LIVEBLOG OHL-GENT. Buffalo’s opnieuw op achterstand, Maertens scoort fraai z’n tweede

AA Gent is op dreef in de play-offs. Het pakte vorige week een 6 op 6 tegen Westerlo. Deze week trekken de Buffalo’s naar Den Dreef in Leuven. OHL kon nog niet winnen deze play-offs, ze speelden vorige week 0-0 gelijk tegen Standard. Pakt Gent een 9 op 9 tegen OHL? Volg het in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

De stralende eerstecommunicanten van gbs KlavertjeVier

Op zondag om 9 uur mochten de leerlingen van Gemeentelijke Basisschool KlavertjeVier uit Moorslede hun eerste communie ontvangen. We zien Tuur Claerbout, Isolde Derycke, Julia Deschoenmaecker, Elise Rommel, Lion Verbrigghe, Imano Verstraete, Kymani Verstraete, Matteo Wyckaert, Marie Decaestecker, Odile Buyse, Cassidey Deleu, Gauthier Dezitter, Belle Geryl, Lily-Roos Leenknecht, Blanka Lesczak, Rogé Lybeer, Helena Saelen, Lize
The post De stralende

Lees meer »

Steeds meer jongeren aan de e-sigaret, zelfs in lagere school. Kankerprof: “Kinderen beseffen niet eens dat het ongezond is”

Ze was eigenlijk bedoeld om rokers van hun sigaret te verlossen, maar de e-sigaret vindt gretig aftrek bij jongeren. Eén op de negen 15- tot 18-jarigen geeft toe te vapen, de grote meerderheid van hen dampt zelfs dagelijks. Kankerprof Filip Lardon (UAntwerpen) gaat spreken op scholen en ziet zelfs geregeld vapers in de lagere school. “We kunnen niet elke boekentas

Lees meer »

Wijndomein Entre-Deux-Monts blaast 20 kaarsjes uit: “De klimaatsverandering iets is waar we serieus rekening mee moeten houden”

Het begon met een enkele druivenranken op een akker van grootvader Jean, maar ondertussen groeide Entre-Deux-Monts met zijn 25 hectare uit tot het grootste wijndomein van de Westhoek. Dit jaar blaast het wijndomein twintig kaarsjes uit en we mogen gerust spreken van een succesverhaal. Vanzelfsprekend was het echter allemaal niet voor wijnbouwer Martin Bacquaert. Het was en is niet enkel

Lees meer »

Spaanse politie vindt schilderij van Bacon dat in 2015 werd gestolen

De Spaanse politie heeft een schilderij van de Britse schilder Francis Bacon teruggevonden in Madrid. Het schilderij maakt deel uit van een reeks portretten die Bacon maakte van de Spaanse bankier José Capelo. Het schilderij werd in de zomer van 2015, samen met de vier andere schilderijen, gestolen uit het appartement van hun eigenaar. De totale waarde van die vijf

Lees meer »

De beelden die fans Club nog deden huiveren: “Vreemd dat de videoref Lardot nog naar het scherm liet gaan”

De voet van Da Silva Lopes (rugnummer 22) nét buitenspel. Door scheidsrechter Lardot na een minutenlange interventie beoordeeld. Zeven minuten voor tijd leek de middenvelder er nochtans 0-1 van gemaakt te hebben voor Cercle Brugge. De bal net achter de lijn. Ongezien Brugs titelscenario. Maar uiteindelijk wel een volledig reglementair, zo luidt het oordeel van onze huisref Tim Pots: “Het

Lees meer »

Wie 67-plus en alleenstaand is valt twee keer uit de boot

Het is ongerijmd. Het aandeel 67-plussers op het totaal van de Vlaamse bevolking wordt jaar na jaar groter. Maar de samenleving blijft onverstoorbaar gericht op jongeren en gezinnen in de actieve leeftijd. Het aandeel mensen dat alleen woont neemt ook toe, om de simpele reden dat er dus meer 67-plussers zijn en die wonen vaker alleen. In de komende jaren

Lees meer »

Vlaggen halfstok voor overlijden oud-schepen André Lacoere

Morgen woensdag wordt afscheid genomen van André Lacoere, voormalig gemeenteraadslid en schepen. Hij is op 22 mei op 90-jarige leeftijd overleden. Lacoere was behalve lokaal politicus ook de drijvende kracht achter diverse Bredense verenigingen. Hij was getrouwd met Jeannine Willaert en vader van Wilfried en Liliane Lacoere.
The post Vlaggen halfstok voor overlijden oud-schepen André Lacoere appeared first on

Lees meer »

Nicki Minaj laat boze fans bijna 3 uur wachten bij concert in Amsterdam: “We kunnen haar niet op podium dwingen”

Rapper Nicki Minaj (41) heeft Nederlandse fans donderdagavond lang laten wachten. Ze verscheen om 22.45 uur op het podium van de Amsterdamse Ziggo Dome, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van haar concert. Fans zijn woest, schrijven ze op sociale media. Kaartjeskopers kunnen een klacht indienen bij organisator Mojo, maar die wijst ook op de eigen verantwoordelijkheid en

Lees meer »

Leerlingen VTI Oostende leveren 100 handgemaakte menstruatiekastjes aan scholen: “Grootste uitdaging? Het ontwerp uittekenen”

Het zou niet mogen dat meisjes in 2024 niet naar school durven komen, omdat ze zich geen hygiënische producten kunnen veroorloven. Daar een concrete oplossing van de Vlaamse overheid uitblijft, namen scholen het heft in eigen handen. De leerlingen uit de richting Houttechnieken van het VTI Oostende maakten 100 menstruatiekastjes voor alle deelnemende ‘Goed GeRegeld-scholen’ van de Middenkust. “Ik heb

Lees meer »