Belgische laadinfrastructuur groeit sneller dan in de buurlanden

Het aantal laadpunten en snelladers is het afgelopen jaar in België sneller gegroeid dan het Europees gemiddelde en dan in onze buurlanden. Dat bericht mobiliteitsorganisatie Touring maandag op basis van cijfers van European Alternative Fuels Observatory (EAFO).

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na duw en zware val vriendinnetje op 18de verjaardag: “Wettige zelfverdediging”

Een 23-jarige jongeman uit Roeselare is ruim vier jaar nadat zijn ex-vriendin op het verjaardagsfeest voor haar 18de verjaardag ongelukkig ten val kwam na een duw vrijgesproken. Voor de jongeman betekent dat (voorlopig) dat hij niet moet opdraaien voor enkele duizenden euro schadevergoeding. De rechter vond dat hij uit wettige zelfverdediging handelde.
The post Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na

Lees meer »

Belgische wandelaarster (57) raakt gewond in Spaanse bergen: Koninklijke Garde helpt bij reddingsactie

Een Belgische vrouw (57) is gisteren gewond geraakt tijdens een wandeling in de Picos de Europa, een bergketen in het noorden van Spanje. Reddingsdiensten evacueerden haar met een helikopter. Opmerkelijk: het waren leden van de Spaanse Koninklijke Garde die alarm sloegen. Die staat normaal in voor de bescherming van de koning van Spanje en de leden van de koninklijke familie.

Lees meer »

Brian Riemer “kan niet wachten” tot “finale” tegen Club Brugge, Verschaeren wil niet over de titel spreken: “Het is nog te vroeg”

Anderlecht is opnieuw – voorlopig – leider. Paars-wit versloeg in eigen huis Racing Genk met 2-1, al maakte de thuisploeg het zichzelf nog knap lastig is het slot. De blik gaat nu al op de wedstrijd tegen Club Brugge. Voor heel Anderlecht zal dat dé finale worden, blijkt uit de reacties. “Als Club nu wint, gelijkspeelt of verliest, zondag wordt

Lees meer »

LIVE GAZA. België maakt 4 miljoen euro extra vrij voor Palestijnse steun

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Acht jaar cel voor spilfiguur in zaak-Sven Pichal: Benoit D. verspreidde beelden van kindermisbruik en verkrachtte twee minderjarigen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benoit D. veroordeeld tot 8 jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De theatermedewerker, een van de mensen uit het dossier rond Sven Pichal, deelde niet alleen beelden van kindermisbruik, maar verkrachtte zelf ook twee minderjarigen.

Lees meer »

3×3 Lions op rand van uitschakeling na nederlagen in eerste twee duels

De kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs hangt voor de 3×3 Belgian Lions aan een zijden draadje. De Belgische basketters verloren vrijdag hun eerste twee wedstrijden op het olympisch kwalificatietoernooi in het Hongaarse Debrecen tegen Japan (19-21) en Mongolië (21-17) en hebben hun lot door die valse start niet meer in eigen handen.

Lees meer »

Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zware explosies op luchtmachtbasis op de Krim na Oekraïense luchtaanvallen

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon in Buda Gallery

Nog tot en met zondag 26 mei kan je de expositie ‘De Haan Kraait Overal’ van Jan Dhaene (65) bezichtigen in de Buda Gallery in de Budastraat 52. “Het thema is geïnspireerd op mijn achternaam en het universele van de haan. Als wereldreiziger kom ik ze overal tegen, tot het kleinste dorp.”
The post Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon

Lees meer »

KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend

KLJ Kanegem bestaat dit jaar 90 jaar en dat moet gevierd worden. In het pinksterweekend van 17 tot en met 20 mei vinden de festiviteiten plaats, verspreid over drie dagen. De pikdorsercross op maandag 20 mei moet de blikvanger worden, aldus voorzitter Emiel Declercq.
The post KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend appeared first

Lees meer »