“Er waren zelfs mensen die applaudis­seer­den bij verkrach­tings­scè­nes”: filmvoorstelling in Brussel loopt helemaal uit de hand

De vertoning van de queer film ‘Love Lies Bleeding’ is zaterdagavond helemaal uit de hand gelopen tijdens het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF). De film werd zelfs even stilgelegd nadat “homofobe opmerkingen” vanuit het publiek ontaardden in “een vechtpartij”. 

Meer krantenkoppen in België

Hel breekt los in ‘Familie’: opperschurk Bert Van den Bossche is terug

Al wekenlang wordt er volop gespeculeerd onder de ‘Familie’-kijkers? Wie is Joris, die enkele maanden geleden zijn intrede maakte, en wat is hij van plan? De gekste theorieën deden de ronde. Is het Simon Feyaerts, Xavier Latour, of zelfs Didier De Kunst? Vrijdagavond vielen de puzzelstukjes eindelijk in elkaar en werd Joris’ geheim onthuld. En zo maakt één van de

Lees meer »

Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie

Lees meer »

Botsing tussen tankwagen en (lege) schoolbus in Zarren: buschauffeur naar ziekenhuis gebracht

In de Esenstraat in Zarren (Kortemark) zijn een vrachtwagen en een schoolbus donderdagochtend op elkaar gebotst. Daarbij was er vooral materiële schade maar de buschauffeur moest wel naar het ziekenhuis voor verzorging. Op de schoolbus zaten gelukkig geen leerlingen.
The post Botsing tussen tankwagen en (lege) schoolbus in Zarren: buschauffeur naar ziekenhuis gebracht appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik mis de adrenaline”: drie jaar na haar verplicht pensioen maakt politieke pitbull Linda De Win haar tv-comeback

In de zomer van 2021 werd Linda De Win (67) naar eigen zeggen ‘zonder argument aan de deur gezet bij de VRT’. Haar enige fout: ze werd 65 en moest daarom zeer tegen haar zin verplicht met pensioen. Binnenkort maakt de ex-‘Villa Politica’-journaliste haar tv-comeback op Play4 aan de zijde van Gert Verhulst. “Ik had me voorgenomen: als er in

Lees meer »

U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen

De U18A van basketbalclub BC Lamett Deerlijk-Zwevegem speelt zaterdag 18 mei de finale van de beker van West-Vlaanderen. “De kampioenstitel is al binnen”, stelt trainer-coach Florian Vandenbogaerde. “Bekerwinst zou de ultieme bekroning zijn.”
The post U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schaarste van garnalen in supermarkten is dan wel voorbij, bij de kustvissers blijft ellende duren: “Het is niet vijf voor twaalf, maar twaalf uur”

Het nieuws dat de schaarste van de grijze garnalen voorbij is zette donderdag kwaad bloed bij de kustvissers. “De schaarste in Nederland is misschien voorbij, bij ons vangen we nog steeds amper garnalen”, zegt reder Christel Dewaele. “Afgelopen nacht trok een van de vijf Oostendse kustvissers het zeegat in. “We vingen amper 45 kilogram garnalen”, zegt visser en reder Michel

Lees meer »