Rusland blaast energienetwerk Oekraïne volledig op: “Hun strategie is veranderd”

Energievoorzieningen waren altijd al een favoriet doelwit van de Russen in hun oorlog tegen Oekraïne, maar nu hebben ze een manier gevonden om echt rake klappen uit te delen. “Ze zijn van tactiek veranderd.”

 

Meer krantenkoppen in België

Rik Decramer wint vinkenzetting van De Staalbekken

In lokaal Spoorlijn 64 van de Koninklijke Vinkenmaatschappij De Staalbekken werd de traditionele vinkenzetting georganiseerd naar aanleiding van de Dag van de Arbeid.
The post Rik Decramer wint vinkenzetting van De Staalbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan. Dat heeft het Japanse technologieconcern bekendgemaakt. “De beslissing was moeilijk voor de directie, maar we denken dat de maatregelen noodzakelijk zijn om Toshiba op de weg naar herstel en groei te zetten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Lees meer »

Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events

Stads- en veiligheidsdiensten ontplooiden een volledig nieuwe Gemeentelijke Crisiscel, kortweg GCC. Deze cel moet dienen om bij grote rampen en in grote noodsituaties – waarbij de burgemeester alle hulpdiensten rond zich nodig heeft – alles vlot en veilig te kunnen coördineren.
The post Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heb jij een vraag voor Het Grote Debat van VTM NIEUWS?

Op 4 juni vindt Het Grote Debat van VTM NIEUWS plaats. Zeven politieke kopstukken nemen het daarin tegen elkaar op: Alexander De Croo (Open Vld), Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Sammy Mahdi (CD&V), Petra De Sutter (Groen), Melissa Depraetere (Vooruit) en Raoul Hedebouw (PVDA). Het Grote Debat draait rond vijf thema’s: geld, migratie, defensie/veiligheid, onderwijs en

Lees meer »

Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving

Een 37-jarige vrouw uit Wemmel heeft vier maanden cel met uitstel en 800 boete gekregen wegens oplichting. C.B. liet geld van overschrijvingen die uit brievenbussen uit Koksijde werden gestolen, en daarna vervalst werden, op haar rekening overschrijven, om dat geld dan aan een andere man te betalen.
The post Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving appeared

Lees meer »

Na dodelijke raid op gevangenentransport in Frankrijk: “Die cipiers waren compleet kansloos”

Op klaarlichte dag werd Mohamed Amra bevrijd uit een gevangenentransport. Kompanen reden het busje waarin de gangster na een verhoor door de onderzoeksrechter terug naar zijn cel in het Franse Evreux werd gebracht, en openden het vuur. Twee cipiers overleden, drie anderen raakten gewond, de daders vluchtten weg, samen met Amra. Hoe uitzonderlijk is dit? En kan het ook bij

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar na moordaanslag, dader zegt dat hij “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »

Van 700 naar 411 euro per overnachting tijdens Olympische Spelen: waarom hotels in Parijs hun woekerprijzen plots terugdraaien

Tien weken voor de start van de Olympische Spelen in Parijs zijn de prijzen van hotelkamers en gastenverblijven in vrije val. De gemiddelde prijs voor een overnachting in een hotel in de Lichtstad lag een paar weken geleden op net geen 700 euro en is nu gezakt naar 411 euro. Hebben gulzige hotelhouders hun hand overspeeld? En hoe geraak je

Lees meer »