LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE. Van der Poel ziet met Vermeersch belangrijke pion uitvallen, peloton maakt vaart

Tijd voor de Amstel Gold Race. Titelverdediger Tadej Pogacar doet niet mee, waardoor er slechts één grote favoriet is: Mathieu van der Poel. Gaat hij door op zijn elan of zijn er toch kapers op de kust? Momenteel rijdt er een kopgroep van vier met een Belg voorop. Volg de koers in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Mexico zet 27.000 militairen in bij verkiezingen

Mexico zal dit weekend ongeveer 27.000 soldaten en leden van de Nationale Garde inzetten tijdens de algemene verkiezingen. President Andres Manuel Lopez Obrador zei de beslissing te hebben genomen opdat Mexicanen “kalm, veilig en zonder angst” kunnen stemmen.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland houdt vijfde hoge defensiefunctionaris in maand tijd aan

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag een decreet ondertekend dat de inbeslagname toestaat van bezittingen van de Verenigde Staten of aan mensen die daarmee “geassocieerd” zijn. Het is een reactie op de sancties die het Westen heeft uitgevaardigd. Ondertussen werd de Russische luitenant-generaal Vadim Sjamarin gearresteerd omdat hij steekpenningen aangenomen zou hebben. Het is al de vierde topmilitair in

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Recordaantal stewards op Wembley voor CL-finale om nieuwe supporterschaos te vermijden

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »

Eerste Markt op De Waaiberg in Gits

Op zondag 2 juni gooit vzw Unie-K De Waaiberg haar deuren open tijdens Markt op De Waaiberg. Van 10 tot 18 uur heten de bewoners en begeleiders iedereen welkom om een kijkje te nemen op de plaats waar volwassenen met een meervoudige beperking of met een niet-aangeboren hersenletsel hun thuis vinden. Lekker en creatief “Het
The post Eerste Markt

Lees meer »

Arthur Soens is de nieuwe TVJO bij SCT Menen

Onlangs besloot het bestuur van SCT Menen afscheid te nemen van TVJO Kaleb Hundura. De zoektocht naar een vervanger was geen lang leven beschoren. Zijn opvolger werd gevonden in eigen rangen. Arthur Soens, speler van de eerste ploeg, neemt voortaan de fakkel in handen. “De jeugd wegwijs maken in het voetbal zit er bij mij ingebakken”, zegt de bijna 24-jarige

Lees meer »