LIVEBLOG OHL-GENT. Buffalo’s na bijna één minuut op voorsprong, Gandelman trapt naast

AA Gent is op dreef in de play-offs. Het pakte vorige week een 6 op 6 tegen Westerlo. Deze week trekken de Buffalo’s naar Den Dreef in Leuven. OHL kon nog niet winnen deze play-offs, ze speelden vorige week 0-0 gelijk tegen Standard. Pakt Gent een 9 op 9 tegen OHL? Volg het in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract geveild voor een monsterbedrag: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »

Zeilboot van Staf Versluys gaat (voorlopig) dan toch niet naar Bredene: gouverneur vernietigt beslissing gemeenteraad

De wedstrijdboot waarmee de overleden zeiler en scheepsbouwer Staf Versluys 2 keer rond de wereld is gevaren, komt voorlopig dan toch niet naar Bredene. Het gemeentebestuur had de schenking van de Rucanor Tristar aanvaard, maar de oppositie was daartegen, omdat er volgens hen niet was nagedacht hoeveel het onderhoud van het jacht zou kosten. Ze dienden klacht in bij de

Lees meer »

Celstraf voor vrouw die vriendjes pluimde met nepreisjes en Tomorrowland-tickets: “Ze pleegde zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Bruggelinge maandag opnieuw 40 maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en vip-tickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.

Lees meer »

Steph Goossens heeft geen contact meer met ‘Fata Morgana’-collega’s: “Als tv-maker ben je een soort nomade”

Met de aanhoudende herfstige lente leek de Belgische zomer stilaan wel een fata morgana. Twintig jaar geleden was dat écht zo. Op 20 juni 2004 was op Eén (nu VRT 1) de eerste aflevering van ‘Fata Morgana’ te zien. Telkens werd één bepaalde stad op stelten gezet met vijf moeilijke opdrachten die binnen een week volbracht moesten worden. Ex-presentator Steph

Lees meer »

Nederlandse Pegida-voorman steekt koran in brand in Arnhem

De voorman van de Nederlandse tak van antimoslimorganisatie Pegida heeft zaterdagmiddag in de stad Arnhem een koran verbrand. Een eerdere poging van Edwin Wagensveld in januari dit jaar om het Heilige Schrift van de islam in brand te steken mislukte omdat er rellen uitbraken. Zaterdag waren er op de plek van de verbranding geen tegendemonstranten op de been.

Lees meer »

Ruim 7.000 deelnemers op Belgian Coast Walk

De vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk heeft zaterdag ruim 7.000 deelnemers naar een zonovergoten kust gelokt. De meest fervente wandelaars zijn al sinds de vroege ochtend onderweg om de 80 kilometer van Knokke-Heist naar De Panne af te leggen.
The post Ruim 7.000 deelnemers op Belgian Coast Walk appeared first on KW.be.

Lees meer »

UGent wil samenwerkingen met Israëlische instellingen dan toch stopzetten

De Universiteit van Gent heeft dan toch beslist om de samenwerkingen met 3 Israëlische instellingen stop te zetten. Actievoerders eisten al lang maatregelen, de rector ging daar eerst niet op in, maar heeft nu toch beslist dat de samenwerkingen stopgezet worden. Er wordt nu bekeken welke stappen moeten worden gezet. Dat laat rector Rik Van de Walle weten aan VRT

Lees meer »

Acht kinderen vieren hun eerste communie in Bikschote

Op zaterdag 11 mei vierden acht kinderen hun eerste communie in de kerk van Bikschote. Op de foto zien we vooraan de communicanten Seppe Quaegebeur, Célestine Verhelst, Laurien Depestele, Emma Espeel, Daehan Castillo, Achille Sarrazin, Amelie Dewilde en Mathis Corneillie. Zij worden geruggensteund door priester Matthias Noë, schooldirecteur Martine Plouvier, Claudine Delalleau, Chantal Deweerdt, Annelies
The post Acht kinderen

Lees meer »

Opmerkelijke beelden: beste golfer ter wereld in de boeien geslagen nadat hij in paniek agent “mishandelt”

Opmerkelijke beelden van de beste golfer ter wereld. Scottie Scheffler (27) werd in de boeien geslagen omdat hij na een dodelijk ongeval in paniek de file wilde omzeilen uit vrees niet tijdig op het belangrijke PGA Championship-toernooi te arriveren. De nummer één stopte daarbij niet voor een politieagent en sleurde hem zelfs een tiental meter mee. De arrestatie werd gefilmd.

Lees meer »

Tante Els kiest voor carrièreswitch en zet breiwinkel stop

Door onder andere de dure aankoopprijzen van de wol zette Els Pauwelyn recent haar breiwinkel ‘Tante Els’ stop. Ze maakte een carrièreswitch en koos voor het onderwijs. “De overgang verliep gelukkig erg vlot. Mijn passie voor breien is er echter nog steeds. Binnenkort neem ik opnieuw voor het goede doel deel aan de wereldbreidag.”
The post Tante Els kiest

Lees meer »