Waarom steeds meer landen behandeling voor trans jongeren beperken

Trans jongeren kunnen puberteitsremmers en hormoonbehandelingen krijgen. Maar die medische behandeling is gestoeld op “wankele fundamenten”, stelt een uitgebreide studie. Steeds meer Europese landen komen er gedeeltelijk op terug.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Project 2025’: het ophefmakende document van 900 pagina’s waartegen Kamala Harris ten strijde wil trekken

Kamala Harris wil Donald Trump en zijn extreme "Project 2025" verslaan. Dat schrijft ze op X in een reactie op de terugtrekking van Joe Biden uit de presidentsrace. ‘Project 2025’ bevat enkele omstreden conservatieve agendapunten die Donald Trump kan doorvoeren als hij opnieuw president zou worden. Trump zegt dat hij daar niets van af weet, maar dat wordt door analisten

Lees meer »

Buurtbewoners halen slag thuis, Barco mag geen windmolen plaatsen op bedrijfsterrein in Kortrijk

Het West-Vlaamse beeldtechnologiebedrijf Barco verliest zijn omgevingsvergunning voor een windmolen op zijn bedrijfsterrein in Kortrijk. Dat meldt de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Enkele nabijgelegen bedrijven en omwonenden hadden beroep aangetekend.
The post Buurtbewoners halen slag thuis, Barco mag geen windmolen plaatsen op bedrijfsterrein in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Belgische prestaties

De Belgische delegatie zakt met 166 atleten naar de Lichtstad af, 84 mannen en 82 vrouwen in 21 verschillende sporten. Hoe brengen ze het ervan af? En hoe deden ze het in verleden?

Lees meer »

Duizend uur video’s, DNA-onderzoek en speurhonden die met het vliegtuig overgebracht werden: zo verliep onderzoek naar moord op Marc (71) en Laura (66)

Uit beelden die de Guardia Civil heeft vrijgegeven, blijkt dat de Spaanse politiedienst de grote middelen inzet om de misdaden tegen het Vlaamse koppel Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) op het eiland op te helderen. Voor het eerst toonden de Spaanse speurders hoe ze een val opspanden, die op 20 juni dichtklapte.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Het is bouwverlof, dus ook de aannemers genieten van vakantie. Al is het voor hen soms moeilijk loslaten…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peter onderzocht vliegtuigramp met 298 slachtoffers én leverde cruciaal bewijs: “Dit staat voor altijd in mijn geheugen gegrift”

Tien jaar geleden, op 17 juli 2014, werd vlucht MH17 van Malaysian Airlines boven Oekraïne neergeschoten. Het vliegtuig dat vanuit Amsterdam op weg was naar Maleisïe, had 298 mensen aan boord, waaronder heel wat Nederlanders. Onderzoeker Peter Zoon moest in het vliegtuigwrak en op de lichamen van slachtoffers op zoek naar aanwijzingen voor de oorzaak van de ramp. Hij blikt

Lees meer »