‘Europese top’ van rechts-conservatieve kopstukken in Brussel is geannuleerd: politie moet betrokkenen uit hotel zetten

Een jaarlijkse bijeenkomst van kopstukken van rechts-conservatieve politici uit verschillende Europese landen die normaal gezien dinsdag en woensdag had moeten plaatsvinden in de Brusselse gemeente Etterbeek, is geannuleerd. Dat hebben burgemeester Vincent De Wolf en de lokale politiezone maandag bevestigd aan persbureau Belga.

 

Meer krantenkoppen in België

De Belgische prestaties

De Belgische delegatie zakt met 166 atleten naar de Lichtstad af, 84 mannen en 82 vrouwen in 21 verschillende sporten. Hoe brengen ze het ervan af? En hoe deden ze het in verleden?

Lees meer »

Trump ontmoet Israëlisch premier Netanyahu voor het eerst sinds vertrek uit Witte Huis: “Hij zet persoonlijke vetes opzij”

De Amerikaanse oud-president Donald Trump en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben elkaar voor het eerst sinds het vertrek van Trump uit het Witte Huis in 2020 ontmoet. Trump noemde zichzelf tijdens zijn presidentschap "de meest pro-Israëlische president in de moderne geschiedenis", maar sinds de oorlog in Gaza is zijn relatie met de Israëlische premier wel verzuurd.

Lees meer »

Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof

Tijdens het bouwverlof is de Loppemstraat in Oostkamp weer open voor al het verkeer. Vanaf 6 augustus wordt de straat opnieuw voor drie weken afgesloten om de infrastructuurwerken te kunnen afronden. De nieuwe einddatum die de aannemer garandeert, is vrijdag 23 augustus.
The post Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens 174 doden en ruim 2.500 arrestaties bij studentenprotesten in Bangladesh

In Bangladesh zijn al minstens 174 mensen omgekomen, onder wie verschillende politiemensen, en ruim 2.500 mensen gearresteerd bij het recente straatprotest, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Jongeren komen in het Aziatische land al weken op straat om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem waarbij overheidsbanen worden gereserveerd voor bepaalde groepen.

Lees meer »

Ze drijven de pleinen tot wanhoop, maar de nachtwinkels doen gouden zaken: “We werken zelfs met een portier om het volk te spreiden”

Er wordt te weinig gedronken tijdens de Gentse Feesten. Tenminste, aan de togen op de pleinen. Nachtwinkels doen intussen gouden zaken, maar daardoor krijgen de pleinen het moeilijk om de gratis optredens te financieren. Het einde van de Gentse Feesten dreigt, zeggen de organisatoren. “Maar wij hebben ook recht op onze broodwinning. Geloof me: we werken keihard.”

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Leger Israël vindt lichaam gijzelaar in Gaza – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke burgerdode een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

“Ze sloeg 24 keer in één minuut”: nu zijn ook de beelden opgedoken waarop beste vrouwelijke Britse olympiër paard mishandelt

De mysterieuze video waarop drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) een paard fysiek mishandelt, is opgedoken. Daarop is te zien hoe ze het dier veelvoudig met een zweep slaat terwijl een leerlinge het paard berijdt. “Wel 24 keer in één minuut”, vertelt de advocate van de anonieme persoon die een klacht indiende. “Het bleef trouwens niet bij één incident.” Dujardin

Lees meer »