Vertoning van queer film loopt uit de hand in Brussel: homofobe opmerkingen vanuit publiek leiden tot vechtpartij

De vertoning van ‘Love lies bleeding’, een queer thriller met Kristen Stewart in de hoofdrol, is zaterdagavond omwille van schermutselingen even stilgelegd moeten worden tijdens het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF).

 

Meer krantenkoppen in België

Veehouder Johan plant 500 bomen om CO2 uit de lucht ondergronds te steken: “Prachtig voorbeeld van carbon farming”

Twee jaar geleden startte Colruyt Group een samenwerking met onderzoeksinstituut Inagro en de coöperatie Vlaams Hoeverund. Het doel was en is om via diverse projecten koolstof in de bodem te fixeren, carbon farming dus. Veehouder Johan Pattyn uit Ardooie plantte in dat kader 500 bomen en struiken aan. “Dit is een en-en-en-verhaal, er bestaan talloze voordelen”, vertelt hij.
The

Lees meer »

Kortemark beloont Dag van de Buren

Inwoners uit Kortemark die een actie op poten zetten naar aanleiding van de Dag van de Buren op vrijdag 31 mei, kunnen rekenen op enkele leuke extraatjes vanuit het lokaal bestuur. Tot en met donderdag 16 mei konden eigen acties geregistreerd worden.
The post Kortemark beloont Dag van de Buren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actief Wenduine pakt uit met vijftiende bierfestival

Op zaterdag 1 juni organiseert handelaarsvereniging Actief Wenduine de vijftiende editie van haar bierfestival. Biermusketiers Kurt Bauwens, Eddy Debruyne en Stefaan Dumoulin stellen er hun ‘Wenduyn’s bierkaasje’ voor, ambachtelijk geproduceerd met het streekbiertje Wenduyn’s Louw.
The post Actief Wenduine pakt uit met vijftiende bierfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Metaaldieven maken misbruik van overstromingen in Voeren, maar probleem is niet nieuw: “Overstromingen hebben alles in stroomversnelling gebracht”

In Voeren maken metaaldieven misbruik van de overstromingen en stelen oud ijzer uit woningen en op straat. Intussen kon er een verdachte gearresteerd worden, maar metaaldieven zijn al veel langer een probleem in de gemeente. "De overstromingen hebben het probleem erger gemaakt", zegt Alain Stas, korpschef van politiezone Voeren.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “De overwinning van VB en PVDA in 2019 bracht de andere partijen zo van hun melk, dat ze nooit meer gestopt zijn met campagnevoeren”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de partijen al jarenlang in een permanente campagnemodus zitten, hoewel we dat twaalf dagen voor de verkiezing niet zouden denken. “Het is een vruchteloze poging geweest om het

Lees meer »

Sam en Aimeé van Mac Moules serveren nu ook Noordzeevis vanuit nieuwe foodcontainer aan de Vistrap in Oostende

Heb jij de nieuwe, hippe eetplek in Oostende al gespot? Aan de achterzijde van de Vistrap werd de foodcontainer Mac Mer geopend. Met het verhaal van de korte keten in het achterhoofd, willen vrienden en zakenpartners Sam Vancoppenolle en Aimeé Maes op een toegankelijke manier de lokale visserij promoten. “Visje gekocht in de Vistrap? Wandel gerust even door en proef

Lees meer »

Roekeloos rijgedrag veroorzaakt ongeval in Beringen

Zaterdagavond heeft het roekeloze rijgedrag van een 28-jarige bestuurder een ongeval veroorzaakt op de Kasteletsingel in Beringen. Er vielen daarbij twee lichtgewonden. Op het moment van het ongeval probeerde de bestuurder in kwestie te ontkomen aan de politie en negeerde hij een rood licht. Bij controles achteraf bleek dat de man te veel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingetrokken voor

Lees meer »

Real Deerlijk is primus van regionale play-off 2

Liefhebbersvoetbalclub Real Deerlijk speelde dit seizoen kampioen. De ploeg won overtuigend de laatste wedstrijd van de competitie (8-2) tegen FC Snooker Pocket Deerlijk en kroonde zich met deze overwinning tot kampioen in regionale play-off 2. “Het is de eerste keer in het 54-jarig bestaan van de club dat we kampioen spelen”, glunderde oud-secretaris Willy Vanhonnacker.
The post Real Deerlijk

Lees meer »