Politie wil reddingsactie voor Belgische kust uitvoeren voor boot met 38 illegalen, maar: “Ze weigeren te stoppen en varen verder”

Voor de kust van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 illegalen gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. “Maar de illegalen waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna onze diensten hen hebben begeleid tot in Franse wateren”, klinkt het bij de politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

Verdachten van moord op Belgisch echtpaar op Tenerife uitgeleverd aan Spanje: “Camerabeelden tonen hoe verdachte met twee vuilniszakken huis van Laura (67) en Marc (71) verlaat”

De twee verdachten die vorige maand in ons land zijn opgepakt voor de moord op het Belgische echtpaar Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) op Tenerife, zijn vorige week uitgeleverd aan Spanje. De Guardia Civil analyseerde ondertussen “duizend uur” aan beeldmateriaal. Daarop is onder meer te zien hoe een van de verdachten na uren de woning van het echtpaar

Lees meer »

“Ik had dat meisje op die foto eerst niet herkend. Bleek het onze dochter te zijn”: prins Laurent over de vakantie en de Instagram van zijn zoon Aymeric (18)

Prins Laurent spendeert zijn zomer voorlopig in Tervuren, hij heeft het te druk om zijn gezin en ouders te vervoegen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wie zich echt uitleeft in zijn vakantie, is zijn zoon prins Aymeric (18). Hij geniet van het jetsetleven in Saint-Tropez. “Al moet hij die feestjes wel zelf betalen en werkt hij daarvoor als bediening in een

Lees meer »

Israël kijkt nerveus naar Kamala Harris

Kamala Harris werd in Israël lange tijd gezien als “veilige kaart” door haar huwelijk met een Joods-Amerikaanse advocaat. Maar doordat ze zich stelliger opstelt over Gaza dan president Biden, wordt Israël zenuwachtig.

Lees meer »