenbergse op dat moment voorwerp was van een gerechtelijk onderzoek naar een drugsbende die opereerde onder de naam ‘C-Team’. Die ‘C’ stond voor cocaïne, waarvan de bende kilo’s verkocht, naast tal van andere verdovende middelen. In september vorig jaar

Lees meer »

“Soms neem ik jongens apart die wakker geschud moeten worden”: Amadou Onana wil op en naast het veld een leider zijn tijdens het EK

Amper elf caps, maar goed op weg om een onmisbare steunpilaar bij de Rode Duivels te worden. Amadou Onana (22) is klaar voor het EK. “In gelijk welke rol”, zegt hij, maar natuurlijk liefst in een hoofdrol. “Ik ben niet bang om verantwoordelijkheid te dragen. Soms neem ik jongens apart die steun nodig hebben, of die een keer wakker geschud

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN NOORWEGEN. Apart zicht wanneer Van Aert in gewone kledij op podium staat – Nys: “Op papier is rit te zwaar voor mij”

Vandaag staat de koninginnenrit van de Ronde van Noorwegen op het programma. De klim naar aankomstplaats Gullingen is 5,5 km lang met een gemiddelde van 8,8%. Het stijgingspercentage is vrij egaal. Kan Thibau Nys zijn leiderstrui behouden en mengt Wout van Aert zich in de debatten? Volg alle actie op de voet via onderstaande liveblog.

Lees meer »