LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran lanceert ook raketten richting Israël, nadat het eerder al drones had gelanceerd

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft vanavond tientallen drones richting Israël gelanceerd. De spanningen in de regio lopen hoog op. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

COLUMN. “Wees niet bang voor de PS”

Christophe Deborsue is al 36 jaar Wetstraatjournalist, nu bij RTL. Hij heeft net een roman geschreven. Hij leeft in Namen en Schelle. Elke week schrijft hij over hoe de Walen leven en (echt) denken. Ook over de Vlamingen. Vandaag: waarom we geen schrik moeten hebben van de PS.

Lees meer »

Sarah Laseure is de schakel tussen gemeente en ondernemers: “Actief handel mee helpen versterken”

Sedert enkele maanden is Sarah Laseure (29) bij de gemeente Zwevegem aan het werk als ‘Deskundige Ondernemen’. Het is de bedoeling dat zij het contact tussen de ondernemers en de gemeente bevordert. Met zowat 3.000 ondernemingen en 353 handelszaken is er zeker werk aan de winkel.
The post Sarah Laseure is de schakel tussen gemeente en ondernemers: “Actief handel

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

Evy Laermans, de weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De vrouw had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

Nationale finales Jeugdcup in Izegem met twee teams van Mandel United én RSC Anderlecht dat het tegen FC Gullegem opneemt

Eerder organiseerde Mandel United in de Skyline Arena al de provinciale finales van de Jeugdcup. En komende zondag 19 mei mag het nu ook als gastheer fungeren voor de nationale finales.
The post Nationale finales Jeugdcup in Izegem met twee teams van Mandel United én RSC Anderlecht dat het tegen FC Gullegem opneemt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liesbeth (33) verhuist met bakatelier Flavie naar de Delaerestraat: “Vernieuwend concept voor de stad Roeselare”

Halverwege september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie langs de Delaerestraat 14 in het centrum van Roeselare. Nadat ze eerder twee jaar in bijberoep vanuit haar eigen keuken huisgemaakte taarten maakte, vond ze in de Delaerestraat het ideale pand om haar passie verder uit te breiden. Maar een klassieke bakkerij, dat hoeven de mensen alvast niet

Lees meer »

VK Langemark-Poelkapelle maakt promotiedroom waar: “De opluchting is heel groot”

Na het eindrondetrauma van vorig jaar kon VK Langemark-Poelkapelle dit keer wel de poort naar derde provinciale openbeuken. De vice-kampioen uit 4D schakelde eerste KSV Oostkamp B uit en verloor daarna nipt van KM Torhout B, maar heeft de promotie toch beet.
The post VK Langemark-Poelkapelle maakt promotiedroom waar: “De opluchting is heel groot” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ghislain en Christien vieren gouden huwelijksjubileum

Ghislain Desreumaux (74) en Christien Gesquière (69) huwden op 22 maart 1974 in Wervik. Nu wonen ze in de Bikschotestraat in Langemark. Ghislain werkte eerst als zetelgarnierder, toerde na zijn legerdienst zeven jaar rond met een toeristenbus en beëindigde zijn beroepsloopbaan in Lakebos. In bijberoep restaureert en stoffeert hij nog steeds zetels en zitmeubels. Christien
The post Ghislain en

Lees meer »

“Verkracht omdat ik lesbisch ben”: LGBTQ+-personen in Zuid-Afrika schetsen harde realiteit ondanks progressieve grondwet

Zuid-Afrika, een queer paradijs. Of dat is toch wat er gezegd wordt. Zuid-Afrika is dan ook het enige land op het Afrikaanse continent waar LGBTQ+-personen gelijke rechten hebben en kunnen trouwen. Maar het contrast tussen de grondwet en de dagelijkse realiteit is groot: queer personen vechten er elke dag voor hun leven. Ze riskeren fysieke agressie, verkrachting of moord. Documentairemakers

Lees meer »

Goud voor Marianne en Paul

Op vrijdag 26 april 2024 vierden Paul Kreps en Marianne Vermeille hun 50ste huwelijksverjaardag. Het koppel heeft één dochter Tine, die in Heist woont en getrouwd is met Henk Deconinck, kinesist van De Praktijk. Ze zijn uitbaters van RainPharma, een winkel met producten voor dieet, huidverzorging en voedingssupplementen. De jubilarissen hebben twee kleinkinderen, Louise en
The post Goud voor

Lees meer »

Leven aan zee is gezonder, toont nieuw onderzoek: “Ons immuunsysteem wordt er beter getraind”

Zeelucht stimuleert het menselijke immuunsysteem. Dat is voor het eerst aangetoond door onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), UGent en UAntwerpen. Ze deden dat op basis van labtests met aerosolen uit opspattend zeewater. Kort gezegd komt het erop neer dat die aerosolen bepaalde bacteriën bevatten die ons immuunsysteem trainen en onderhouden, en dus sterker maken.

Lees meer »

Bezoekers tot in Singapore: na succesvol voorjaar schakelt Koers deze zomer nog een tandje bij

Niet alleen voor Mathieu van der Poel was het wielervoorjaar een geslaagde onderneming, ook KOERS. Museum van de Wielersport blikt trots terug op de afgelopen maanden. De bezoekerscijfers zitten in de lift, dat terwijl het museum de komende zomer een unieke actie lanceert: elke donderdag kun je met een toegangsticket aansluiten op een gegidste rondleiding.
The post Bezoekers tot

Lees meer »

Eurostar gaat tot vijftig nieuwe treinen bestellen

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar gaat zijn vloot grondig vernieuwen en uitbreiden. Er zullen tot vijftig nieuwe treinen besteld worden, zo heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. Het verwacht de eerste nieuwe treinen in 2030 in dienst te kunnen nemen.

Lees meer »