Schrijnende toestanden in Brussels Justitiepaleis: het toiletpapier is op

Dat Justitie niet bepaald zwemt in het geld, is al langer geweten. Schrijnend voorbeeld daarvan: momenteel is er een nijpend tekort aan toiletpapier in het Brussels Justitiepaleis.

 

Meer krantenkoppen in België

Europese consumentenorganisaties klagen Chinese webwinkel Temu aan: “Manipulatieve praktijken om consumenten meer te doen kopen of betalen”

De Europese consumentenorganisatie BEUC en zeventien van haar leden hebben klacht ingediend tegen de Chinese webwinkel Temu. Ze beschuldigen Temu ervan de nieuwe Europese regels rond digitale diensten te overtreden. Terwijl BEUC een klacht indiende bij de Europese Commissie, deden de zeventien leden dat bij de bevoegde autoriteiten in eigen land. In België gaat het om Testaankoop.

Lees meer »

“Belgische Staat wil boek over ‘de échte Ferry Bouman’ uit de handel laten halen”

De Belgische Staat wil het boek ‘Drugsbaron’ door middel van een kort geding uit de handel laten halen. Dat meldt ‘Crimesite.nl’. De zaak zou voor de rechtbank komen in Utrecht. Het boek vertelt het verhaal over drugscrimineel Janus Van Wesenbeeck (62). Die beweert dat het personage Ferry Bouman uit de Netflix-reeksen ‘Undercover’ en ‘Ferry’ op hem is gebaseerd.

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL (13u30). Beide coaches schuiven ploegen door elkaar: Kums opnieuw op het Gentse middenveld

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

“Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers van 2024

Na enkele moeilijke maanden heeft Gerben Kuypers opnieuw het goede ritme te pakken. De voorbije weken betwistte de profrenner uit Schore zijn eerste wedstrijden voor WorldTour-team Intermarché-Wanty. “Ik kijk uit naar de Rondes van Noorwegen en België.”
The post “Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers

Lees meer »

Filefrustratie na zonovergoten weekend: deze werven zorgen voor extra hinder op de weg

Er stond gisteravond liefst 120 kilometer file op de Vlaamse snelwegen. Ongewoon voor een zondagavond, aldus het Vlaams Verkeerscentrum, zelfs aan het eind van een zonovergoten verlengd weekend. Enkele grote werken rond Gent, Antwerpen en Brussel bemoeilijken het verkeer, en de komende periode dreigt nog meer fileleed. Aan welke werven riskeert u in de file te staan? En hoe kan

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Zelfs over het Songfestival was er alleen een debat van extremen. Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

Nooit stond hij zó scherp: hoe Tyson Fury dankzij een dieet met dagelijks 6.000 calorieën klaar is voor titelkamp tegen Usyk

Om zaterdag in Riyad de ook ongeslagen Oleksandr Usyk (37) te kloppen en voor het eerst sinds bijna 25 jaar (Lennox Lewis was de laatste in 2000) de houder van alle titelriemen bij de zwaargewichten voor de vier verschillende boksbonden te worden, heeft Tyson Fury (35) veel voor over. Zelfs een dieet. Dat levert hem, zoals hij dat zelf zegt,

Lees meer »

Feest voor twaalf eerstecommunicanten in Madonna

Op zaterdag 11 mei was het feest voor twaalf eerstecommunicanten in de kerk van Madonna. Op de foto zien we Amy Bouckaert, Reinout Cappoen, Emilla Debruyne, Tiebo Depuydt, Lize De Rudder, Mathis De Sutter, Julie Dupon, Eléonore Noyelle, Tuur Schotte, Eli Vandenbroucke, Tibo Van Insberghe en Ellis Verbrugghe samen met de catechisten Heidi Desmedt en
The post Feest voor

Lees meer »

Vijf messteken met multitool én toch milde straf voor veertiger uit Nieuwpoort: “Slachtoffer heeft feiten uitgelokt”

Een 40-jarige man uit Nieuwpoort kreeg een erg milde straf voor een poging tot doodslag na een caféruzie in Nieuwpoort. Nochtans deelde de man vijf messteken uit in het gezicht, en de buik én konden de gevolgen véél zwaarder zijn. “Maar het is bewezen dat het slachtoffer de confrontatie zelf opzocht en zo de feiten uitlokte”, motiveerde de rechter. Het

Lees meer »

“Pijnlijke voeten, geen tijd om te plassen, maar het allemaal waard”: zo beleefden onze collega’s Taylor Swift in Parijs

Meer dan 40.000 Swifties, zoals haar fans zich noemen, waren erbij afgelopen weekend in Parijs voor de aftrap van het Europese luik van ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift (34). Onder hen ook vier medewerkers van deze krant. Hoeveel betaalden zij voor hun felbegeerde ticket? Hoe beleefden zij het magische concert? En welke tips hebben ze om de drukte te

Lees meer »