De Stemtest 2024: ontdek hier welke partij het beste bij jou past

De Stemtest is terug. Aan de hand van 35 stellingen ontdek je bij welke partij jouw standpunten het beste aansluiten. Weet je nog niet op wie je gaat stemmen op 9 juni? Of wil je gewoon nog eens alle standpunten van de verschillende partijen overlopen? Doe hieronder De Stemtest. 

Meer krantenkoppen in België

“Pijnlijke voeten en geen tijd om te plassen tijdens show van meer dan 3 uur”: zo beleefden onze collega’s Taylor Swift in Parijs

Meer dan 40.000 Swifties, zoals haar fans zich noemen, waren erbij afgelopen weekend in Parijs voor de aftrap van het Europese luik van ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift (34). Onder hen ook vier medewerkers van deze krant. Hoeveel betaalden zij voor hun felbegeerde ticket? Hoe beleefden zij het magische concert? En welke tips hebben ze om de drukte te

Lees meer »

Bart Peeters komt met nieuwe Vlaamse talentenjacht

Bart Peeters komt in België met een nieuwe talentenjacht. Voor de Vlaamse commerciële zender VTM gaat hij Lift You Up maken. Volgens Het Laatste Nieuws wordt het een totaal ander programma dan de talentenjachten die tot nu toe op tv zijn uitgezonden.

Lees meer »

Regula Ysewijn: “Nog jarenlang heb ik de gezichten van mijn verongelukte vriendinnen gezien in menigtes. Omdat ik niet op hun begrafenissen was, zegt mijn psycholoog”

Kijk naar haar kleren en haar kapsel en je weet: Regula Ysewijn is anders. Een jaar geleden kreeg dat ‘anders zijn’ ook een vierletterige afkorting. ADHD. “M’n hele leven heb ik moeten horen dat het mijn eigen schuld was dat school niet lukte. Ik ben er 39 voor moeten worden om te weten: klopt niet.”

Lees meer »

Klaar met Mandela

Dertig jaar democratie heeft de Zuid-Afrikanen meer ontgoocheling dan wat anders gebracht. De komende verkiezingen dreigen een afstraffing te worden voor het ANC van wijlen Nelson Mandela.

Lees meer »

Duikclub Ieper Dives blaast leegstaand café nieuw leven in: “We behouden het mooie authentieke interieur”

De Ieperse duikers van Ieper Dives hebben in het leegstaand café De Kerselaar een nieuw clublokaal gevonden. Het is de bedoeling dat de herberg als vergaderruimte wordt gebruikt. Achteraan de site komt een opslagplaats voor het duikmateriaal. “Er is in Ieper een tekort aan plaatsen waar verenigingen kunnen vergaderen.”
The post Duikclub Ieper Dives blaast leegstaand café nieuw leven

Lees meer »

Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Ruim 7.500 bezoekers en twee dagen lang zwoele sfeer en amusement. Wereldmuziekfestival Kokopelli in Gullegem was weer een topper en een feestje voor jong en oud. “Jammer dat de feestvierders op zondagavond al om 20.30 uur huiswaarts moesten nadat ze een ware zondvloed over zich heen kregen”, zegt communicatiemedewerkster Janne Debrouwere.
The post Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Lees meer »

Het leek een tof idee, maar liep al snel uit de hand: videoportaal tussen Dublin en New York offline gehaald na ongepast gedrag

Nauwelijks een week nadat in Ierland en New York een videoportaal opende waarmee toevallige passanten via een livestream met elkaar contact konden maken, is de verbinding tussen beide grootsteden al tijdelijk verbroken. Enkele voorbijgangers aan Ierse kant konden het namelijk niet laten om, behalve te lachen en te zwaaien, ook minder gepaste lichaamsdelen te tonen.

Lees meer »

Barouche introduceert culinaire pita in Kortrijk

De toplocatie op de hoek van de Doorniksestraat en Lange Steenstraat, waar voorheen The Body Shop zat, wordt in het najaar ingenomen door het fast casual pita restaurant Barouche. Na Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel openen Wim Maeyaert en Nathaniël Van Waeyenberge hun zesde vestiging in Kortrijk. “We combineren de efficiëntie van een fastfoodketen met een aangename inrichting en zitgelegenheden.”<br

Lees meer »

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan. Dat heeft het Japanse technologieconcern bekendgemaakt. “De beslissing was moeilijk voor de directie, maar we denken dat de maatregelen noodzakelijk zijn om Toshiba op de weg naar herstel en groei te zetten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Lees meer »