Belgische laadinfrastructuur groeit sneller dan in de buurlanden

Het aantal laadpunten en snelladers is het afgelopen jaar in België sneller gegroeid dan het Europees gemiddelde en dan in onze buurlanden. Dat bericht mobiliteitsorganisatie Touring maandag op basis van cijfers van European Alternative Fuels Observatory (EAFO).

 

Meer krantenkoppen in België

“Ons geheim? De frietjes elke dag zelf proeven”: Yi-Ping en Ping-Hsiu baten al vier jaar Frituur Vierwege in Zuienkerke uit

Yi-Ping Zhao en Ping-Hsiu Yeh namen vier jaar geleden frituur Vierwege over langs de Blankenbergse Steenweg in Zuienkerke. Ze ruilden de sushi voor frietjes en besloten hun eigen Vlaamse verhaal te schrijven. “Al vinden we het ook helemaal niet erg als de mensen ons ‘frietchinezen’ noemen”, glimlacht het sympathieke koppel.
The post “Ons geheim? De frietjes elke dag zelf

Lees meer »

Derde herdenkingsfietstocht voor juf Tine Lavaert: “De omloop ziet er wel anders uit dan andere jaren”

Op zondag 26 mei is er in Desselgem de derde editie van de herdenkingsfietstocht ‘Fietsen met gOESTINgE’. De fietstocht die opgedragen is aan Tine Lavaert bestaat uit drie uitgestippelde tochten: eentje van 25 kilometer (bepijld), 50 kilometer (bepijld) en 95 kilometer (met GPX). Voor elk wat wils dus.
The post Derde herdenkingsfietstocht voor juf Tine Lavaert: “De omloop ziet

Lees meer »

Geen proces tegen chef Willem Hiele voor slagen en verwondingen naar werknemer na onderlinge schikking

Er zal dan toch geen verdere rechtszaak komen tegen chef Willem Hiele uit Oudenburg na opzettelijke slagen en verwondingen tegen een werknemer. Vorig jaar kwamen de feiten aan het licht en wilde het parket de chef voor de correctionele rechtbank brengen. De beide partijen kwamen onderling tot een schikking, waardoor dat niet meer zal gebeuren. Dat vertelde chef Hiele zelf

Lees meer »

In Europees water zit veel hardnekkig PFAS-afbraakproduct

Een afbraakproduct van PFAS werd in tien Europese landen in aanzienlijke hoeveelheden in zowel grond- als oppervlaktewater aangetroffen. In België ook in een Waals riviertje. Het is een hardnekkige stof, die er amper uit te zuiveren valt. De Europese ngo Pesticide Action Network (PAN) vraagt een verbod.

Lees meer »

Slimme vuilnisbakken geven zelf aan als ze vol zijn in Moorslede

In de gemeente Moorslede staan voortaan 58 slimme vuilnisbakken. Die bevatten allemaal een sensor waardoor de gemeentemedewerkers kunnen zien of de vuilnisbak al dan niet vol is. “Met dit systeem kunnen we veel tijd en brandstof besparen”, aldus schepen van milieu Sherley Beernaert (STERK).
The post Slimme vuilnisbakken geven zelf aan als ze vol zijn in Moorslede appeared first

Lees meer »