Een onverwacht dealtje en een knullig spelletje Mario kart doen de mol zegevieren: “Aan óns heeft het niet gelegen”

“We zitten met een goeie mol”, blies Coco nog na de eerste proef. Maar de verpleegster had duidelijk niet de juiste naam in gedachten wanneer ze de verrader omschreef. Ondanks een deal met de mol moest Coco het spel verlaten met een nauwelijks gespijsde groepspot. De mol floreerde tussen karts op een Italiaans circuit, vliegende ananassen en een één-op-één-gesprek met alle kandidaten. “Allez, hoe stom gaat dat er straks uitzien op tv?” 

Meer krantenkoppen in België

Spaanse politie vindt schilderij van Bacon dat in 2015 werd gestolen

De Spaanse politie heeft een schilderij van de Britse schilder Francis Bacon teruggevonden in Madrid. Het schilderij maakt deel uit van een reeks portretten die Bacon maakte van de Spaanse bankier José Capelo. Het schilderij werd in de zomer van 2015, samen met de vier andere schilderijen, gestolen uit het appartement van hun eigenaar. De totale waarde van die vijf

Lees meer »

Trenson-Verbandt: burenduel op het veld, maar ook in het dagelijks leven: “Klup vs. de club van hiernaast”

Voor het echtpaar Patrick Trenson en Martine Calleeuw enerzijds en Albert Verbandt anderzijds wordt de derby niet enkel een burenstrijd op het veld. In het dagelijks leven zijn de buren immers ook voor hun ploeg actief in het Jan Breydelstadion. “Als Cercle thuis speelt, is het moeilijk om mij in te tomen”, vertelt Albert Verbandt.
The post Trenson-Verbandt: burenduel

Lees meer »

Harelbeke telt 32 winnaars van de Maand van de Markt

Ook dit jaar stond de maand april in het thema van de markt. Tijdens de Maand van de Markt werden 75 West-Vlaamse lokale markten in de kijker gezet, ook de donderdagmarkt van Harelbeke.
The post Harelbeke telt 32 winnaars van de Maand van de Markt appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. De grote terugval van Groen en Ecolo twee weken voor de verkiezingen: wat is er aan de hand?

In de Grote Peiling vallen Groen en Ecolo terug op vijf en vier Kamerzetels. Voor de ecologisten dreigt een afstraffing op 9 juni. Partijtoppers lanceren provocerende acties, maar uitgerekend pragmaticus Petra De Sutter piekt in de populariteitspoll. Hebben de groenen de verkeerde strategie uitgerold? “Dit is een structureel probleem. Enkel in de oppositie kan de partij haar geloofwaardigheid terugwinnen.”

Lees meer »

FIRM waarschuwt voor uitholling van rechtsstaat in België: “Zorgwekkend, maar omkeerbaar”

Het Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens maakt zich zorgen over de uitholling van de rechtsstaat in België. “Bepaalde fundamentele rechten en democratische basisprincipes lijken soms in vraag te worden gesteld”, zo zegt FIRM-directeur Martien Schotsmans in het jaarverslag. “In een bepaald aantal gevallen valt niet te ontkennen dat onze overheden zelf een democratisch basisbeginsel blijven schenden”, zegt

Lees meer »

Jaarlijks buurtfeest van Kappellestraat is groot succes

Het jaarlijkse buurtfeest van en voor de inwoners van de Kapellestraat, was opnieuw een overweldigend succes. Het kwartet Gilles Verstraete, Vicky Genbrugge, Lies Vandenbulcke en Lieselot Breyne stond in voor de warmhartige samenkomst op een zonovergoten feeststrook in hun straat. “Door omstandigheden en de kalender, viel ons feest nu ietsje vroeger in de meimaand. Maar
The post Jaarlijks buurtfeest

Lees meer »