Belgische laadinfrastructuur groeit sneller dan in de buurlanden

Het aantal laadpunten en snelladers is het afgelopen jaar in België sneller gegroeid dan het Europees gemiddelde en dan in onze buurlanden. Dat bericht mobiliteitsorganisatie Touring maandag op basis van cijfers van European Alternative Fuels Observatory (EAFO).

 

Meer krantenkoppen in België

Geniet van stoofpotjes uit grootmoeders tijd bij Cocotte in Brugge

In de Langestraat 83 openen Annick Gies (56) en Willem Steyaert (53) half september de deuren van restaurant Cocotte. Op het menu: stoofpotjes zoals waterzooi, coq au vin of boeuf bourguignon. “Niet alleen de gerechten, maar ook het interieur, inclusief Leuvense stoof, doen terugdenken aan grootmoeders tijd”, zegt Willem.
The post Geniet van stoofpotjes uit grootmoeders tijd bij Cocotte

Lees meer »

34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.
The post 34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst appeared first on

Lees meer »

Al een derde van Oekraïens grondgebied aangetast door mijnen en munitie: oorlog veroorzaakt ongeziene milieuschade

Door de oorlog in Oekraïne raken de bodem, de landbouwgrond en het water voor lange tijd verontreinigd. Na elke granaatinslag sijpelt er een cocktail van chemische stoffen in de grond. Honderden fabrieken waar toxisch afval opgeslagen lag, zijn tot puin herleid. En ook het zeewater dreigt vervuild te raken, al doet de biodiversiteit het in de Zwarte Zee momenteel opvallend

Lees meer »

Jan De Praetere is beste visser van Zwevegem

Een 30-tal vissers probeerden de titel van Kampioen van Groot-Zwevegem te behalen op het kampioenschap georganiseerd door de Dijkbreukelingen Heestert.
The post Jan De Praetere is beste visser van Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“België barst”: uiterst rechtse groep Voorpost laat weer van zich horen in Komen-Waasten, politici kunnen affiche-actie maar weinig smaken

De politieke spanning begint overal stilaan te stijgen. Partijen maken hun lijsten kenbaar, kopstukken stappen naar voren en militanten bereiden zich voor. Komen-Waasten vormt hier geen uitzondering op, al start het wel met een zure noot. Op enkele plaatsen verschenen affiches van Voorpost met een radicale boodschap. “Er is in onze gemeente geen plaats voor dergelijk radicalisme!”
The post

Lees meer »

Bedrijven maken deal om samen glasvezel te leggen in Vlaanderen: “Snellere uitrol met minder werken”

Telecombedrijven Telenet, Proximus, Wyre en Fiberklaar, die elk bezig zijn met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Vlaanderen, hebben een document ondertekend met daarin de belangrijkste voorwaarden voor een mogelijke samenwerking. Dat maken ze donderdagavond bekend in een persbericht. Volgens de bedrijven kan dit leiden tot “een bredere en snellere fiberuitrol, met minder openbare werken”.

Lees meer »

Nederlandse tieners gaan met elkaar op de vuist in uitgaansbuurt van Knokke

In Knokke is de politie dinsdagnacht diverse keren tussenbeide gekomen bij vechtpartijen onder de Nederlandse tieners die deze week de uitgaansbuurt inpalmen. Dat gebeurde allemaal voor de ogen van de agenten die er elke avond en nacht aanwezig zijn. Enkele tieners moesten voor verzorging afgevoerd worden naar het ziekenhuis. “Het bewijst nogmaals waarom we zo aanwezig zijn op het plein”,

Lees meer »