Politie wil boot met 38 illegalen redden, maar: “Ze weigeren te stoppen en varen verder”

Voor de kust van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 illegalen gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. “Maar de illegalen waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna onze diensten hen hebben begeleid tot in Franse wateren.”

 

Meer krantenkoppen in België

Alsof de rest stilstaat: zo zwaar sloeg Pogacar op 14 kilometer van de streep toe om nadien ook Quintana te overrompelen

Alweer een prestatie om in te kaderen van Tadej Pogacar (25) in de Giro. Op 14 kilometer van de finish liet hij op de voorlaatste klim van een moordende etappe zijn concurrenten achter. Op weg naar leider Quintana. Drie minuten reed die toen al voor, maar de Colombiaan was niet opgewassen tegen de Sloveense orkaan. Kijk hieronder naar het nieuwe

Lees meer »

Ist al?

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post Ist al? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee supportersbussen in brand in aanloop naar Franse bekerfinale

In Noord-Frankrijk zijn twee supportersbussen in brand gevlogen bij een confrontatie tussen fans van Paris Saint-Germain en Olympique Marseille. De twee voetbalclubs spelen vanavond, om 21 uur, de Franse bekerfinale in Lille. Maar kennelijk is in de aanloop naar het duel – letterlijk – de vlam in de pan geslagen tijdens een confrontatie tussen aanhangers van beide clubs.

Lees meer »

Douanier in beroep zwaarder bestraft voor lekken van info aan drugsmilieu

Het Antwerpse hof van beroep heeft een douanier uit Antwerpen zwaarder bestraft omdat hij informatie over containers, controles en collega’s had gedeeld met het drugsmilieu. Serge D. (41) werd veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf en 24.000 euro boete. In eerste aanleg had hij vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en 8.000 euro boete gekregen.

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets dom ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus werd ingevlogen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »

Anouchka uit ‘Boer zkt vrouw’ heeft geen contact met haar ouders: “Ze kwamen zelfs niet naar m’n diploma-uitreiking”

De traantjes vloeiden rijkelijk in ‘Boer zkt vrouw’ zondagavond. Michiel (27) koos voor Rune (23) en moest bijgevolg met pijn in het hart Anouchka (23) huiswaarts sturen. “Omdat ik spiritueel ben, voelde ik het aankomen”, reageert die laatste. In dit interview zet ze de puntjes op de i over haar exit, verklapt ze of ze nog contact heeft met Michiel

Lees meer »

“Laura Tesoro’s haar hing vast in een vliegenvanger”: artiesten van ‘Liefde voor muziek’ beleefden wild feestje weg van de camera

“Er is niet gefeest tijdens dit seizoen”, beweert Kris Wauters. Toch valt het niet meer te ontkennen: deze keer zijn het niet de cameramannen van ‘Liefde voor muziek’, maar wel Laura Tesoro die voor beeldmateriaal zorgde van een feestje dankzij een wegwerpcamera. En dat wakkert hier en daar wat angsten aan. “Het onvermijdelijke is dus gebeurd”, klinkt het bij Stan

Lees meer »

INTERVIEW. “Ik ben nog nooit zo alleen geweest als bij die opnames”: Anya Taylor-Joy ging diep voor ‘Furiosa: A Mad Max Saga’

“Toen ik de film voor de eerste keer bekeek, moest ik al na 3 minuten huilen.” In ‘Furiosa: A Mad Max Saga’ schittert Anya Taylor-Joy (28) als ontluikende wraakgodin, en cementeert ze in één klap haar status als superster. Al waren de opnames van de prent nogal traumatiserend, vertelt de actrice in dit interview. “Ik wist dat ik twee jaar

Lees meer »