Politie wil reddingsactie voor Belgische kust uitvoeren voor boot met 38 illegalen, maar: “Ze weigeren te stoppen en varen verder”

Voor de kust van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 illegalen gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. “Maar de illegalen waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna onze diensten hen hebben begeleid tot in Franse wateren”, klinkt het bij de politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Man krijgt enkelband nadat buur sterft tijdens ruzie in De Panne

De 60-jarige man uit De Panne, die vorig weekend werd opgepakt nadat zijn bejaarde buurman overleed tijdens een ruzie, is vrijgelaten uit de cel. Hij krijgt wel een enkelband en blijft onder elektronisch toezicht in het huis van zijn moeder. Dat wil zeggen dat hij het huis niet mag verlaten. De verdachte ontkent dat hij zijn buurman heeft aangeraakt.

Lees meer »

Intieme badscène én een eerste kus: verliefdheid spat van het scherm in ‘Boer zkt Vrouw’

Heel veel romantiek in de voorlaatste aflevering van ‘Boer zkt vrouw’. Boer Michiel (27) en Rune vallen volledig voor elkaar in het zonnige Turkije. “Nooit gedacht dat ik zo snel verliefd zou worden”, klinkt het gelukzalig. Ook boer Martijn (36) en Lisanne geven voorzichtig toe aan hun gevoelens. En boer Niels (32) geeft Sylvie voor het eerst een compliment vanuit

Lees meer »

Wat moeten de politici met die plotse tsunami van wankelmoedige jongeren?

Zelfs Bart De Wever had er niet direct een antwoord op. In het VRT-programma Eerste Keus trekken Tom Waes en journalist Pieterjan Desmedt naar Vlaamse scholen om jongeren in gesprek te laten gaan met politici. Dat levert geen grote verrassingen op. De politici doen wel duidelijk hun best om het allemaal wat directer te verwoorden, meer in gewone mensentaal dan

Lees meer »

Veertiger geeft partner zweepslagen met broeksriem en zwaait met hakmes: veertien maanden effectieve celstraf

Tijdens een ruzie over geld haalde Blankenbergenaar E.C. (42) zijn broeksriem uit en gaf er zijn partner enkele rake zweepslagen mee. Hij zwaaide ook met een hakmes en perste haar bankkaart af. Dat levert hem nu veertien maanden effectief op.
The post Veertiger geeft partner zweepslagen met broeksriem en zwaait met hakmes: veertien maanden effectieve celstraf appeared first on

Lees meer »

Scouts Tiegem krijgt opvallend nieuw lokaal: oud gemeentehuis

De scouts van Tiegem, bij Anzegem, krijgt een opvallend nieuw lokaal: het oude gemeentehuis van het dorp. De Cultuurdienst en dienst Toerisme hebben daar nog een lange tijd gezeten, maar ondertussen zijn ze verhuisd naar het gemeentehuis in Anzegem. Binnenkort starten de werken aan het oude gemeentehuis in Tiegem en na de renovatie mag de scouts erin. Binnen krijgen de

Lees meer »

Zangeres Katrien Verfaillie te gast in De Weij in Reningelst

Zangeres Katrien Verfaillie trekt, samen met KW van dorp naar dorp voor een unieke estafette. Op zaterdag 25 mei was ze te gast in De Weij in Reningelst, dit op uitnodiging van de Poperingse Krak Elke Lamerant.
The post Zangeres Katrien Verfaillie te gast in De Weij in Reningelst appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik denk dat ik mij verbeterd heb bij Atalanta”: herboren De Ketelaere helemaal klaar om te oogsten

Na een topseizoen is het tijd om te oogsten voor Charles De Ketelaere (23) en Atalanta. Het Champions League-ticket voor volgend seizoen is al binnen, maar dé kers op de taart – een eerste clubprijs sinds 1963 – ontbreekt nog. CDK ziet kansen in de Europa League-finale tegen het ongeslagen Leverkusen en wil ook zijn uitstekend seizoen verzilveren. “We hebben

Lees meer »

Björn Rzoska legt oorlogsgeheimen van zijn beide grootvaders bloot. “Dit sloeg een gat in mijn hart. Was dát mijn lieve bompa?”

Groen-politicus Björn Rzoska (51) is de kleinzoon van een Vlaamse oostfronter én van een Poolse bevrijder. Maar klopten de verhalen wel die rondgingen over zijn grootvaders, elk aan hun kant van de geschiedenis? Rzoska ging graven in archieven en stootte op leugens, geheimen en pure SS-gruwel van uitzinnig geweld. “Dit sloeg een gat in mijn hart. Was dát mijn lieve

Lees meer »

Demi Moore zet zich opnieuw op de kaart met bloederige horrorfilm: “Het zijn een paar uitdagende jaren geweest”

Van “walgelijk” en “verontrustend” tot “meesterlijk” en “onvergetelijk”. Op het Filmfestival van Cannes roept de nieuwe horrorfilm ‘The Substance’ heftige reacties op. Maar over één ding zijn alle kijkers het eens: Demi Moore schittert op haar 61ste als nooit tevoren. Al was de Amerikaanse actrice haar glans bijna kwijtgeraakt. Van een bijzonder moeilijke jeugd tot enkele mislukte relaties: de ex

Lees meer »

Drukste Sinksenfeesten ooit met 205.471 bezoekers: “Zelfs uit Leuven, Mechelen en Antwerpen zakten mensen naar Kortrijk af”

SINKSEN 24 overtrof alle verwachtingen en vestigde opnieuw een record. Ondanks de regen op vrijdagavond trokken zaterdag, zondag en maandag tienduizenden bezoekers naar het stadsfestival. Dit resulteerde in een indrukwekkend totaal van 205.471 bezoekers, bijna 30.000 meer dan vorig jaar.
The post Drukste Sinksenfeesten ooit met 205.471 bezoekers: “Zelfs uit Leuven, Mechelen en Antwerpen zakten mensen naar Kortrijk af”

Lees meer »

Brugge Mariastad bestaat vijftig jaar

De vzw Brugge Mariastad werd ontvangen op het Stadhuis in Brugge, dit naar aanleiding van haar 50-jarig bestaan. De vzw is in 1974 gestart onder de naam Comité Brugge Mariastad, dit door toedoen van Kannunik Berquin. Ze zegent om de zoveel maanden nieuwe Mariabeeldjes in, in nissen van woningen in Brugge. Voorzitter van Brugge Mariastad,
The post Brugge Mariastad

Lees meer »