Steeds meer landen beperken behandeling voor trans jongeren

Trans jongeren kunnen puberteitsremmers en hormoonbehandelingen krijgen. Maar die medische behandeling is gestoeld op “wankele fundamenten”, stelt een uitgebreide studie. Steeds meer Europese landen komen er gedeeltelijk op terug.

 

Meer krantenkoppen in België

Lesley-Ann Poppe heeft spijt van Ozempic-gebruik: “Dat was écht een domme keuze”

“Ja, ik heb Ozempic gebruikt.” Vijf jaar geleden liet Lesley-Ann Poppe (45) zich, nog voor de grote hype, het omstreden diabetesmedicijn aanpraten om af te vallen. Ze verloor haar extra kilo’s in sneltempo, maar ondervond haast meteen de negatieve bijwerkingen van het product. Daarover getuigt de blondine in de tweede reeks van ‘Chasing Beauty’ op Streamz, en ook in dit

Lees meer »

Oppermachtige Pogacar pakt zesde ritzege in Giro op Monte Grappa

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) heeft de twintigste en voorlaatste rit van de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Sloveense leider in het algemene klassement was in de etappe van 184 kilometer van Alpago tot Bassano del Grappa andermaal oppermachtig en reed onbedreigd naar zijn zesde ritzege deze Giro.

Lees meer »

Vijf miljard euro beloofd voor Syrische vluchtelingen

Internationale donoren hebben zich maandag geëngageerd om 5 miljard euro hulp uit te keren om Syrische vluchtelingen te helpen, en daarnaast nog voor 2,5 miljard euro aan leningen te verstrekken. Ze deden dat tijdens de achtste Europese donorconferentie voor Syrië.

Lees meer »

Toerisme Oostende organiseert voorverkoop voor Garnaalkrokettenfestival: “Inwoners de eerste kans geven om tickets te kopen”

Na het overdonderende succes van de eerste drie edities van het Garnaalkrokettenfestival, organiseert Toerisme Oostende vzw op 5, 6 en 7 oktober een nieuwe editie. Liefhebbers kijken nu al reikhalzend uit naar begin oktober. Wie dit jaar zeker wil zijn van zijn tickets, kan langsgaan op de exclusieve voorverkoop. Op donderdag 13 juni om 18 uur worden de eerste 1.000

Lees meer »