Rusland blaast energienetwerk Oekraïne volledig op: “Hun strategie is veranderd”

Energievoorzieningen waren altijd al een favoriet doelwit van de Russen in hun oorlog tegen Oekraïne, maar nu hebben ze een manier gevonden om echt rake klappen uit te delen. “Ze zijn van tactiek veranderd.”

 

Meer krantenkoppen in België

Hier vloekt men niet

Jef Van den Bossche werkt onder meer als vastgoedfotograaf en bevindt zich daarom bijna dagelijks in gedateerde woonkamers, badkamers en slaapkamers. In huizen die klaar zijn voor de sloop of op zijn minst een grondige renovatie verdienen. Sommige kamers katapulteren je regelrecht naar de jaren 50, 60 of 70.

Lees meer »

Uitzichtloos in Gaza

21:06 Israël trekt zich niets aan van de internationale druk om het geweld in Gaza te stoppen. Dat mag niemand ontmoedigen om te ijveren voor het einde van de oorlog.

Lees meer »

Precies 20 jaar geleden beleefden Europese royals drukste week van hun leven dankzij twee koninklijke huwelijken

Mei 2004 was een hectische maand voor de Europese royals. In één week tijd trouwden twee troonopvolgers: Frederik (55) van Denemarken en Felipe (56) van Spanje. Met Mary (52) en Letizia (51) kregen beide landen zo het allereerste burgermeisje dat ooit op de troon zou komen. ‘Story’ kijkt terug op deze betoverende royaltyweek in 2004 én gaat na hoe het

Lees meer »

Brugge breidt het Chartreusinnebos uit

Stad Brugge zal een perceel grond aankopen ter hoogte van de Doornstraat in Sint-Andries. “Met de aankoop van dit perceel grond van 4.130 m² groot kunnen we het Chartreusinnebos uitbreiden,” stelt Schepen van Eigendommen en Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Brugge breidt het Chartreusinnebos uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kiev zegt Russisch grondoffensief bij Charkiv te hebben gestopt – “Poetin bereid tot staakt-het-vuren”

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een onderhandeld staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Dat melden vier Russische bronnen aan persagentschap Reuters. Tegelijk zou Poetin ook “bereid zijn om door te vechten als Kiev of het Westen niet reageren”. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv

Lees meer »

Israël voert al 9 jaar “geheime oorlog” tegen Internationaal Strafhof in Den Haag, stelt onderzoek van verschillende media

Israël voert al 9 jaar een ‘geheime oorlog’ tegen het Internationaal Strafhof in Den Haag. Dat blijkt uit een exclusief onderzoek door de Britse krant The Guardian, het Israëlisch-Palestijns magazine +972 en het Israëlisch kanaal Local Call. Door de inzet van zijn inlichtingendiensten om functionarissen binnen het Strafhof te monitoren, te hacken, onder druk te zetten of te bedreigen probeert

Lees meer »

Brugs burgemeester over stadiondossier en Raad van State: “Mijn geloof in onze rechtsstaat is aan het wankelen”

Het feit dat de Raad van State eind vorige week de nieuwe parkeerverordening van de Stad Brugge schrapte, waardoor het stadiondossier opnieuw geblokkeerd is, kreeg een politiek staartje tijdens de Brugse gemeenteraad dinsdagavond. Burgemeester en advocaat Dirk De fauw stelde: “Mijn geloof in de rechtsstaat is aan het wankelen na dit arrest.”
The post Brugs burgemeester over stadiondossier en

Lees meer »