Gezocht: toiletpapier voor het Brussels Justitiepaleis

Dat Justitie niet bepaald zwemt in het geld, is al langer geweten. Schrijnend voorbeeld daarvan: momenteel is er een nijpend tekort aan toiletpapier in het Brussels Justitiepaleis.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee maanden met uitstel voor man die per ongeluk wijkagent aanreed in Izegem

Een 57-jarige man reed in maart 2022 een gefrustreerde bui een wijkagent aan in Izegem nadat de man hem aanmaande om zijn auto te verplaatsen voor een wielerwedstrijd. De automobilist hield vol dat hij het niet opzettelijk deed. De rechter geloofde dat en veroordeelde hem tot twee maanden met uitstel.
The post Twee maanden met uitstel voor man die

Lees meer »

ANALYSE. “Maak het Bende-dossier openbaar en laat het publiek oordelen waar het misgelopen is”

De vrees van slachtoffers en nabestaanden dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel wordt afgesloten zonder verdachten, zonder proces en zonder gerechtigheid is terecht, schrijft onze justitie-expert Faroek Özgünes. “Als we echt lessen willen trekken uit dit falen van justitie”, schrijft hij, “kunnen we beter het hele dossier openbaar maken en publiek zelf laten oordelen waarom het gerecht er

Lees meer »

Inwoners Knokke-Heist halen vanaf donderdag gratis bloembollen in huis

De kleurrijke beplantingen op rotondes en pleinen in Knokke-Heist kunnen ook dit jaar weer op heel wat bijval rekenen bij inwoners en bezoekers. Vanaf deze week worden de eerste bloembollen op het grondgebied verwijderd en vervangen door nieuwe fleurige en geurige zomerbeplanting.???Vanaf donderdag 23 mei kunnen bloemenliefhebbers die in de eerstkomende weken gratis komen ophalen in bedrijvencentrum ‘t Walletje.

Lees meer »

Oostende onthult ‘Love Oostende’-letters voor leuke foto of selfie

Wie wil, kan voortaan op de foto met de gigantisch letters ‘Love Oostende’. De letters staan nu voor het eerst opgesteld op het maritieme festival Oostende voor Anker en worden vervolgens ook op andere prominente plekken en evenementen in de stad geplaatst.
The post Oostende onthult ‘Love Oostende’-letters voor leuke foto of selfie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweede gezamenlijke duivenvlucht is op til

Waar veel gemeenten geen duivenverenigingen meer hebben, telt Torhout er nog twee: De Torhoutse Duif en Gans Alleen. Beide clubs organiseren net als vorig jaar een gezamenlijke duivenvlucht, die zowel door burgemeester Kristof Audenaert als door het stadsbestuur gesteund wordt. Het gaat om een vlucht vanuit Châteaudun voor oude en jaarlingen en dit op zaterdag
The post Tweede gezamenlijke

Lees meer »

Barbie gaat olympisch: 9 vrouwelijke sporters krijgen eigen pop

9 vrouwelijke sporters krijgen een persoonlijke Barbiepop in aanloop van de Olympische Spelen van Parijs. Producent Mattel heeft ervoor gekozen om onder anderen tennisster Venus Williams, turnster Alexa Moreno en voetbalster Christine Sinclair in de kijker te zetten omdat ze elk een rolmodel zijn voor sportende meisjes en vrouwen.

Lees meer »

KIJK. Nicki Minaj deelt beelden van bewakers op Schiphol na arrestatie voor softdrugs: “Alles wat ze deden was illegaal”

Nicki Minaj (41) heeft geen goed woord te zeggen over haar bezoek aan Nederland. De politie arresteerde haar zaterdagavond op de luchthaven van Schiphol vanwege de aanwezigheid van softdrugs in haar bagage, waardoor ze haar optreden in Manchester later die avond moest annuleren. Op Instagram deelt ze nu beelden van enkele bewakers die komen vragen om haar tassen opnieuw te

Lees meer »