Belgische laadinfrastructuur groeit sneller dan in de buurlanden

Het aantal laadpunten en snelladers is het afgelopen jaar in België sneller gegroeid dan het Europees gemiddelde en dan in onze buurlanden. Dat bericht mobiliteitsorganisatie Touring maandag op basis van cijfers van European Alternative Fuels Observatory (EAFO).

 

Meer krantenkoppen in België

Roger en Lena varen in een gouden huwelijksbootje

Roger Van Bruwaene (72) en Lena Bauwens (69) mochten hun gouden jubileum vieren. Roger groeide op in Wingene en later in Egem. Hij studeerde voor mecanicien en metaalbewerker. Na zijn huwelijk startte hij samen met Lena in Egem een eigen landbouwbedrijf op, gespecialiseerd in aardappelen en later ook mestverwerking. Lena ging naar school op Sint-Elooi
The post Roger en

Lees meer »

Met Petites Jubelles heeft Heist opnieuw een échte baby- en kinderwinkel: “Pop-up gaf mij laatste duwtje om permanente zaak te openen”

Goed nieuws voor jonge gezinnen in Heist: met Petites Jubelles heeft de deelgemeente opnieuw een eigen kinder- en babywinkel. Julie Verbouw (35) opende na maandenlang verbouwen de nieuwe winkel in de Graaf d’Ursellaan. Haar succesvolle pop-up even verderop gaf de mama van twee kindjes het laatste duwtje in de rug om haar job bij de gemeente op te geven en

Lees meer »

“Alles vereiste de krabbel van de heer Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigde maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: “Alles vereiste de ondertekening van de heer Trump”, zei de voormalige vertrouweling van de oud-president.

Lees meer »

IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd zetten, geen woord teveel zeggen, maar daar ben ik niet zo goed in”

Op het podium van Schiervelde in Roeselare stond Natalia in een organisatie van PMLE. De zaal was goed gevuld voor deze zangeres uit de Kempen, die 90 minuten op het podium stond én zo gelukkig was dat ze mocht optreden voor zo’n enthousiast publiek.
The post IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd

Lees meer »

“Als het rode lampje van de camera oplicht, vervellen politici nu eenmaal snel tot acteurs”

Een grappige, sarcastische en zelfs gevoelige Bart De Wever die toegeeft de totale leegte te vrezen als zijn politieke carrière erop zit. Een getormenteerde Tom van Grieken die afvraagt wat hij daar zit te doen. En Conner Rousseau die zijn nederige kiescampagne tackelt met een aanval waarin hij nog altijd heer en meester is: een tv-optreden. Donderdagavond is op VTM

Lees meer »

Week van de Korte Keten start met ‘Kasteel Kulinair’ in Ryckevelde

Bij kasteel Ryckevelde in Sijsele bij Damme werd de aftrap gegeven van de negende editie van de ‘Week van de Korte Keten’, van zaterdag 18 tot en met zondag 26 mei. In West-Vlaanderen start de week met ‘Kasteel Kulinair’, een evenement voor jong en oud met onder meer een spannende escape game vol culinaire raadsels.
The post Week van

Lees meer »

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

De must-reads van het weekend

03:00 Grappende, zingende chatbots die ons beter kennen dan onze beste vrienden, robots die meer en meer op mensen lijken en gedachten uitwisselen met een soort ‘airpods’: steeds sneller evoluerende AI doet…

Lees meer »

In Oegandese hoofdstad Kampala zijn controversiële wereldleiders de helden van het drukwerk

Het is drukwerk troef in Nasser Road, een mythische plek in de Oegandese hoofdstad Kampala. De straat staat bekend om haar creatieve print­industrie, in al haar facetten. Nieuwe reisdocumenten, diploma’s of een nieuwe identiteitskaart rollen er van de persen, maar naast het frauduleuzere werk vind je er verrassende posters en kalenders met een controversiële wereldleider in de hoofdrol. Soms is

Lees meer »

“De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem City B) neemt na meer dan 20 jaar afscheid als voetballer

Zondag won SV Wevelgem City B in de laatste ronde van de eindronde tegen Jong Anzegem. In deze laatste match van het seizoen nam de club ook afscheid van kapitein Lowie Devriendt. Hij zet door knieproblemen een punt achter zijn carrière.
The post “De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem

Lees meer »

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »