LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE. Trio met Vervaeke neemt voorsprong, wanneer gaat Van der Poel zijn kans?

Tijd voor de Amstel Gold Race. Titelverdediger Tadej Pogacar doet niet mee, waardoor er slechts één grote favoriet is: Mathieu van der Poel. Gaat hij door op zijn elan of zijn er toch kapers op de kust? Momenteel rijdt er een kopgroep van vier met een Belg voorop. Volg de koers in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Veel nieuwkomers bij Hoger Op en regie door een nieuw duo

Ze vallen al enkele weken op in het straatbeeld: de knalgele affiches van het jeugdtoneel van de koninklijke toneelgilde Hoger Op Wervik. Met veel enthousiasme brengen ze het stuk ‘Gezellige vakantie? Vergeet het maar’. De voorstelling gaat door op een zondagvoormiddag en de regie is in handen van een nieuw duo: Delphine Depuydt en Caithlin Volcke.
The post Veel

Lees meer »

Net op dag dat Club vergunning hoopte te krijgen voor nieuw voetbalstadion loopt het wéér mis: “Een kaakslag”

De verwachte toekenning van een nieuwe omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge door de Vlaamse regering is er vrijdag tegen alle verwachtingen in niet gekomen. De reden? De Raad van State heeft net vandaag de aangepaste parkeerregel van de stad Brugge, een euvel uit de eerste vergunning, geschorst. Het hele dossier is een juridisch kluwen

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen krijgt rechtspersoonlijkheid

Rode Kruis-Vlaanderen heeft voortaan rechtspersoonlijkheid. Dat is het gevolg van een decreet dat recent unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Die decretale verankering versterkt de samenwerking tussen Rode Kruis-Vlaanderen en de Vlaamse overheid, wat belangrijk kan zijn tegen de achtergrond van toenemende dreiging van conflicten en rampen.

Lees meer »

LIVEBLOG ROLAND GARROS. “Dit voelt onwerkelijk”: Zizou Bergs voor eerste keer geplaatst voor hoofdtabel Roland Garros, Chileen wacht in eerste ronde

Zondag 26 mei begint de tweede Grand Slam van het jaar met Roland Garros. Vrijdag plaatste Zizou Bergs zich als laatste Belg voor de hoofdtabel van Roland Garros. Dit maakt dat er vijf Belgen starten aan de Parijse Grand Slam. Wie geraakt het verst, waar eindigt Nadal en wie kroont zich tot gravelkoning? Volg de belangrijkste ontwikkelingen hier op de

Lees meer »

KIJK. Adil El Arbi en Bilall Fallah met Will Smith op wereldpremière van ‘Bad Boys: Ride or Die’: “Grote eer voor ons”

Woensdagavond ging de vierde ‘Bad Boys’-film in première in Dubai, ‘Bad Boys: Ride or Die’. Hoofdrolspelers Will Smith (55) en Martin Lawrence (59) maakten een grootse entree en reden de bioscoopzaal binnen met een Porsche. Maar ook de Belgische regisseurs van de film konden niet ontbreken. Adil El Arbi (35) en Bilall Fallah (38) spraken vol lof over het evenement

Lees meer »

Bijna helft 15-jarige meisjes vindt zichzelf te dik, terwijl cijfers iets heel anders suggereren: waar komt dat negatieve zelfbeeld vandaan? 

Bijna de helft van de 15-jarige meisjes in Vlaanderen vindt zichzelf te dik. Dat blijkt uit een rapport van het Europese kantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Opvallend, want het rapport toont dat maar 14 procent van de Vlaamse meisjes ook echt met overgewicht kampt. Waarom denken meisjes toch zo negatief over hun gewicht? En waarom is dat verschil bij jongens

Lees meer »

Europapa verovert hitlijsten in heel Europa

Het nummer ‘Europapa’ van Joost Klein is in de week na het Eurovisiesongfestival door een groot deel van Europa omarmd. Hoewel de Nederlandse inzending werd gediskwalificeerd, is het liedje in een week tijd ongeveer 25 miljoen keer gestreamd op Spotify en maakt het deze week zijn entree in diverse officiële hitlijsten in Europa. Opvallend is dat Klein het in veel

Lees meer »

“Mijn nieuwe tanden hebben een fortuin gekost”: Axel Daeseleire duikt in de wereld van medisch toerisme

Medisch toerisme zit in de lift, maar of dat altijd in veilige omstandigheden gebeurt, onderzoekt Axel Daeseleire (55) in het VTM-programma ‘Axel gaat binnen’. Hij vergezelt mensen op medische reis naar Istanbul, waar ze een lichaamscorrectie laten uitvoeren. Iets wat hij zelf op termijn ook zou overwegen, vertelt hij in een gesprek over uitdunnend haar en de ingreep die hij

Lees meer »

Groen voert actie voor betere en betaalbare zorg op Grote Markt in Ieper: “Op de gezondheid van mensen bespaar je niet”

In Ieper wachtte je in 2023 tot dertien maanden op een plekje in de kinderopvang en een kamer in een woonzorgcentrum kost er 1.648 euro. “Dat is niet normaal”, aldus Jeremie Vaneeckhout, covoorzitter van Groen en West-Vlaams lijsttrekker van het Vlaams parlement tijdens een actie op de Grote Markt in Ieper.
The post Groen voert actie voor betere en

Lees meer »

Britse High Court buigt zich vandaag over uitlevering Julian Assange

Het High Court in Londen buigt zich maandag over een mogelijk laatste poging van Wikileaks-oprichter Julian Assange om zijn uitlevering naar de Verenigde Staten te blokkeren. Met de procedure hoopt hij een herziening te verkrijgen van de beslissing van toenmalig Brits minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in 2022 instemde met zijn uitlevering.

Lees meer »